Last news in Fakti

1 Декември, 2020 22:00 3 926 64

Предупреждение: Радикалният ислям в Европа се увеличава

  • aleteia-
  • ислям-
  • радикален ислям-
  • европа-
  • терористи-
  • наджиб муса

Европейците трябва да изкоренят радикалния ислям

Предупреждение: Радикалният ислям в Европа се увеличава - 1
Снимка: Shutterstock

Християнски лидер, който беше номиниран за наградата „Сахаров“ за свобода на мисълта през 2020 г., предупреди Европа, че има увеличение на радикалните ислямисти на континента, предаде Aleteia.org.

Архиепископът на Мосул Наджиб Муса заяви: „Загубихме всичко в Ирак и Близкия изток. И не искам Франция и Европа да губят всичко на свой ред”. Духовникът предупреди европейските власти, че в Европа има „тъмна сила”, която е въплътена в радикализирани лица, които са „далеч от Бога и религията”.

Той каза, че при неотдавнашни пътувания до лагери за бежанци в Турция е открил „няколко хиляди джихадисти, проникнали в сърцата на семейства, които искат да достигнат Европа“. Турция държи тези хора, но може да отвори вратите си когато поиска, защото според Наджиб Муса проблемът с мигрантите е не само хуманитарен, но може да се използва и за политически цели.

Архиепископът каза, че има държави, които „искат да нахлуят на Стария континент и да дестабилизират политическите и човешките системи в Европа като цяло” и за тази цел се използва религията, „защото това е най-лесният начин за изпълнение на тези политически действия “. Духовникът призова европейците да изкоренят радикалния ислям, защото „той не може да се адаптира към държава като Франция, чиито три основни принципа са „Свобода, равенство, братство “. Във Франция наскоро беше обезглавен учител, защото показал карикатура на пророка Мохамед в час по свобода на словото.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Добрия чалмар

    42 1 Отговор
    е с една чалма по-ниския.

    Коментиран от #36, #40, #50, #52

  • 2 Генералът

    55 2 Отговор
    Тези който ги пуснаха в Европа, сега те да се оправят с тях.

    Коментиран от #7

  • 3 Бъдещето

    11 87 Отговор
    е на исляма, колкото и да се напъвате.

    Коментиран от #6, #55

  • 4 CFC

    24 7 Отговор
    Аз съм евреин и цяла година работих в един магазин, който се намира точно до джамия, където се събираха радикални мюсюлмани за сутрешната им молитва...цяла година им продавах напитки, а те така и не разбраха...
  • 5 13-я войн Ибн Ебн

    20 1 Отговор
    черни чаршафи
  • 6 Бойко Чекмеджиев

    27 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бъдещето":

    Пиши моля те, как това го разбра?

    Коментиран от #9

  • 7 Евроджендър

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "Генералът":

    Не,с тези които пуснаха мигрантите в Европа,трябва всички ние да се разправим,а след това с добро,или лошо кой от където е дошъл,да си заминава.Ако не иска,един от 50 стотинки,без много разправий и уговки.
  • 8 Арабските трябва да се европейзират

    15 9 Отговор
    Като Мия Кхалифа 😂

    Коментиран от #11

  • 9 Али раза

    19 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бойко Чекмеджиев":

    Той нищо не е разбрал,защото е толкова ограничен в мисленето.Просто така му е казано.
  • 10 pbdan

    42 2 Отговор
    Това го пиша от 2 години:
    План за окончателно решение на бежанския проблем: От 500млн. европейци ще се намерят 5млн. за една общоевропейска жандармерия със следните задачи: Концентриране на подходящи места близо до големи летища на пришълци извършили престъпления, без документи, от страни в които няма война или войната е на приключване - това на първо време. 10 броя 747 извършват по един чартърен полет с дестинации Кабул, Техеран, Дамаск, Алжир,Нигерия и др. подобни. 747 побира 660 души - 600 пришълци и 60 полицаи за охрана. По 6000 на ден, за 100 дни 0,6млн. , за година 2млн. и така до окончателно решаване на бежанския проблем. Цената на извозване на 1 пришълец да я сметнем 500евро. - 2млн. по 500евро - 1млрд. годишно. Издръжката на жандармерията е малка защото ще бъдат включени всички настоящи структури - полиция, войска, жандармерия и доброволци от всички страни от ЕС. Какво няма в тоя план - воля! Дори да се дадат по 10000евро на глава за сбогом - това са 200млрд. за 20млн. пришълци. Сумата не е толкова голяма за ЕС и е по-малка от гръцкия дълг. Планът може да се ускори десетократно със 100 бр. 747 или А-380. Алтернативата на този план е гражданска война след 10-15 години.

    Коментиран от #33

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 pbdan

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "AKHIRAJ SINGH":

    Арабите от коя раса са? Нещо смесваш раса и религия както някои у нас не правят разлика между турци и цигани, вяра и народност (мюсюлманите са турци). Индийците са от бялата раса, а китайците не са мюсюлмани и негри.

    Коментиран от #15, #16, #17, #18, #20

  • 14 AKHIRAJ SINGH

    5 14 Отговор

    До коментар #12 от "Селджуцки турчин":

    абеее както се вижда и Чалмите не си играят на дребно.... пък и да не говорим че населението на Западна Европа е застаряващо и от Младите 90% са от Мюсюлмански произход(главно Араби) така че не ми развивай теорийки ами погледни статистиката
  • 15 AKHIRAJ SINGH

    10 8 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    Арабите са Семити а Семитите са дошли от Африка(по специално от землището на Етиопия) че Индийците са Бяла Раса това е така понеже Индийците нямат смесица от Африкански и други елементи а Оригиналните Араби идват от Африка и започават да се смесват с другите..... Арабите ТВЪРДО НЕ СА ОТ БЯЛАТА РАСА(както си мислят някой хора)
  • 16 AKHIRAJ SINGH

    7 6 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    ако под Бяла Раса визираш хората от ИНДО-ЕВРОПЕЙСКИ произход то да хората от Индийския полуостров и Европа попадат под тази графа да............. но не е зле да проследиш родословното дърво на Арабите и другите Семити и ще забележиш че произхода им хич не е толкова чист и еднороден както им се иска на тях........

    Коментиран от #22

  • 17 AKHIRAJ SINGH

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    но в 21 век терминологията Бяла Раса важи само за тези с 100% Европейски произход(от континента Европа) разбираш какво имам предвид нали?
  • 18 AKHIRAJ SINGH

    11 4 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    иначе Ниската каста изгонена от Индия преди 1500 години няма кво да я коментираме за тях религията е да се наплюскат на аванта и това е..... те за всички празници стават и Християни и Мюсюлмани и Индуси и Будисти и Шинтоисти дори
  • 19 Селджуцки турчин

    8 4 Отговор
    Ататюрк е българин

    Коментиран от #21

  • 20 AKHIRAJ SINGH

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "pbdan":

    специално за Индия съм чел сигурно над 1000000 хипотези за произхода на хората там... но последните изследвания показаха следното Индо-Арийците в Индия не са от 4500 години а от над 7000 години(според археологическите останки) и се оказа и че Дравидите(коренното население на Южна Индия) не са от различна раса с Индо-Арийците а от една и съща раса с тях(Дравидите са Фермери Селяни от Иран заселили се в Индия много преди Индо-Арийците) да Дравидите са по тъмни от Индо-Арийците но до там... Антропологичната им всъщност не се различава особенно от тази на останалата популация на Индия(Индо-Арийците)
  • 21 AKHIRAJ SINGH

    6 0 Отговор

    До коментар #19 от "Селджуцки турчин":

    така е Ататюрк е от Тракийски произход от Северна Гърция(сегашна) в това спор няма.... както и няма спор че доста от Арабите носят Африканска кръв това много лесно може да се види от Накъдрените им коси(типично за всички Африканци Афро прическа) хора дето са виждали Араби знаят кво имам предвид
  • 22 pbdan

    11 0 Отговор

    До коментар #16 от "AKHIRAJ SINGH":

    Количествените натрупвания водят до качествени изменения. Това преселение и развъждане с тлъсти социални помощи на араби в ЕС няма да е до безкрай. Броят на пришълците не е проблем при една да речем гражданска война или прочистване. Навремето един мустакат чичо начело на 60млн. държава щеше да завладее за малко целия свят с 5млн. армия и то без ЯО.
  • 23 Фил

    23 0 Отговор
    Немец, китаец, турчин и американец пътуват във влак. По едно време китаеца става вади от багажа си торба с ориз и я хвърля през прозореца. Немеца е шашнат:
    - Ама защо?
    - Ние в Китай имаме толкова много ориз, че можем да си позволим да го хвърляме.
    След малко американеца става и хвърля пачка долари през прозореца. Немеца почти обезумял:
    - Ама защо хвърляш парите бе?
    - Ние в Америка сме измислили доларите и имаме толкова много, че можем да си позволим да ги хвърляме....
    Немеца и турчина се спогледали и турчина казал:
    - Да не си посмял!!!
  • 24 зьишсюьхсх

    2 1 Отговор
    това е добра новина иначе няма спасение от локдауните
  • 25 минчо

    20 1 Отговор
    ТЕМАТА С РАДИКАЛНИЯ ИСЛЯМ Е БУРЯ В ЧАША ВОДА!!!!ЗА 2 МЕСЕЦА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ЕС МОЖЕ ДА ИЗЧЕЗНЕ РАДИКАЛНИЯ ИСЛАМ!!!! НО ПОСЛЕ ПОЛИТИЦИТЕ В ЕС С КОГО ЩЕ ПЛАШАТ ХОРАТА С ДЯДО ТОРБАЛАН😀😁😁😂😂😂😂

    Коментиран от #26

  • 26 pbdan

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "минчо":

    Това, което съм описал в пост 10 е мирния и цивилизован начин. Може да стане много по-бързо по другия изпитан във времето начин.

    Коментиран от #57

  • 27 SS Lazio

    13 0 Отговор
    Споко, като се оправят един друг гейтаците евроджендър политици, ще решават как ще посрещнат тарамбуките, подозирам че.ще е със свалени гащи и надупени! Жалко за нормалните европейски граждани и семейства, които берат плодовете на обитателите на бардаците в Брюксел! Разбира се само след секунди местните джендъеи от факти ще изтрият поста ми, щото не е е политкоректен
  • 28 По-големият проблем

    3 8 Отговор
    Е радикалният байганизъм....
  • 29 толерастията убива

    19 0 Отговор
    Меркел и сие убиха Еврооа, просто още не се осъзнава, че умира !
  • 30 В природата винаги има равновесие

    8 0 Отговор
    Щом радикалният ислям се увеличава, то това е за да бъде в противовес на нещо. Това нещо може да бъде или джендаризма или двойните стандарти или гейскандалите обхванали Европарламента или всичките тези неща на куп...все пак пред дилемата да си гей или радикал всеки нормален мъж ще избере второто...
  • 31 Опулен

    3 1 Отговор
    Та кой нормален би очаквал таквоз нещо че то в Европа особено в Марсилия и Париж няма никакъв мюслиманин откъде?Как?
  • 32 Дано не е късно......

    8 0 Отговор
    Не стигат всичките нещастия, ами и терор. Лудата Меркел напълни Европа с фанатици и носещи всякакви зарази отрепки. Има хора, на които трябва да се помага, но тази инвазия, която все още продължава не е свършила, тези скакалци ще ни обезкостят, идва краят на Европа и на цивилизования свят, дано не е така, но по всичко, което се случва така изглежда.
  • 33 Меркел и Макрон

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "pbdan":

    Ти добре го пишеш, ама ще хване дикиш кога го напишат Макрон и баба ти Меркелца. Няма кой да помогне за техните безумства.
  • 34 Верно е

    3 4 Отговор
    Ами още Нострадамус е имал неясни видения и е предсказал че през 21 век исляма ще завладее Европа и първоначално европейците масово ще бъдат задължени на обществени места и по улиците да ходят облечени в традициите на радикалния ислям, със забулени до очите лица от предпазни маски и с бурки дрехи...!!!
  • 35 Четник

    1 2 Отговор
    Денис Жамбазки пише това,което господарите му наредят.Той не е независим списвач а зависим също като марионетката Борисов.Насаждането на етническа омраза е криминално престъпление и се наказва с лишаване от свобода от 1—5 год.тъмница.Ти,пич,не си над закона и е редно да те разпитат органите за кого всъщност работиш?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Арабите са в правото си !

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Добрия чалмар":

    Да искат сметка от нас НАТОвците , дето им занесохме Свобода и Демокрация и камък върху камък неоставихме ! Сега те ще живеят у нас защото им разбихме живота !

    Коментиран от #60

  • 41 Ние въоръжаваме и подкрепяме

    1 1 Отговор
    ЕГИ/ с оръжие, боеприпаси и военни контингенти ! А добра работа свършихме на НАТО а за ШЕНГЕН се оказа че сме по-въшкави и от арабите !
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Хак ви заспали пърдялници

    1 2 Отговор
    Свършихте най-долната и подла работа на Запада. Лагарето на сватба не го викат за да е на масата. А да поеме товара ! Ганьо, Ганьо - хак ти кахъри тепърва на главата !
  • 44 Българина отново е измаменото камилче

    0 1 Отговор
    Шенген ако слуша а горещите въглени преди всичко и с преоритет !
  • 45 Нас за хора не ни смятат на Запад

    2 1 Отговор
    А ние ще се скъсаме да им се натягаме с надеждата че ще станем част от тях ! ОРИЕНТА винаги си е ОРИЕНТ и с особенна миризма ! "Честито БАНЯ !"
  • 46 Тези къщи и апартаменти по морето

    1 3 Отговор
    Защо стоят пусти ? Нека настаним арабите вътре ! И без това се продават но от тридесет години НЕ СЕ КУПУВАТ ! Ах как се радвам ! Крадени Пари - от където дошли , там отишли ! Хаир да не видите !
  • 47 Този Криминален Капитализъм

    3 0 Отговор
    Неотива на келепир ! На огън и дим мирише !
  • 48 Ще танцуваме

    2 1 Отговор
    Нестинарски танци , както сирийците ! Те имат петрол и Руска база а ние само Бойко и Ердоган !
  • 49 Каква работа имаме в тяхните държави ?

    3 0 Отговор
    Да им оправим живота ? Ние нашия не сме оправили та на другите ! Такива ахмаци сме че в земята да потънеш от с.ам !
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 минчо

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "pbdan":

    ВЕЧЕ ЗА ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ МИРНЕН РАЗВОЙ НА ТОЗИ ПРОБЛЕМ НЕ СЪЩЕСТВУВА????В ЕС ЖИВЕЯТ НАД 30 МИЛИОНА ИСЛЯМИСТИ ......АКО НА ТЯХ НЕ ИМ СЕ ПОКАЖЕ ЧЕ НЯМА МЪРДАНЕ ТЕ НЯМА ДА МИРНАТ НИКОГА....ЗАЩОТО ТЕ КАКВОТО И ДА ПРАВЯТ ИМ СЕ РАЗМИНАВА......НАЧИНА ДА МИРНАТ Е ИЗВЕСТЕН НА ЕС....АКО РЕШАТ МОЖЕ ДА Е ТАКЪВ....1 ВСИЧКИ КОЙТО НЕ СА РОДЕНИ В ЕС ВЪН...2 ТИЯ КОЙТО СА РОДЕНИ В ЕС ИМ СЕ ПРОСЛЕДЯВА РОДАТА И ТАМ СЕ ПРАЩАТ.....3 ТИЯ КОЙТО ОСТАНАТ ЖЕНИТЕ И ПО КЪСИ РОКЛИ И ДА ЯДЪТ СВИНСКО В ПЕТЪК АКО ОТКАЖАТ ЧЕРЕН ПЕЧАТ ЗА ЕС ОТ 100 ГОД ДО 350 ГОД ТОВА ЗА ШАРЕНО....4...АКО СА УЧАСТВАЛИ В ТЕРОРИЗЪМ ИЗСЕЛВАТ ЦЯЛАТА ИМ РОДА БЕЗ ВЪЗРАЖЕНИЕ И НИКАКВО КВИЧЕНЕ ЗА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА......Е ТАКА ЩЕ СЕ РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА....ХЕМ ОТНОСИТЕЛНО МИРНО ХЕМ ПРОБЛЕМА БЕЗКРЪВНО
  • 58 Дългият

    2 0 Отговор
    И какво друго трябваше да се очаква като я имаше тази тълпа от талибани...Меркел да даде решение на проблема....
  • 59 ттттт

    2 0 Отговор
    в нашият край Гр Гоце Делчев околните села са помаци а града сме християни но има доста села в които им плащат да ходят с брада 300лв, с забрадка 500лв разбира се какво разбира един глупав човек от религия набляга се на показността , самите хора повечето са необразовани или с много ниско ниво на образование и точно там под формата на помощи се набляга, викат емисари от саудитска арабия някакви пиклиовци които като манталитет и култира си нямат нищо общо с наште мусулмани но те си мълчат и ги приемат, не знам защо държавните институций си траят те ги знаят всичките ,държавата трябва да бъде по активна тези елементи имат антидържавна и подривна дейност в нормалния свят лежат в затвора, толерантността ни беше твърде голяма свободия .
  • 60 pbdan

    3 1 Отговор

    До коментар #40 от "Арабите са в правото си !":

    Все едно немците да емигрират в СССР след ВСВ защото руснаците са им разорили държавата. Напротив, за 10г. се оправиха и задминаха по стандарт победителите си. Нека арабите се върнат и оправят родините си.

    Коментиран от #62

  • 61 Gen Gurko

    3 0 Отговор
    Ха добрютро на управляващите либерални престъпници в западна Европа! Те не трябва да се предупреждават за това което причиниха и причиняват на европейските християнски народи. На тях трябва да им се отнеме властта час по-скоро, да бъдат арестувани, разследвани, съдени и осъдени на затвор. Това трябва да е призива.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Мнение

    1 1 Отговор
    Религията ТАНГРИЗМЪТ е типично българска, а ХРИСТИЯНСТВОТО е типично Израелска, мюсюлманството обаче е типично арабска религия, след това Турция и други са я приели!
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.