Last news in Fakti

26 Ноември, 2020 16:45 3 176 14

Израел регистрира голям брой заразени

  • израел-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • заразени

Увеличението съвпада с нарастване на броя на извършените тестове

Израел регистрира голям брой заразени - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Израел регистрира над хиляда нови случая на коронавирус за едно денонощие за първи път от повече от четири седмици, предаде DPA.

За последното денонощие в страната са били установени 1069 новозаразени, съобщи министерството на здравеопазването. Увеличението съвпада с нарастване на броя на извършените тестове - близо 60 хиляди вчера. С положителен резултат са били 1,8 от тях - ниво като от предишните дни.

На 21 октомври в Израел бяха установени 1172 нови заразени за едно денонощие. Обезпокоително е положението в ивицата Газа, където около два милиона души живеят в лоши условия и амортизирана инфраструктура. Днешните данни сочат, че една четвърт от направените тестове са положителни, като за последното денонощие новозаразените наброяват 656.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Медици спрете да мрънкате

    8 1 Отговор
    Тоест имаш много медиците мрънкат и затваряш после отваряш и пак са много и медиците пак мрънкат и после....
  • 2 XXXX

    7 1 Отговор
    Пак почнахте с ковито!!! Напишете нещо за Марадона, какво става с него, скоро не сте писали нищо!!!
  • 3 Е тука вече

    7 2 Отговор
    не се вярва нито на думи,нито на цифри!
  • 4 Ковидманяк

    9 0 Отговор
    Е нали ги карантинираха още лятото и носят маски и спазват мерки и си стоят по домовете...
  • 5 случаен

    8 1 Отговор
    какво стана бе Ангелов, нали Израел успял със същите мерки да ги намали от 6000 на 400 болни на ден, какво стана сега

    Коментиран от #7

  • 6 хахаха

    4 0 Отговор
    е как така?! че нали вчера ни даваха за пример Израел как се справил? Не е ли ясно на всички, че тоя вирус ще премине през цялото население на земят, ще си вземе данък и ще премине към останалите вируси...

    Коментиран от #8

  • 7 Ами да едно е

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "случаен":

    регистрирани малко над 1000 заразени от които 100 да са за болнично лечение,друго да са 500-600 за болнично лечение от 6000 заразени. Това си е добре и за хората и за системата на здравеопазването.А и от направени 60000 теста тази бройка е нищожна като процент,а при нас се движим в порядака от 40 до 47% заразени установени с ПСР тест.
  • 8 Абе то е

    0 2 Отговор

    До коментар #6 от "хахаха":

    ясноче ще мине,но е по-добре да мине с минимум починали,а те започнаха да умират по стъпалата и улиците,а можеше на тези хора да се помогне и да са живи. А и не съм съгласен,че ако се пази ще мине този вирус през човека.Обикновенно се заразяват хората които не спазват правилата. А,примера ти е равнозначен,че всеки който вземе книжка ще катастрофира рано или късно,но има такива които нямат птп защото се пазят и спазват правилата за движение.

    Коментиран от #11, #12, #14

  • 9 НОЩен прилеп

    2 0 Отговор
    А Мон женераль Мопс ни дава Израел за пример и модел за подражание !?
  • 10 Johansson

    1 1 Отговор
    Хич няма да ви спазвам тъпите мерки. Правя каквото си искам.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе то е":

    пак ще си повторя коментара: по твоята логика човек винаги трябва да ходи със свалени гащи, защото може да му се случи да ги оцапа...не може да избегнеш въздушно-капкова инфекция. Или трябва да живееш нейде, къде няма хора, или в барокамера...
  • 13 Значи

    1 0 Отговор
    Те за 16 дена могат да направят толкова тестове,колкото при нас от март досега.Интересно,ако тука правеха половината от тяхните тестове ,дали нямаше да е тествано цялото ни население и да се приключва вече с истерията.
  • 14 555444

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Абе то е":

    Обикновенно се заразяват хората които не спазват правилата? Нищо подобно.
    Кой и как ще се зарази няма никаква връзка с т.нар. правила. Мерките и правилата, които ни се налагат, имат съвсем други задачи от това да не се заразяват хората. Вирусът така или иначе, рано или късно, си преминава през нас.
    Част от моите познати, през които мина вируса, не спазват никакви правила, а част от тях ги спазват. Е и?
    Последният случай на моя комшийка - още от март, та до сега (вкл. лятото) семейството и беше маниакално направо. Напр. около 1 час траеше дезинфекцирането им след всяко прибиране вечер в къщи - дрехи, обувки, абсолютно всеки опакован хранителен продукт от магазина и предмет, пипан от друг. Ръцете им са в рани от непрестанното носене на ръкавици. Като излизат навън, са с маска и шлем едновременно. И прочие, и прочие... Е, в момента комшийката ми си е вкъщи с ковид.