Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 14:07 2 675 8

Срещу коронавируса в Германия - с търпение, солидарност и дисциплина

  • ангела меркел-
  • германия-
  • коронавирус

По възможност да се работи от вкъщи, да се избягват пътуванията, ограниченията засега остават - до началото на януари

Срещу коронавируса в Германия - с търпение, солидарност и дисциплина - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Да се работи от вкъщи, да се избягват пътуванията - до началото на януари. Канцлерката Меркел и министър-председателите на федералните провинции се произнесоха за ограниченията, които важат в Германия заради пандемията.

"Стигнахме до добър край", заключи канцлерката Ангела Меркел след продължилата с часове дискусия с министър-председателите на федералните провинции, посветена на правилата, които ще важат в Германия през декември. Меркел благодари на германците, че се съобразяват с ограниченията, същевременно отбеляза, че ситуацията не позволява да се отменят мерките от ноември. "Хората очакват яснота покрай празниците", бе изтъкнато, както и обаче - че трябва да се избягват излишните контакти и по възможност да се остане вкъщи. "Търпение, солидарност и дисциплина", това се очаква от хората, подчерта Меркел.

По възможност да се работи от вкъщи, да се избягват пътуванията, ограниченията засега остават - до началото на януари. Извън това има изисквания за обслужването на клиенти в магазините - за размера на площта на клиент, освен ако става дума за провинции с по-малък брой заразени - за тях изискванията няма да важат. Контактите трябва да се свеждат до петима души от две домакинства, с идеята по коледните тържества да стане възможно да се съберат до десетима души.

"Контактите трябва да се ограничат, за да се ограничи разпространението на заразата" - това е основното послание от вчерашната среща на канцлерката с министър-председателите на федералните провинции.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нищо

    4 1 Отговор
    Ново това си го знаем вече
  • 2 Цигаристан

    4 4 Отговор
    У НАС ТОП-ПРОФЕСОРА МАНГЪРОВ ВМЕСТО ДА ПОМОГНЕ РЕШИ ДА СЕ САМОИЗТЪКВА, РЕАЛНО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ВИНОВНИК ЗА НЕХАЙСТВОТО НА МАСИТЕ, ДА НЕ ГОВОРИМ КАКВО ПРИЧИНИ НА ЦЯЛОТО ЛЕКАРСКО СЪСЛОВИЕ

    Коментиран от #7

  • 3 Капиталист

    5 3 Отговор
    Гледат как затваря Германия и копират едно към едно. Германия е най-богатата страна на планетата и може да си позволи да затворят всичко там, но им дават хубави пари на хората като ги затварят, за разлика от най-бедната страна в Европа, а може би и на планетата! Тук у нас 99,99% oт чacтния бизнec нe e зaтвoрeн, нo щe бъдeм coлидaрни cъc зaтвoрeнитe! Cпирaмe дa плaщaмe дaнъци и ocигурoвки дoкaтo нe oтвoритe рecтoрaнтитe и мaгaзинитe в мoлoвeтe нa кoлeгитe! Нeoкoмуниcтитe прoтecтирaт прeд миниcтeрcки cъвeт, кaтo миcлят, чe зaплaтитe мoгaт дa им ги вдигнaт oт тaм /тoвa e пoрaди липca нa cивo вeщecтвo/, a трябвa дa прoтecтирaт прeд руcкoтo пocoлcтвo и Крeмъл дa им вдигнe хoнoрaритe! Тoзи вируc e в гoлямa уcлугa нa нac чacтния бизнec, зaщoтo вдигнaхмe цeнитe пoчти двoйнo в cрaвнeниe c минaлaтa гoдинa и виe гo зaбeлязвaтe кaтo oтидeтe нa пaзaр или кaквoтo ce ceтитe пo двoйнитe вeчe цeни. Зaтвoрихa 15-20 мaгaзинa пo мoлoвeтe и фитнecитe, нo чacтният бизнec cи e oтвoрeн и тeпървa щe вдигaмe oщe цeнитe, cъoтвeтнo нaшитe зaплaти! Тaкa чe ниe cи вдигнaхмe зaплaтитe вдигнeтe cи ги и виe дe? Прoтecтирaйтe тaм къдeтo трябвa aкo иcкaтe пoвeчe пaри!

    Коментиран от #6

  • 4 Ви го тра у немски г.з

    6 0 Отговор
    Дойчи Зели пропаганда и как меркел гледа в окуляра на микроскопа.Брей колко умни тез немци ва другите плебей ни го могат тва малиии.
  • 5 Поредната

    3 1 Отговор
    глупост на Дойче веле.
  • 6 С.В.

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Капиталист":

    Тъпчо,като вдигаш цените ти сам ще се затвориш. Като не ти влиза никой в магазина,защото хората ще са с по малко възможности, ще си вдигаш заплатата насън. И хората нямат никакво намерение да умират за да си печелите вие.
  • 7 Д-р Менгеле

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Цигаристан":

    Мангъра заслужава това, което ще му се случи.
  • 8 Илате на остров МАН

    0 0 Отговор
    До англия. Аку та видят с маска та мислят за ЛУД.