25 Ноември, 2020 08:30 1 887 10

Международните донори обещаха 12 милиарда долара на Афганистан

  • афганистан-
  • талибани

Преговорите между афганистанското правителство и талибаните в Доха продължават вече два месеца без напредък по същество, а насилието в страната ескалира

Международните донори обещаха 12 милиарда долара на Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Международните донори обещаха да отпуснат 12 милиарда долара на Афганистан през следващите четири години, съобщи Франс прес.

Една десета от сумата ще дойде от Европейския съюз, при условие че страната продължи демократичното си развитие и запази правата на жените и децата, заяви върховният представител Жозеп Борел.

Съединените щати ще предоставят 300 милиона долара за хуманитарна помощ за Афганистан през следващата година и още толкова в зависимост от напредъка на мирния процес в страната, съобщи заместник-държавният секретар Дейвид Хейл на конференцията на донорите в Женева.

Преговорите между афганистанското правителство и талибаните в Доха продължават вече два месеца без напредък по същество, а насилието в Афганистан ескалира.

14 души загинаха днес при бомбено нападение в град Бамиян.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й

    3 0 Отговор
    Те САЩ изпращат помощ по целия Свят !
  • 2 Ти да видиш

    5 1 Отговор
    колко ли ескадрили ще си купят талибаните ?
  • 3 БАЙ Х@Й

    10 1 Отговор
    САЩ изпратиха помощи на Садам, на Кадафи, на Асад .... ! И в Югославия пратиха , и в Украйна , абе в над 100 страни са пускали помощи и са сяли демокрация !
  • 4 Абдул от Кабул

    7 1 Отговор
    Това са за пътни разходи на новия випуск инженери и лекари от Кабулския университет, все хрисими хора, идат насам. Баце да вади печатницата за паспорте и да почва.
  • 5 реване

    5 0 Отговор
    Международните донори обещаха 12 милиарда долара на Афганистан и ония американски производни от "Ислямска държава" се облизват.
  • 6 Ахахахаха

    7 0 Отговор
    Муджахидините ще подпишт дебел договорн с Тойота за доставка на пикапи
  • 7 един от многото

    7 0 Отговор
    Не е хич малко . Чудя се ако тръгнем да избиваме нашите талибани , ще има ли помощ.
  • 8 На колене

    1 0 Отговор
    поредният завоевател. Муджахите може са са всякакви, но са корави като Хималайски графит. Четвърта империя си прибира войските с подвити между крачката опашки!
  • 9 Rado

    2 3 Отговор
    Да видим Раша колко милиарда ще даде опа ще ВЗЕМЕ от Сирия.
  • 10 1234

    8 0 Отговор
    Кого е нападнал Афганистан, че международната общност има войски там и защо някой трябва да им дава пари за каквото и да е? Ние сме с по висока смъртност от Афганистан, но пари никой не ни дава бевъзмездно.
Новини по държави: