Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 10:11 2 338 22

Москва отново критикува политиката на Запада към Беларус

  • сергей лавров-
  • александър лукашенко-
  • беларус

Кремъл очаква от беларуския лидер да изпълни поетите от него ангажименти, а именно конституционна реформа и предсрочни президентски избори

Москва отново критикува политиката на Запада към Беларус  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руският министър на външните работи Сергей Лавров остро разкритикува политиката на западните държави спрямо Беларус, като същевременно напомни на президента Александър Лукашенко поетите от него ангажименти към Владимир Путин.

Сергей Лавров се срещна вчера в Минск с Александър Лукашенко, участва в съвместно заседание на колегиите на външнополитическите ведомства на Русия и Беларус и даде обща пресконференция с беларуския си колега Владимир Макей.

Лавров обвини Вашингтон и някои европейски столици в намеса във вътрешните работи на суверенни държави:

„Продължават да използват нечистите методи на така наречените цветни революции, включително манипулиране на общественото мнение, създаване и подкрепа на откровено антиправителствени сили, съдействие при радикализирането им. Виждаме в каква степен тези методи се прилагат по отношение на Република Беларус“.

По време на срещата си с Лукашенко по-рано Лавров намекна, че Кремъл очаква от беларуския лидер да изпълни поетите от него ангажименти, а именно конституционна реформа и предсрочни президентски избори:

„Вие предложихте поредица от инициативи, които смятам за много важни за беларуското общество. Както президентът Путин неведнъж е подчертавал, ние сме заинтересовани от реализацията на тези инициативи“.

Познавачите на руско-беларуските отношения в Москва и в Минск отбелязват, че търпението на Путин към Лукашенко не е безгранично. Както и че продължаващата подкрепа за беларуския лидер става все по рискована и неизгодна за Москва.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдааа

    12 29 Отговор
    Мдааа...Поредните глупости на руският рупор ФАКТИ.БГ...Мдааа...
  • 2 Без сантименти

    32 8 Отговор
    Еми Запада се самозабрави-цветни революции с реки кръв..преврати...те назначават президенти в СУВЕРЕННИ държави...решават кой крив и прав-и то само когато им е изгодно и още куп гнусни и подли действия--оправдани с изтърканото вече клише,че защитават уж демокрацията...

    Коментиран от #6, #8

  • 3 Наблюдател

    9 4 Отговор
    Вашунгтон и Турция имат интерес от нерешеното положение Лукашенко да стои на власт. Една оранжев украински пуч устройва Hато. Затова Москва бърза за мирно решение.
  • 4 мдда

    17 3 Отговор
    Логично е. Да направят нови избори за да са ясни нещата. Без Тихановская.
  • 5 !!!?

    10 20 Отговор
    Времето на Путин изтича !!!?
  • 6 Мдааа

    9 18 Отговор

    До коментар #2 от "Без сантименти":

    Мдааа...Поредните глупости на червените тролове...Мдааа...
  • 7 Цветовете изглежда свършиха

    2 7 Отговор
    Чух да наричат ставащото в Беларус Женска революция. Ако Лукашенко го е енв за Беларус, ще извърши реформите! Странно е колко много заслепява властта.
  • 8 ke da

    5 21 Отговор

    До коментар #2 от "Без сантименти":

    Запада не се е самозабравил, просто логичното човешко и цивилизовано общество естествено разширява територията си отнета му насилствено от ИЗНАСЯНЕТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ РЕВОЛЮЦИИ СЪС ЗАВИСИМИ ПРАВИТЕЛСТВА ОТ СССР/РУСИЯ/ ЦЯЛ ЕДИН ВЕК! ЗАКОННОСТТА И ПРАВАТА НА ИНДИВИДА СА ПО МИЛИ ОТ ВСЯКА СОЦ-ТОТАЛИТАРНА ЛЪЖА!

    Коментиран от #9, #11

  • 9 Ами не

    16 5 Отговор

    До коментар #8 от "ke da":

    Ако днешният Запад е цивилизовано общество-както ти казваш----тежко ни и горко...А свали очилата и виж накаде отва това цивилизовано общество-и тогава давай оценки кой има право и кой не да се меси в суверенни държави.
  • 10 Стоянов

    17 2 Отговор
    По повод за обвиненията в манипулации на изборите в Беларус - при 80% на 10 % в полза на Лукашенко (Батката), срещу оная - как беше, че и забравих името, вярвате ли в това?

    Батката има огромна подкрепа в Беларус!

    И да са манипулирали донякъде неговите хора изборите - манипулирали, манипулирали - колко да са манипулирали?

    ОК, да кажем, че са манпулирали и реалния резултат може да е примерно 65% на 35 % в полза на Батката, но вяревате ли в безумните твърдения, че опозицията печели?

    Така, че оставете Батката на бира!

    Коментиран от #15, #20

  • 11 Хахо

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "ke da":

    С очите си виждаме с какви права на индивида има в НЕ соц държавите, които с кашик и меч постигат своите цели навсякъде по света. За такава агресия няма измислен мирен отпор. Има само едно -крайцера Аврора. Както знаете от историята, Франция и Русия са люлките на революциитв в полза на Човека. Всички останали са статукво в полза на феодалите.

    Коментиран от #12

  • 12 Ддддддд

    13 2 Отговор

    До коментар #11 от "Хахо":

    Пич,ти му вдигна много високо топката на тоя и едва ли ще разбере какво му казваш.Явно се вижда,че е от поколението"гладки гънки" щом пише,че Запада бил цивилизовано общество.Явно не е видял истинското им лице...

    Коментиран от #16

  • 13 Боцман

    5 13 Отговор
    Останаха само двама примитивни диктатори в Европа - Путин и Лукашенко, но за сметка на това имат доста тролове, които им слугуват
  • 14 Еей

    3 2 Отговор
    По-примитивен от бай-ти Ганьо няма!!!
  • 15 Хихи

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Стоянов":

    Много се смях, докато четох коментара ти, но е верен!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Battlefield 4

    2 7 Отговор
    Хората искат ЕС , Путин като се притеснява от политиката на Европа спрямо Беларус да си ги взима при него и да се оправят икономически без да търгуват с ЕС и готово
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Какво ли

    7 0 Отговор

    До коментар #16 от "ke da":

    Че такива като теб, само по този начин се "убеждават" колко са на крив път. Това е всъщност, твоят начин на действие, срещу който, единственото противодействие е изпреварващото.
  • 20 Кирилов

    8 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стоянов":

    Принципно си прав, но тия няма да го оставят на мира.

    Единствения вариант е, да направи нови избори - с много и всякакви наблюдатели, и след като спечели убедително и тях, да им затвори устите.

    Коментиран от #21

  • 21 Печалбата е

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Кирилов":

    ще спечели цветна картичка на Путин от казармата
  • 22 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    АТАКАТА КЪМ БЕЛАРУС Е ПОДГОТВЯНА ПОНЕ ДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ ЮДЕИТЕ ОТ ЦРУ КУПУВАЩИ ЧАСТ ОТ "ЗАПАДА" !!!!!!!!! ПРОСТО В БЕЛАРУС ТРЯБВАШЕ ДА ЛИКИВИДИРАТ ВСЕКИ ПРОАМРИКАНЕЦ ПО СЪМНЕНИЕ -ПЛЮС ВСИЧКИ ИЗВЕСТНИ СЪТРУДНИЦИ НА ЦРУ + ДОСТАТЪЧНО ЕВРЕИ -СЕМИТИ -ЦИОНИСТИ !!!!!!!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания