Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 13:15 1 549 2

Държавните служители в Гърция обявиха 24-часова стачка

  • гърция-
  • стачка

Работещите в държавните учреждения днес не са на работа с искане за повече сигурност срещу пандемията на работното място

Държавните служители в Гърция обявиха 24-часова стачка  - 1
Снимка: Shutterstock

Синдикатът на държавните служители в Гърция обяви стачка по време на карантина. Присъединиха се и моряците, като блокираха всички портове. Синдикатите искат от правителството гаранция срещу уволненията и по-голяма сигурност срещу пандемията на работещите на първа линия.

Стачката засегна силно транспорта в Гърция. В 24-часови протести са работещите на всички гръцки пристанища с искане за колективни трудови договори и да се прекратят уволненията на моряци поради пандемията. Стотици товарни камиони изчакват по портовете до изтичане на стачката.

Медиците в държавните болници са в символични протести поради силното натоварване на медицинските заведения. Лекарите настояват за назначаване на медици от всички специалности и мобилизация на абсолютно всички частни клиники в борбата с коронавируса. Предвиждат и протестна демонстрация пред министерството на здравеопазването, което обаче е забранено от властите.

Не се движи и метрото в Атина, докато шофьорите на градските автобуси в цялата страна останаха на работа, за да обслужат движението на пътниците.

В последния момент авиодиспечерите се отказаха от протести и всички отменени полети ще се реализират, съобщават синдикатите.

Работещите в държавните учреждения днес не са на работа с искане за повече сигурност срещу пандемията на работното място.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лейка

    3 2 Отговор
    Нищо ново. Точно на време. Всяка година е така. Сега ще чакат малко, айде стачки по границите и къде ли не. Европа има нов бюджет и чакат пак на тепсия и ще получат. Април месец пак отново и така.
  • 2 Кирилов

    7 1 Отговор
    Братя гърци, пак стачкувате не против това, което трябва!

    Цялата ситуация при вас в Гърция ce cлучвa, зaщoтo упрaвлявaщитe зaтвoрихa прaвocлaвнитe църкви зa миряни, и c тoвa прoгнeвихa Гocпoдa!

    Тoвa рeшeниe нa упрaвлявaщитe в Гърция - хрaмoвeтe дa ca зaтвoрeни зa eнoриaшитe - e бeзумнo, aнти-църкoвнo и aнти-прaвocлaвнo!

    Cрeщу тoвa рeшeниe трябвaше да стачкувате и дa прoтecтирaте дoкрaй, дoкaтo нe гo oтмeнят! Зaщoтo пocягaт нa вярaтa и cвoбoдaтa нa вярaтa нa прaвocлaвния хриcтиянин!

    Зaщoтo църквaтa ce cъcтoи oт хoрa и вceки прaвocлaвeн хриcтиянин имa cвeщeнo прaвo дa приcъcтвa нa Бoгocлужeниe в хрaмa и никaквa cвeтcкa влacт нямa прaвo дa зaбрaнявa или oтмeня тoвa!
Новини по държави: