Last news in Fakti

25 Ноември, 2020 08:48 3 570 36

Екстремистки скандал в Германия! Полицаи са отстранени от служба

  • германия-
  • полиция

Девет от заподозрените са заплашени от обвинения за език на омразата и използване на символи, забранени от германската конституция

Екстремистки скандал в Германия! Полицаи са отстранени от служба - 1
Снимка: Shutterstock

Десет германски полицейски служители са отстранени след разкриване на поредната онлайн чат група, използвана за споделяне на дясно екстремистко съдържание в германската провинция Северен Рейн-Вестфалия, съобщи вчера представител на местните власти, цитиран от ДПА.

За съобщенията, разпространявани в група в приложението УотсАп, съставена от 15 участници, се смята, че могат да бъдат квалифицирани като престъпни деяния, заяви вътрешният министър на провинцията Херберт Ройл.

Той описа съдържанието като „силно ксенофобско и нечовешко“, отбелязва БТА.

Това е поредният подобен случай, появил се сред полицията в германската провинция с най-многобройно население.

Броят на служителите в структурите за сигурност в провинция Северен Рейн-Вестфалия, за които се появяват подобни твърдения нарасна до 191 от разкриването на първите десни чат групи през септември.

Ройл даде примери за естеството на съдържанието, споделяно при най-новите случаи, включително снимка на арабин, заснет през оптически прицел на пушка и коментар на атаките от март 2019 г. в Крайстчърч, който гласи: „Прекалено много пропуснати мишени“.

Изпратени са също безкрайно много снимки на Хитлер и антисемитски коментари.

Полицейски акции бяха проведени във връзка с разкритията.

В провинцията са претърсени 17 адреса, включително в градовете Есен и Мюлхайм ан дер Рур, и са иззети 606 електронни устройства за съхранение на данни.

В акцията са задействани 160 полицейски служители.

Девет от заподозрените са заплашени от обвинения за език на омразата и използване на символи, забранени от германската конституция.

Групата в УотсАп е създадена през 2015 г. и използвана от полицейски служители, които са били членове на боулинг клуб.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mmm

    69 3 Отговор
    Хм, вермахта се пробужда?
  • 2 Хасан

    12 64 Отговор
    Фашизъм и нацизъм е в техните гени ..що за народ може да измисли концлагери !!

    Коментиран от #6, #10, #23, #24, #35

  • 3 въпросче

    31 5 Отговор
    А кога ще има Хайл! Питам за един мустакат в черна униформа.Меркел му е фамилното име.
  • 4 1234

    72 10 Отговор
    Всички фесове в германия днес празнуват. Германия си направи харакири, като си нарита патриотите. Пътят на ислямизма е открит както и изнасилванията. Тази страна е свършена. Юдеите си отмастиха.

    Коментиран от #5

  • 5 Хасан

    15 31 Отговор

    До коментар #4 от "1234":

    Не си прав ..просто в Европа трябва да се разруши националната култура и да се създаде една обща - да се създаде " европееца" ..по подобие на американеца ..трябва да се унищожи историята ,исторически герои и култури ...

    Коментиран от #27, #30

  • 6 Махало

    43 5 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Дали германците, ще съсипят света с фашизъм или толерастия е едно и също ! Сега се люшнаха в другата крайност !
  • 7 Деф

    55 4 Отговор
    Преди Меркел в Германия си беше супер. Сега е държава за подигравка.
  • 8 Хасан

    20 4 Отговор
    Има два варианта за Европа ...руски и американски ..руския много републики под шапката на Москва де факто Брюксел ...или Сащ ..щати събрани в една държава ..едно от двете но в никакъв случай сегашното
  • 9 любител

    48 5 Отговор
    германия прави грешка като си наказва патриотите.защото като се напълне с чалми ще реве но ще е късно.
  • 10 Лудия касапин

    41 1 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    А що за хора се окичват с бомби и се взривяват сред мирното население.

    Коментиран от #11, #16

  • 11 Хасан

    24 5 Отговор

    До коментар #10 от "Лудия касапин":

    Ами има две хипотези ..първата след края на Студената война военната индустрия имаше нужда от нов враг за да се отделят пари за въоръжение ..нямаше руснаци,нямаше марсианци и...се измислиха джихадисти ...Бин Ладен без видима причина нападна Сащ ..и се почна за 20 г светът не можа да свърши с джихадистите а успя за 5 г да се справи с Хитлер
  • 12 Японеца

    33 0 Отговор
    Върхът на айсберга! Цяла Германия може да пламне! И всичкото мюсюлман ще изгонят! Няма първо, няма второ поколение
  • 13 Амнести

    7 25 Отговор
    Трябва да назначават за полицаи само мюсулмани, хомосексуални, тъмнокожи и в краен случай - бели жени. Само тогава ще има справедливост. Аллах е велик!

    Коментиран от #17

  • 14 Ван Хелзинг 🚁

    34 3 Отговор
    Жалко за патриотите които ги арестуват, дано съдбата ги подкрепи
  • 15 Stormtrooper

    33 0 Отговор
    Държавите сами създават предпоставки за пораждане на крайно леви, или крайно десни формирования, особено като сблъскват коренно различни култури. Факторите довели в миналото на крайности като комунизъм и фашизъм, ще доведът подобни и в бъдеще.
  • 16 Хасан

    22 6 Отговор

    До коментар #10 от "Лудия касапин":

    Виж за пример за България ..има нужда от лекари ,сестри,болници ,линейки но трябва да се купува военна техника ..срещу кого ?? Натовска Турция !?...или срещу Русия ...ако е срещу Русия те ще опукат докато си в пристанището

    Коментиран от #19

  • 17 Ван Хелзинг 🚁

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Амнести":

    Такива като теб трябва да се назначават за чистачи на колзети в Тибет ти си добряг и ти трябва най добрата работа
  • 18 Хо хо хо

    14 4 Отговор
    Скоро полицайте в немската полиция ще са само от правишната раса и вяра.
  • 19 Ван Хелзинг 🚁

    24 2 Отговор

    До коментар #16 от "Хасан":

    Русия ще намери работа на целия турски народ, ще работят в сибирските мини и ще носят камъни тъкмо да си оправим шосетата
  • 20 ИВАН

    20 1 Отговор
    Лицемерни политици навсякъде ... тяхното било нечовешко и ксенофобско, че си пазят Родината и земята от наглата завоевателска паплач, а вие сте много човечни, че нарочно създавате хаос и тровите живота на хората
  • 21 Перо

    26 0 Отговор
    Защо Меркел не се запита за причините за това явление и кой е виновен? Явно са основателни и има страх сред управляващите неолиберали и това е тема табу!
  • 22 а някога беше силна държава

    22 1 Отговор
    този район на германия почти няма немци съвсем разбираемо е полицайчетата да негодуват ! но еврейската им шефка иска точно това заличаване на немския народ и създаване на халифат на територията им!!!
  • 23 Сибир

    3 15 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    След разпадането на СССР, различни секретни документи бяха откраднати за пари. Показваха документи в документален филм как КГБ дава подронни инструкции на нацистите за създаване на концлагери и контролирането на затворници заради богатия си опит разбира се. Това е преди Хитлер да разбере, че ще бъде нападнат от Сталин и да направи изпреварващ удар срещу СССР.
  • 24 да се чете

    15 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    концлагерите ги измислят англичаните.
    "Изобретатели на концентрационните лагери са английските джентълмени в периода на втората Англо-бурска война 1899-1902 г., а конкретната личност, измислила концлагера, е благородният английски лорд, произхождащ от англосаксонската аристокрация, управлявaла още преди нормандското завоевание Англия (XI век), и гордо носещ титлата първи ърл на графство Кичънър, генерал Хорейшо Хърбърт Кичънър (Horatio Herbert Kitchener, 1850-1916), от самото начало на Англо-бурската война началник щаб, а от 5 юни 1900 г. — главнокомандващ английските войски в Южна Африка."
  • 25 Абдел ал Мансур

    16 1 Отговор
    Срамота, ние селиме се на Германистан, прайм по 10-12 дица за Германистан, учим на истинска вяра, а те расисти, фашиисти
  • 26 барчо

    15 1 Отговор
    Хасане, когато пишеш първо си направи справка ако не познаваш тематиката. Концлагерите са измислени много, много преди Втората световна и не от германицте. Второ: Най-страшните и многобройни лагери са се намирали в Полша. Аушвиц, Треблинка, Майданек, Собибор и други такива. Интересното е, че тези лагери не са се намирали на едно място, а е имало подлагери, като общия брой лагери е наброявал над 200!!! По-интересното е, че палачите в тези лагери са били поляци. От тяхната жестокост са се отвращавали и най-закоравелите есесовци. А гестаповците са се учили от тях на мъчения. Един от подлагерите на Белжец е бил до самия град и в дните когато са избивали евреите взети от града, то там са направили панаир с музика. По жестокост са ги минавали украинците и дори есесовците са се разграничавали от тях. Така че нито германците са измислили концлагерите, нито те са били най-жестоките.
  • 27 барчо

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Няма такова нещо като хомогенна смес от различни народи, националности и вяри. За Америка се отнася същото. Всяка една религия и националност си има квартали и в тях не можеш да видиш човек от другите. Тези квартали са със собствени закони, собствено управление и собствен ред. Там полиция не влиза, а когато се наложи може да влезе само армия. В САЩ афроамериканците са в квартали като Бронкс, китайците са си в китайски квартали, мексиканците в мексикански и т.н. И това не е от вчера или днес. Дори албанците вече си имат собствен район.
  • 28 барчо

    12 2 Отговор
    Германците ще изчезнат в близките 30 - 50 години като инките. По статистика немските имена са около 60%, като преди двайсетина години са били 95%. Това на някой говори ли му нещо? До 30 години вече там ще има критична маса от негерманци, която пряко ще влияе на изборите за държавници.

    Коментиран от #32

  • 29 Турчина

    1 8 Отговор
    Нищо от коментарите не е вярно.Демокрацията се провали.Светът върви към Нов Световен Ред-Меритокрация и той няма нищо общо със зловещия образ,който му приписват силите на Стария Световен Ред.Меритокрацията ще даде равен старт и шанс за всеки и всичко ще зависи от собствените ти таланти и качества.Германия е най-близо до този Меритократичен подход,защото дава шанс на всеки.За нас няма значение расата ти,националноста или религиозната ти принадлежност,нито пък пола ти.Думи като нация,религия,етнос са изкуствено създадени.Идва времето когато ще отсеем плявата от зърното!Да живее Меритокрацията!

    Коментиран от #33

  • 30 Тони Стругаро от механното

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ми да започнем от от Ататюрк и от получвекът полубогът Ердоган, защото той за такъв се приема и иска да го възприемат.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Факт!

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "барчо":

    Нормално през последните години в Германия наавлизат само афро и арабо бежанци.
  • 33 Хи хи

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Турчина":

    Това отдавна го има в Америка Франция и Англия и досега е довело до превръщането им в клoзeт
  • 34 БПФ

    6 1 Отговор
    Тоест германските власти застават срещу собствения си народ и унищожават съпротивителните му сили, в угода на нашествениците?
    Цялата клика на меркел трябва да бъде свалена от власт, съдена за държавна измяна и екзекутирана, а после на нашествениците да бъдат дадени 48 часа да напуснат Германия и 96 - да напуснат Европа !!!
  • 35 Мата Хари

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    Концлагерите са измислени от англичаните.
  • 36 Мир

    0 0 Отговор
    И с право обсъждат!
Новини по държави: