Last news in Fakti

27 Ноември, 2020 21:30 3 569 26

Китай се похвали: Имаме над 700 000 5G базови станции!

  • китай-
  • 5g

Според очакванията на Глобалната асоциация на доставчиците на мобилни услуги до края на тази година броят на търговските 5G мрежи по света ще достигне 180

Китай се похвали: Имаме над 700 000 5G базови станции! - 1
Снимка: Shutterstock

Китай е пуснал в експлоатация над 700 000 5G базови станции, с над 180 милиона терминални връзки до октомври тази година.

Това заяви заместник-министърът на промишлеността и информационните технологии Лиу Лейхун по време на Световната конференция за 5G, която започна вчера в град Гуанджоу, провинция Гуандун, предава Радио Китай.

Той каза, че страната бележи ускорена интеграция на 5G технологиите с реалната икономика, с повече области на приложение като интелигентното производство, здравеопазването, енергетиката и селското стопанство, предава Радио Китай.

Според очакванията на Глобалната асоциация на доставчиците на мобилни услуги до края на тази година броят на търговските 5G мрежи по света ще достигне 180.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5 джи

    24 23 Отговор
    Значи вече сте си решили проблема с свръхнаселеноста.Скоро ще сте под 1 млрд.

    Коментиран от #9

  • 2 ТаУмВзе

    4 8 Отговор
    Край бе, Край!
  • 3 Бай Манчо

    16 4 Отговор
    понеже ме отрязахме сега ще ви го кажа на Български : Фак Ю Битч
  • 4 Аноним

    37 17 Отговор
    Простия българин не ще 5g и мисли че ще го чипират да го следят как лежи

    Коментиран от #5

  • 5 Мъка

    18 7 Отговор

    До коментар #4 от "Аноним":

    Това ми хареса! :))))
  • 6 Fenasi Kerim

    17 9 Отговор
    Докато мобилните планове са ограничени няма никакъв смисъл за обикновените хора от 5G или 100G. Единствения "плюс" е че ще бъдат облъчвани с високочестотни радиосигнали с висок интензитет 24 часа в денонощието. Примерно аз ползвам моб.интернет 4G и имам 20GB "неограничен" Интернет. Като свършат скоростта пада на 64 kbps. А според мен плановете трябва да са 5 лв за 64 kbps, 10 лв за 256 kbps, 15 лв за 512 kbps, 20 лева за 1 Мега бит в секунда и т.нт.

    Коментиран от #7, #10, #11, #16

  • 7 Мъка

    14 6 Отговор

    До коментар #6 от "Fenasi Kerim":

    Големи недомислици си сътворил! Прочети малко преди да пишеш!
  • 8 Сигурно

    16 7 Отговор
    Нали има разни “умници” дето вярват, че 5G предизвикал разболяването от корона вирус. Те в Китай вече трябва всички да са се работели, а те вече нямат проблем с вируса. Имат единични случаи, а са над милиард като население.

    Коментиран от #21

  • 9 Мъка

    18 4 Отговор

    До коментар #1 от "5 джи":

    Като гледам за 8г. с 4G населението им нарасна, а приказките бяха същите!?!
    След десетина години на следващото поколение мрежа, пак ще ги четем такива, а населението на Китай, сигурно ще е минало 2 милиарда! :))))
  • 10 Телекомуникации

    24 7 Отговор

    До коментар #6 от "Fenasi Kerim":

    Честотата на сигнала на 5G е наистина с по-висока честота от 4G но е с по-нисък интезитет. От друга страна честотата на 5G е по-ниска от домашния ти WiFi рутер (5GHz) и много по-ниска от честотата на сателитната телевизия (12GHz)- до сега никой не е умрял от домашния си рутер например или от сателитна телевизия.

    Въпроса е че китайците първи изкараха 5G технологията и пропагандата гръмна колко е вредно - ако американците бяха първи пропагандата щеше да е колко е полезна тази технология. А хората са овце и промиването на мозъци върви с пълна сила - уви много се поддават.

    Коментиран от #12, #22, #26

  • 11 1000

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Fenasi Kerim":

    ако ще гледаш фейсбук, 4G ти е предостатъчен. 5G има други предимства
  • 12 Така е

    13 4 Отговор

    До коментар #10 от "Телекомуникации":

    Видима светлина е от 400 000GHz нагоре, но и от нея никои не умрял. Това за вредните високи честоти е абсолютна глупост. Тя произлиза от липсата на елементарни физически познания по отношение на спектъра на електромагнитните лъчения. Действително има опасни йонизиращите лачения и те са високо честотни, но много по-високо честотни дори от видимата светлина.

    Коментиран от #15

  • 13 град козлодуй

    7 6 Отговор
    ей това е бъгарина от високи честоти разбира от медицина и вируси разбира, умниг голям е , от голямо разбиране сме на първо място по смтртност, това е факта, и е ясно че само тролве тролят без капка мозък
  • 14 Пазете се

    5 6 Отговор
    Ще ви сканират тиквите в реално време и не е проблема ,че лежите ,а какво мислите за тях!

    Коментиран от #17

  • 15 Неграмотникооо

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    когато се научиш да пишеш, тогава ще изказваш мнения. Вълните в микровълновата печка също не са йонизиращи, но не си слагаш ръцете в нея. Безопасността на дадено лъчение не се изчерпва с това, че не е йонизиращо. Освен честота има и сила на излъчване. Не сравнявай домашен рутер с клетка на 5G.

    Коментиран от #19, #20

  • 16 Хич не ти се отдава да

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Fenasi Kerim":

    Мислиш 🤣
  • 17 Дабе да

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Пазете се":

    Че за какво им е. Нима не им ясно какво мислят. Всички мислят едно и то е много нецензурно.

    Коментиран от #23

  • 18 макробиолог

    4 1 Отговор
    има ли вредно въздействие,нема ли,ше се разбЕре по късно,и ако има,ще бъде вече мноого късно........за ГМОто ги слушаме същите доводи----няма докази за вредно въздействие......е убаво,аз на .....очите ли си да вярвам или на.......в сашт където ручат гмо няколко поколения ,голям брой хора са не с наднормено тегло,както нежно ги описват,а с малформации.
  • 19 Дабе да

    5 3 Отговор

    До коментар #15 от "Неграмотникооо":

    Само дето стоиш на метър от рутера си, а до клетката има стотици метри.
    Интензитета на лъчението е обратно пропорционално на квадрата на разстоянието до източника. Така, че ако става дума рутера те облъчва много повече, както GSM ти долепен да главата ти, отколкото клетката, но какво от това не са опасни излъчвания.
  • 20 Мъка

    11 2 Отговор

    До коментар #15 от "Неграмотникооо":

    В случая ком.12 е абсолютно прав! Не си достатъчно наясно по темата, но за сметка на това обиждаш опонента си!?!

    За да направиш микровълнова, ще ти трябва висока енергия! Такава нямаш!!!

    Има международни стандарти за излъчване на телефони и ретранслаторни станции! 5G не е извън тези стандарти!
  • 21 Радист

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сигурно":

    Продават уреди за измерване на електромагнитно изльчване. Купи си. После измери колко излъчва твоя телефон а после иди до някой блок с антена.ПОСЛЕ ПРОЧЕТИ ВЛИЯНИНИЕТ НА ЕМ. ИЗЛЪЧВАНЕ ВЪРХУ ПОТЕНТНОСТТА И ПРОИЗВИДСТВОТО НА СПЕРМАЗОТОИДИ И ЕФЕКТА НА СГЪСТЯВАНЕ НА КРЪВТА.
  • 22 ФИЗИК

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Телекомуникации":

    Явно тука са учите само от гугъли и един друг са заблуждавате. Не честота на сигнала А интензитета ви РУШИ измерва се в миливолтампера. Намерете от майсторите дето санират и ги питайте кво им става като санират близо до блок с антена...... Аз няма да ви кажа.

    Коментиран от #24, #25

  • 23 Капиш

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Дабе да":

    Ще ви контролират чрез собствените ви страхове и тайни за които те ще знаят или вече знаят, нали знаеш какво е концлагер е това е нещо подобно!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Моб техник

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "ФИЗИК":

    И какво ще кажеш, като нищо не им става! Имаш ли идея с каква мощност излъчват тези станции? Нямаш! Затова говориш колкото да не заспиш! Сега големият физик да попита чичко гугъл, че явно нищо не е научил!
  • 26 нокия 3310

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Телекомуникации":

    Електромагнитното излъчване се характеризира с честота, дължина на вълната, скорост на разпространение и мощност, какво е интезитет?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания