25 Ноември, 2020 11:11 16 486 37

Напрежение! Азербайджанската армия влезе в района Калбаджар

  • азербайджан-
  • нагорни карабах

Връщането първоначално бе предвидено за 15 ноември, но Баку изрази съгласие предаването на района да бъде отложено по хуманитарни съображения

Напрежение! Азербайджанската армия влезе в района Калбаджар  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Азербайджанската армия влезе в съседния на Нагорни Карабах район - Калбаджар, предаде Франс прес, като се позова на азербайджанската армия.

Районът досега бе под контрола на арменските сепаратисти, които претърпяха поражение в тазгодишния конфликт с Азербайджан.

Ереван се задължи да върне Калбаджар на Баку по силата на споразумението за прекратяване на военните действия между Армения и Азербайджан, постигнато в началото на месеца.

Връщането първоначално бе предвидено за 15 ноември, но Баку изрази съгласие предаването на района да бъде отложено по хуманитарни съображения, припомня Франс прес.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Хи хи

    52 21 Отговор
    Ми значи арменците са си виновни

    Коментиран от #12, #29

  • 3 закривай

    45 27 Отговор
    Арменските часовникарчета скоро ще ги пратят в Пловдив.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 барчо

    112 21 Отговор
    Такъв е резултата когато глупак бъде поставен за премиер. Пашинянчето никога не е бил политик, стратег или нещо подобно. Идва от улицата без всякакъв опит и естествено започва война, която предварително е обречена на провал. За съжаление винаги плащат невинните. Путин пак се прояви като политика на 21ви век и спечели от цялата олелия. Двама се карат, третия печели. Арменците трябва да му целуват краката, защото днес Армения щеше да е окупирана цялата от азербейджански и турски войски.

    Коментиран от #9, #13, #16

  • 5 барчо

    59 9 Отговор

    До коментар #3 от "закривай":

    Армените са по-скоро фотографчета. Преди 1944 г всички фото ателиета в България са притежание на арменци.

    Коментиран от #35

  • 6 То не става, по

    55 10 Отговор
    хачатурмодел.Хем с единия,хем с другия.Кремъл ги подържаше във всичко.Дори са в съюз за взаимопомощ ,вкл военна,ксто блок на СНГ.Но пашинянчо искаше да бозае от две крави.Уж военен съюзник на Кремъл, а затвори очите си пред яростно раздухвана русофобщина.Позволи на краваря да си построи най огромното посололство не само в региона но и в света.Какво и срещу кого е монтирано във него,и глупавия се досеща.Сега Вовата му показа ъгъла ,където трябва да седи кротко.Азера е друг гипаж.Великолепно образован- с дипломатическо образование от МГУ- външни отношения.Изигра си блестящо партията в точния момент.И за неговия план добре,и за Кремъл добре.Шойгу никога няма да тръгне напред за Н.Карабах.Това не е Арменска територия.Виж,ако някой нахлуе в Армения,ще се разправя с него.Азера прекрасно знае това.
  • 7 бай Мирчо

    67 16 Отговор
    Арменците тръгнаха по пътя на сосросията и чифутдемокрастията.Резултатите са на лице.След като се присъединят към НАТО и да се готвят и Ереван да предават без бой.Техния гейи лезбиян комитет ще посреща амуджите с гей парад.

    Коментиран от #32

  • 8 Дедо

    21 13 Отговор

    До коментар #3 от "закривай":

    Не ги мисли ти тях, те имат злато и пари ти му мисли

    Коментиран от #20

  • 9 Красивий

    14 5 Отговор

    До коментар #4 от "барчо":

    Като цяло войни се започват за да се намали вътрешното напрежение или недовошство и се отклони вниманието на населението към външен конфликт враг.Например започването на Фолкландската война от аржентинската хунта е блестящ пример за това

    Коментиран от #33

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Хасан

    37 12 Отговор

    До коментар #4 от "барчо":

    За какво му е на Турция и Азербайджан да окупират Армения ..Азербайджан си иска своите земи и да има директна връзка с Нахчеван

    Коментиран от #15, #37

  • 14 За един приятел питам

    36 4 Отговор
    Абе къде изчезнаха напоследък храбрите краваристанци? Как така пропуснаха да забъркат поредната голяма каша в региона?

    Коментиран от #17, #28

  • 15 a bee

    15 2 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Какь за ко а ? Над 100 минерални извора,
    Живая вода (дали Ви говори нещо),полезни изкопаеми,
    .... и злато !

    Коментиран от #18

  • 16 А сега е окупирана от руски

    4 9 Отговор

    До коментар #4 от "барчо":

    Голям успех, няма що....
  • 17 СКОРО

    25 1 Отговор

    До коментар #14 от "За един приятел питам":

    Скоро ще видиш и това. Ще търсим Тръмп най миролюбимия президент досега

    Коментиран от #30

  • 18 То ако беше така

    14 2 Отговор

    До коментар #15 от "a bee":

    Самите арменци щяха да си живеят в Армения, а не да бягат по света.
  • 19 ханатоли

    42 0 Отговор
    можеш ли обясни заглавието? "Напрежение!Азербайджанската армия влезе в района Калбаджар" къде е напрежението като това е договорено?! Т.п ли си или да?!
  • 20 Георги

    27 7 Отговор

    До коментар #8 от "Дедо":

    Тука пишещите ги е яд и завиждат, че повечето арменци в България, са успели хора! По- голяма част от нас - българите имаме две много лоши черти: завистта и винаги друг да ни е виновен!
  • 21 Ердоган

    15 4 Отговор
    С голямо нетърпение очакваме арменските националисти в Армения и Карабах да скъсат споразумението за да приключим с тази история завинаги.
  • 22 Варна

    40 10 Отговор
    За незапознатите е редно да им се каже, че тази война е предварително планирана от Турция и Азербайджан. След като арменските власти бяха подведени, че зад гърба им ще стои ЕС, а после и НАТО, ако се отдалечат от руснаците.
    Арменците не подпалиха този конфликт, а тъкмо обратното! - Конфликта е предизвикан от азерите и добре изиграно труската армия. - Някой от вас зададе ли си въпроса как изведнъж турси бойни самолети и дронове се появиха от 2рия ден на конфликта? - Дислокацията на военни сили и оборудване в друга страна и водене на военни действия към трета страна не се организира за 1 ден, ако не знаете! - Тук има ясно предварително планиране между Турция и Азербайджан.

    Коментиран от #23

  • 23 кукуруку

    24 5 Отговор

    До коментар #22 от "Варна":

    Ами не си ли зададе въпроса защо арменците на три пъти разваляха споразумението за прекратяване на огъня, или казваш, че турците са накарали арменците да си търсят белята. Цялата отговорност е на пашиянчето, той вкара Армения в този конфликт, това, че насрещната страна не ги посрещна с китки си е нормално.
  • 24 RAPTOR

    15 23 Отговор
    Нов позор за руското оръжие 100% скрап

    Луди ги направиха
  • 25 ПЕНКО

    19 5 Отговор
    МОЛЕИТЕ СЕ НА БОГ И ХРИСТОС АМЕРИКАНЦИ - ПОДКРЕПЯТ МЮСЛИМЕТАТА -ЗА ДА ПРЕЧУКАТ РУСИЯ !!! НО РУСИЯ СЕ РАЗБИРА С МЮСЛИМЕТАТА ДЕСЕТ ПЪТИ ПО-ДОБРЕ ОТ ЦР УЙЦИТЕ !!! АЗЕРБАЙДЖЯНСКИЯТ ГАЗ ТЕЧЕ ПО РУСКИТЕ СИСТЕМИ ОТ ВЕК !!!!!
  • 26 Не знам,друго,

    19 3 Отговор
    Но ако някой ми посочи хачикос ,който да е заварчик,минъор, металург, бетонджия на строителен обект,асфалтаджия,- черпя здраво!

    Коментиран от #31

  • 27 ЛЛЛ

    27 3 Отговор
    Руснаците дадоха урок на Пашинян. Намесиха се навреме, защото щеше да стане лошо за арменците. Между християнството и исляма винаги ще има война
  • 28 234

    3 10 Отговор

    До коментар #14 от "За един приятел питам":

    Скоро ще има пак напрежение около границите на Русия, не се притеснявай. Всичко е планирано
  • 29 Анти комунист

    9 7 Отговор

    До коментар #2 от "Хи хи":

    Защо да са виновни, защото Ленин 1921,предаде на Турция огромни територии от Армения срещу 100 год договор,надявайки се ме турчина ще стане комунист, Сталин 1953 год предаде Нагорни Карабах на Азерите,Руснаците оставиха този проблем не решен, за да могат да контролират Кавказ,въпреки това Турските народи и ислямските рано или късно ще преминат под Турско влияние,,разширяването на Турция стана с подкрепата на Берлин,Ердоган е протеже на Меркел, силния натиск върха България по Македонския проблем идва от Берлин и Вашингтон, Лондон действа тихо и прикрито, поддържа всички действия на Ердоган, само Париж,Макрон се противопоставя та Турската експанзия,целта е турци и руснаци да си подделят средиземно море
  • 30 Кой ли ще

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "СКОРО":

    го търси Тръмп...? Пък новият започна с "ЛИДЕРСКАТА ПОЗИЦИЯ" на САЩ в света... Ама нея я няма вече...
  • 31 Има ги

    10 3 Отговор

    До коментар #26 от "Не знам,друго,":

    - познавам и шофьори, монтьори и дори арматурист арменец. Но като цяло арменците БЯХА амбициозни и почти затворени в етноса си, въпреки силната си адаптивност и интелигентност. Последното поколение обаче разруши тази капсулираност - отпаднаха на 90% принудените "по арменски" бракове, навлязоха в други професии /анализатори, комп.специалисти, администратори - не само часовникари, златари, фотографи - поради изчерпване на значимостта и доходността на тези занимания.../ Като цяло етническата капсулираност и специфика отпада и при други етноси - по-бавно при ромите /ниска образованост/, дори при турците /само на нашата малка улица - окоро стотина постоянно живеещи - имаме три смесени брака.../ Глобализация.
  • 32 Някой

    26 8 Отговор

    До коментар #7 от "бай Мирчо":

    Живея в Германия спокойно мога да кажа,че българите ги имат за амуджи, недей да си мислиш че като се казваш българин и си някой .
  • 33 барчо

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "Красивий":

    Така е, но и двете държави започнали войните поради вътрешното напрежения ги губят по най-позорен начин с всички произтичащи от това последствия. Все пак явно това не е решението. Да тръгнеш да се надбягваш с куц кон, трябва да си доста .... умствено ограничен.
  • 34 Той

    12 0 Отговор
    Като има споразумение, за какво е напрежението!!! Да ви... и заглавието!
  • 35 постоль

    7 2 Отговор

    До коментар #5 от "барчо":

    Абе момче първо се понаучи и после дращи! Арменците са били най-добрите бижутери и часовникари!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 До нищо не разбрали

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Хасан":

    Турция е южният фронт на запада срещу Русия и тази победа наистина е свързана с Пашинян и САЩ, но главният виновник е президента им който е личен приятел на кралското семейство ,британски офицер, от разузнаването личен приятел с Ердоган говорещ турски и вице посланик в Анкара е осъществил целия план със знанието на нато и Евро съюза ,по този начин те постигнаха победа първо на дипломатическия фронт