Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 08:00 2 985 4

Доналд Тръмп помилва Майкъл Флин

  • майкъл флин-
  • доналд тръмп

Русия отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ през 2016 година

Доналд Тръмп помилва Майкъл Флин  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент помилва бившия си съветник по националната сигурност Майкъл Флин, който се призна за виновен, че е излъгал ФБР по време на разследването дали е имало руска намеса в президентските избори в САЩ през 2016 г.

"За мен е Голяма чест да обявя, че генерал Флин получи пълно помилване. Честито на генерал Флин и на прекрасното му семейство. Знам, че сега ще прекарате фантастичен Ден на благодарността", написа Доналд Тръмп в "Туитър".

Флин, пенсиониран генерал от армията, се призна за виновен през 2017 г., че е излъгал ФБР за контактите, които е имал с посланика на Русия в Съединените щати в трите седмици преди встъпването в длъжност на Тръмп през януари 2017 г.

Оттогава той се опитва да оттегли показанията си с мотива, че прокурорите са му нарушили правата и са го подмамили да направи самопризнания. Обявяването на присъда срещу Флин беше отложено неколкократно.

Русия отрича да се е намесвала в изборния процес в САЩ през 2016 г.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    6 3 Отговор
    Нашият ББ подхвърля 50-левки на пенсионерите от прозореца на 'жипа, този пък помилва невинни, за да се прави на велик...
  • 2 Очите

    5 1 Отговор
    И мен ма подмамиха. Моля поправете грешката....
  • 3 ke da

    1 2 Отговор
    Русия е агресор и световен задкулисен играч! Щом в САЩ са пипалата и какво остава за България и подобни?! Русия е империя агресор! Насилствено/от 47-ма/ подменила историята на България тотално! Факти, ако ме изтрият доказват, че са русофили! Но съм подготвен за пред съда!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Готов ли си

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ke da":

    За какво ще те съдят? Ти си невинен.