Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 07:41 3 174 10

Орбан: Не ме тласкайте към самоубийство с натиск за бюджета на ЕС

  • виктор орбан-
  • унгария

Евролидерите постигнаха през юли компромис за 7-годишната финансова рамка, включваща спасителните програми за възстановяване от кризата с коронавируса

Орбан: Не ме тласкайте към самоубийство с натиск за бюджета на ЕС  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Унгарският премиер Виктор Орбан заяви, че натискът срещу него да не пречи на обвързването на средствата от европейския бюджет с върховенството на закона е все едно да го призовават да извърши самоубийство.

Пред германското издание „Цайт“ Орбан призова приемането на механизъм, включващ върховенството на закона да стане след приемането на европейския бюджет.

Евролидерите постигнаха през юли компромис за 7-годишната финансова рамка, включваща спасителните програми за възстановяване от кризата с коронавируса.

Според Орбан обаче в последствие Европарламентът и германското ротационно председателство на ЕС са обвързали получаването на средства с все още неясен механизъм за върховенството на закона.

„Това, което искате от мен, Ангела, би било самоубийство“, казва Орбан, описвайки диалог по въпроса с германската канцлерка Ангела Меркел.

В Европарламента вчера председателката на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен обясни, че блокиране на средства се предвижда само когато дефицит във върховенството на закона застрашава бюджета на ЕС.

И че който се съмнява, че обхватът на мярката ще е по-широк, трябва да се обърне към Съда на ЕС, където обикновено се решават различия по законови текстове на общността.

Орбан и полският премиер Матеуш Моравецки ще се срещнат утре в Будапеща за допълнителни разговори относно позицията на двете страни по ветото върху бюджета на ЕС за 2021-2027 г..


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    44 8 Отговор
    обран да стане президент и на балгария това триябва

    Коментиран от #7

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Behemoth

    8 38 Отговор
    Тоя си призна ,че няма върховенство на закона в Унгария.....

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Поли от Симитли

    25 0 Отговор
    Германистан е окупирана от масурестите държава...нормално е да е против европейското единство и просперитет...
  • 7 един от многото

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Обран няма да стане защото имаме начело на държавата обирджия.
  • 8 Аве Адолф Хайл

    29 4 Отговор
    Поздравявам Орбан , за това , че винаги показва на евроторерастията къде и е мястото ......
  • 9 Рамона. Поклон!! Румъния стана бяла

    10 4 Отговор
    Държава, а ние си останахме Кочина!! Лъжеха медии и политици, как Румъния ни дърпа надолу и назад!! Лъжи, лъжи, да покаже ме, че някой Все ни Пречи!!! За Джамбазки е Права, няма място в ЕП и изобщо в управлението на Държавата!!
  • 10 Изясняване

    4 18 Отговор
    На снимката по-горе ,само рогца му липсват , за да се разкрие в пълнота.
Новини по държави: