27 Ноември, 2020 14:33 1 525 5

Случаите на COVID-19 в глобален мащаб надхвърлиха 60 милиона

  • коронавирус-
  • ваксина

Във всички европейски страни са въведени различни карантинни мерки

Случаите на COVID-19 в глобален мащаб надхвърлиха 60 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Над 60 милиона са заразените с Covid-19 в целия свят, най-много са случаите в Европа - над 17 милиона.

Прочутият петъчен пазар в Одрин се закрива за две седмици заради Covid епидемията. Местните здравни власти предупредиха, че напливът от купувачи, главно от България, нарушава изискването за физическа дистанция

Заради растящия брой на случаите на Covid инфекция, в днешния Ден на благодарността новоизбраният президент Джо Байдън призова американците да се пазят, да не организират традиционните за празника големи семейни събирания, да носят маски и да спазват дистанция.

Във всички европейски страни са въведени различни карантинни мерки.

Германският канцлер Ангела Меркел информира Бундестага, че наложените от началото на ноември ограничителни мерки ще останат в сила най-малко до края на декември. Тя настоя за общоевропейско решение, ски курортите да останат затворени най-малкото до 10-и януари. Събирането на много хора в зимните ски центрове по време на коледните и новогодишните празници ще ускори разпространението на коронавируса, смята канцлерът.

Тази идея се споделя от италианския премиер Джузепе Конте, но не и от австрийския канцлер Себастиан Курц.

В същото време Франция обяви, че ще отвори алпийските ски зони. 350-те ски курорта във Франция обясниха, че седмиците около Коледа и Нова година са от решаващо значение за тяхното оцеляване, тъй като те представляват до една четвърт от годишните им приходи.

Още другата седмица в Австрия започват масовото тестване за коронавирус. Австрийският канцлер Курц ще обяви следващата седмица план за отваряне на страната след карантината.

От сега е сигурно, че училищата и магазините за нехранителни стоки ще отворят първи. Наближаващият празник Никулден принуди правителството да определи в изрична заповед, как децата ще получават лакомства за празника. Добрият старец ще може да посещава децата в къщи, но без да прекрачва прага на жилището.

Хърватия затваря кафенета и ресторанти - те само ще доставят храна до домовете, а сватбите се прекратяват до Коледа.

Маските на открито стават задължителни, ако няма необходимата дистанция. Частните празненства ще са с неповече от 10 души и до 25 души при публични събирания.

Ограничава се и броят на хората в обществения транспорт.

Унгария удължи забраната за влизане на чужденци в страната без съществена причина до 1 февруари догодина.

Най-ниско ниво на заболеваемост имат Исландия и Финландия, но финландският премиер Сана Марин предупреди, че броят на новозаразените в страната се увеличава с тревожни темпове.

САЩ остават най-засегнатата от Covid-19 държава с близо 12,6 млн. заразени и с близо 260 000 смъртни случая.

По брой на установени случаи на второ място е Индия с 9,2 млн. Над 134 000 са починалите в страната.

Следва Бразилия с повече от 6,1 млн. заразени и 170 115 жертви.

Във Франция случаите на коронавирус са над 2,17 млн. – малко повече от Русия, където са 2,16 млн.

В Испания заразените с коронавирус са 1,6 млн., Великобритания – 1,55 млн., Италия – 1,48 млн.

В Южна Америка след Бразилия най-много случаи има в Аржентина (1,38 млн.) и в Колумбия (1,26 млн.).


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Battlefield 4

    4 1 Отговор
    То 700 млн умират в света от други болести те само за тези 60млн и то заразени не умрели
  • 2 Уауа

    0 1 Отговор
    60 млн от 7 млрд дали е много или в Европа 17 млн на 446 млн население???Това за една година почти???
  • 3 Йоги

    6 1 Отговор
    И 100 милиона ще станат и двеста шеста над и 300 ще станат на ден умират по 150 хиляди човека светът от различни неща и с корона и без корона пак сме смъртни вие все едно ако преборим короната няма да се мре вече света си е същият мизерен както и преди короната е сега е малко по-мизерен
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Такъв е планът

    1 1 Отговор
    Според световната банка, вижте им уебсайта. Така или иначе, пазарната икономика умря. Плановата, която ние “отхвърлихме” през 1989 пак е на мода. “Вирусът” е банково контролиран и “статистките” ще растат докато се отпуснат заеми на всички. Казват 2025...