Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 07:38 2 650 5

Франция започва ваксиниране срещу COVID-19 в края на декември

  • ваксина-
  • франция-
  • еманюел макрон

Президентът Макрон каза, че Франция вече е преодоляла най-лошото от втората вълна, но трябва да се направи всичко възможно, за да се избегне трета вълна и ново затваряне

Франция започва ваксиниране срещу COVID-19 в края на декември  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ваксинирането срещу COVID-19 във Франция ще започне в края на декември или началото на януари, като първи ще бъдат имунизирани хората с най-крехко здраве, обяви президентът Еманюел Макрон, цитиран от Ройтерс.

От събота отварят магазините и се разрешават упражненията вън от домовете в рамките на три часа. С това започва постепенното разхлабване на всеобщата карантина, обявена в края на октомври, като целта е страната "да се отвори" на 15-и декември.

Макрон каза, че Франция вече е преодоляла най-лошото от втората вълна на COVID-19, но трябва да се направи всичко възможно, за да се избегне трета вълна и трето затваряне.

По тази причина ресторантите, баровете и кафенетата ще останат затворени до 20-и януари. Тогава университетите и гимназиите ще могат да подновят присъствените занятия.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    16 3 Отговор
    ПЛАНдемията върви по ПЛАН!!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    8 2 Отговор
    Демек започва осребряването на пандемията.
  • 4 КРАДЦИ ЗАТВОР

    6 0 Отговор
    ПЪРВИ СМЕ ПО СМЪЙРТНОСТ ОТ ВСИЧКИ ПРИЧИНИ , ВРЕМЕ Е ДА СМЕ ПЪРВИ ПО СМЪРТНОСТ И НА КРАДЦИ И ЧЕКМЕДЖАРИ
  • 5 незнайко

    1 1 Отговор
    БРАВО !!! Ваксина измислена и тествана за по молко от година !!! Как изведнъж се съкратиха всички процеси при създаване на ваксина ??? Много просто ТЯ Е ИЗМИСЛЕНА ОТДАВНА още при създаването на този вирус !!!