Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 08:36 3 545 39

Протести срещу Заев организира ВМРО-ДПМНЕ. Искат оставката на премиера

  • зоран заев-
  • северна македония

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи

Протести срещу Заев организира ВМРО-ДПМНЕ. Искат оставката на премиера - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В Скопие снощи се състоя протест на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ под мотото „Протест сега, за да не стане прекалено късно“, съобщи агенция Плусинфо. За днес са свикани още протести в различни градове с искане за оставката на премиера социалдемократ Зоран Заев.

В снощната антиправителствена акция според АП са участвали около 2000 души.

Заради коронавируса протестът бе организиран под формата на колона автомобили, която се отправи към сградата на правителството.

Както ВМРО-ДПМНЕ обяви предварително, целта на протеста е достойно и мирно да се изрази гражданско недоволство от намерението на премиера Зоран Заев да „търгува с езика, с народа, с идентичността и с историята на Македония“, отбелязва БТА.

Пред събралите се говори лидерът на главната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, който обвини Заев, че използвал твърде помирителен тон спрямо съседна България.

Според сайта „360 степени“ протестът бе свикан след интервю на премиера Зоран Заев за БГНЕС. ВМРО-ДПМНЕ го обяви като „всенароден и надпартиен“.

Опозицията предаваше протеста на живо чрез профилите си в социалните мрежи.

„Време е гражданите да се обединят и да се сложи край на лудостта на Зоран Заев – човекът, който иска да продаде националните интереси“, се казва в призива за протест днес в 7 града - Куманово, Тетово, Велес, Кавадарци, Прилеп, Охрид и Битоля.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Присмехулник

    48 6 Отговор
    Защо не я забранят тази партия като обществено опасна както стана със Зора в Гърция...Тези изобщо не мислят с главите си...че така може да стоят още 20..30..год.

    Коментиран от #5

  • 2 Зайо

    25 14 Отговор
    И аз искам пълно чекмедже от Еврофондовете ,като Бойко Борисов.
  • 3 До един

    24 4 Отговор
    да се махат , един читав няма !
  • 4 Sofia

    22 7 Отговор
    Всеки дошъл в града от разни селища , които за да ги намериш , първо трябва да се изгубиш след като се пошматкат и сменят няколко работи , където естествено искат да се работи , пробват в полицията и ако не могат да станат полицаи , стават таксиметрови шофьори.
  • 5 Анонимен

    12 30 Отговор

    До коментар #1 от "Присмехулник":

    Защото руснаците дърпат конците и за тях е изгодно македония да е зле

    Коментиран от #20

  • 6 барчо

    47 2 Отговор
    Точно така! Махнете Зайо-байо и цялото правителство. Сега е време да си изберете шиптърско правителство. То ще ви реши въпроса с езика един път завинаги. Както върви ако това не стане тая година, ще стане след двайсетина години, когато македонците ще паднат под 20% в собствената си държава и езика ще бъде изваден като официален за сметка на албанския.

    Коментиран от #15, #31

  • 7 макесърбия

    26 3 Отговор
    Титовски Маке и Сърбия са си дружки и да са в пакет кандидати за ЕС. Рано им е, не са готови.
  • 8 123

    25 5 Отговор
    Наследниците на Сръбската УТБА се активизират
  • 9 ХХХ

    33 4 Отговор
    Смешното е, че тази партия се казва ВМРО. И тя се явява антибългарска. Ето това не е за вярване.

    Коментиран от #21

  • 10 Dako

    26 4 Отговор
    Мицкоски трябва да бъде издирван с червена бюлетина и вкаран в затвора
  • 11 Ммм...да

    28 5 Отговор
    Белград активизира подлогите си .
  • 12 Стоянов

    24 3 Отговор
    Абе братя македонци, вие сте българи, не знаете ли?

    Какъв протест, какви 5 лева?

    Вместо да се занимавате с това, прочетете внимателно историята, но не вашата, преиначената, и се присъединете към България!

    Бог да пази България!

    Коментиран от #22

  • 13 9*19мм

    22 3 Отговор
    Национален интерес може да имаш,когато има нация,такова нещо,като нация на РСМакедония
    няма.

    Коментиран от #23

  • 14 Перо

    18 1 Отговор
    Кой го интересуват северно-македонските театри за отстъпки,на измислената нация. Има ясни правила за влизане в ЕС и македонистите имат две опции: Да приемат условията на БГ,правно обвързани или да се откажат да кандидатстват. Третата опция на Соломончо Паси и СерГей да влезат с Тито,македонизма,измислената нация и език за българска сметка,НЕ СЪЩЕСТВУВА!!! Никога кандидата не определя неговите правила на приемащия! Това е супер простотия. Излиза,че 30 г. са били малко за реформи на македонистите и нямат шанс да се променят за една седмица. За това е нужно само ВЕТО!!!
  • 15 Перо

    15 2 Отговор

    До коментар #6 от "барчо":

    След 20 г. ще имаме обща граница с Албания и автоматично ще отпаднат десетилетните проблеми с измислената нация и език. Няма значение коя партия е на власт там,защото всички са дресирани от образователната система там и всички са “е-ани у глави”,както им казват сърбите. До тогава ВЕТО!!!
  • 16 E разбрахте ли

    2 10 Отговор
    Да слушаме ли протестите или не? Всенародно ли е заявлението, размахвано от площада? Полезно ли е за държавата или вредно? В интерес ли е на населението или против?
    На такива въпроси може да се отговори само на РЕФЕРЕНДУМ. Но не вярвам, че в България е възможно да се появи пртийна структура, която да заграби с кански усилия властта, за да допусне перманентен народен вот. Все пак, тези мъки, при днешните условия, ги гърчат само веднъж на четири години. Защо да си ги причиняват по всеки повод?
    Македония няма да стане част от България. По вероятно е, да се пръкнат наново Княжество България и Източна Румелия. Защото не хората, не народите, а властелините на Планетата решават това. А те нямат никаква полза от отпор на интересите си.
  • 17 ха-ха

    5 1 Отговор
    Бантустанците се застъпват за Македонския ГЕРБ. Какво падение..
  • 18 Защо ли

    13 5 Отговор
    Защо ли ми се струма,че Мицкоски има сърбо-влашка жилка?
  • 19 Бългaрин

    8 6 Отговор
    А дали не ни пробутват " македонския проблем " за да не мислим за сатрапа Гешев, пачките подхвърляни " от прозореца на джипа" ,за високата смъртност в щатско-турския ни вилает.?? 🤔

    Коментиран от #30

  • 20 Дабеда

    10 5 Отговор

    До коментар #5 от "Анонимен":

    Сигурно Москва бомбардира Югославия за да я пръсне на парчета?
    На всеки човек с ум в главата му е ясно, че Вашингтон дели, за да владее. Москва владее чрез обединяване (Крим, Дагестан...)
  • 21 Перо

    20 1 Отговор

    До коментар #9 от "ХХХ":

    Ванче Михайлов сигурно се обръща в гроба,ако е разбрал,че има анти-българско ВМРО,измислена РСМ,измислена нация от македонисти и измислен език,различен от българския в географската област Македония.
  • 22 Емократ

    3 9 Отговор

    До коментар #12 от "Стоянов":

    Ще се присъединят към който си поискат. Може и към ФАЩ. На теб, толкова ли ти е кеф че си в България? А на българите им е кеф да са в Чикаго. Не знам защо.

    Коментиран от #24

  • 23 Ресто

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "9*19мм":

    А българска остана ли?

    Коментиран от #27

  • 24 Перо

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Емократ":

    На северните макета повече им е кеф да са на две места и в Мюнхен,и в Чикаго с БГ пасош,защото има бенефити и в ЕС и в САЩ,като българи.
  • 25 Интересно

    14 1 Отговор
    Интересна работа. Столицата на Македония, Солун навремето е окурилана от германците,Западна Македония в т.ч. Преспа е окупирана от италианците,нооооо... окупатор в македонските учебници е само България? Още по-интересно,че окупаторът а целите Балкани,т.е. Германия днес е първи адвокат на македонистите. Даже мозъчният център на куцовласизма за Балканите се намира в гр. Фрибург. Куците мласи са най-запенявените македонисти.
  • 26 .........

    5 1 Отговор
    Зайко байко.. хващайте се под рьчичка с Пенделовски и беш да ви няма..
  • 27 9*19мм

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Ресто":

    Да остана! Това е тази,която ви натисна спирачката за ЕС.
  • 28 Дан

    6 1 Отговор
    В Балканската област Северна македония в момента се води борба на живот и смърт .От едната страна са поставени лица на сръбско/руските служби Тези хора защитават интересите на тези 2 държави в Македония.. Това са 80/ от политиците им журналисти ,медии и учени.От другата страна са македонисти ,националисти като Заев ,пендаровски и някои други.Които са също българофоби но в името на заветната цел ЕС където има пари ,уважение самочувствие и други предобивки ,са готови на всичко .Дори да се прегърнат с нас.Докато на излъжат да им разпишем билета.
  • 29 Българин 1300

    3 1 Отговор
    Крайно време е да обяви, че ще изпълнява решенията на Коминтерна и няма да влиза в ЕС!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Погледни си положението в България..

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "барчо":

    Тогава може да се дават и съвети на другите!Истината боли много!
  • 32 Stormtrooper

    4 1 Отговор
    Македонците изпитват безсилие пред нарастващата албанска доминация и се опитват да я подтиснат психологически, като одпушват гняв срещу България. Дори и да нямахме такива казуси със Сев. Македония, те неизбежно щяха да търсят друга фиксация за да преодолеят комплексите си. Тези комплекси са част от тяхна, напълно индивидуална народопсихология и тяхния идентитет, като губят представа за рационалното и нерационалното.
  • 33 ЛЛЛ

    2 2 Отговор
    Какво ли не сме дали за тази Македония и защо? По същия начин ние се обърнахме срещу Русия както македонците срещу нас българите. Ами крайно време е да преосмислим и ние поведението си, защото като е срещу нас боли, а като ние сме срещу някой - не

    Коментиран от #34, #36

  • 34 Stormtrooper

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "ЛЛЛ":

    Твоята Русия и Сърбия създадоха македонска нация. Така че си оди у Русия и не ни говори за предателства. Към тази държава имат симпатия единствено неграмлтни и хора с ментални проблеми. Хора, които говорят за робство, без да се интересуват, какво е било робството в имперска Русия.
  • 35 Мицко с партията си,

    2 1 Отговор
    Показват, че са просръбски комунисти с мислене от времето на тито, дето си го празнуват, не са готови за ЕС, ЕС не е подобие на бивша югославия, както е в техните глави
  • 36 Абе, кога сме мразили

    1 1 Отговор

    До коментар #33 от "ЛЛЛ":

    Или псували руснаци, изобщо нищо общо няма
  • 37 Дилбер Танас

    1 0 Отговор
    Абре, истина велят нашите стари. Оти Македония я кладели от мъки, от мъки е името Македония останало, Мъкедония - мъки, мъки - Мъкедония..."Мера според мера".
    Ей продължават мъките значи и тепърва започват. На път е един възел дето се е заплитал повече от 100г. да се разсече, но бая зор ще видим с тая работа. Не знам интервюто на Заев началото на края ли е, или края на началото/по Чърчил/. Но заради ЕС, започва се, сложен е въпроса на масата, набралия цирей наречен македонизъм за сметка на българщината трябва да се изтиска до край та да изтече цялата злост и гной от него, докато не се изпразни до дъно за да заздравее мястото. Мъка , Мъка - Македония продължава да се мъчи. Протестиращите - дедите, прабабите и прадядовците са българи, дядовците и бабите - прави сърби, бащите и вие - младите, македонци. Такава "еволюция" или по-скоро етнически метаморфозии, едва ли има някъде в света. Вярно всеки има право на самоопределяне и избор на идентичност. Правото на избор не те лишава от правото на лош вкус. Да се отречеш от дедите си по терор и издевателства, под държавна принуда - да има го, не е за първи път, резултата народа го е казал - по-мъчени, помаци. И щото са помъчени, ние не трябва да ги мъчим - нека да се отричат от нас, от България и българщината. Голям страх са преживяли и голяма болка. От дядовци и бащи знаят, че българин да се наричащ - смъртна казън те грози. Нашата работа е да просвещаваме и да прощаваме младите, но да не позволяваме да ни се кач

    Коментиран от #38

  • 38 Миролюб

    1 0 Отговор

    До коментар #37 от "Дилбер Танас":

    Дилбер Танас,
    не знам какъв си, но тази пропаст, пропастта между българите и жителите на РСМ, извършена от Югославката комунистическа партия и армията на Тито за създаване на "македонска нация" и "македонски език" никога няма да се преодолее. Невидимата стена на границата ще съществува дълги години. България след несправедливия Берлински конгрес единствено е искала да обедини всички българи в единна държава. Фашизъм в България никога не е имало. Фашизъм е имало единствено в Италия. България е била монархия. Но под предлог, че българите са фашисти, след 1944 година влиза 52 хиладна югославска армия във Вардарска македония и избива цвета на местното население с български корени. 20 000 жители с българско самоопределние са избити без съд, а други 100 000 са вкарани в затворите и впослведствие избити. Сега се претендира за свобода на самоопределние в РСМ, но ако някой спомене, че е българин, сега не го убиват, но го уволняват от работа или му спират развитието за цял живот. Ето това трабва да се изкорени от "дълбоката държава" в РСМ.
  • 39 Благой

    1 0 Отговор
    Комунисти не бива да влизат в ЕС. Както македонски, така и български!
Новини по държави: