1 Декември, 2020 17:10 2 611 13

Ваксините са тук! Германия ще ваксинира още през януари първите рискови групи за коронавирус

  • германия-
  • ваксина-
  • коронавирус

Новозаразените с COVID-19 днес в Германия са 13 604 и общо 1 067 473, а починалите през последните 24 часа са 388 и общо 16 636

Ваксините са тук! Германия ще ваксинира още през януари първите рискови групи за коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Германия си поставя за цел първите хора от уязвими групи и от здравните работници да бъдат ваксинирани срещу новия коронавирус през януари, заяви здравният министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс, предаде БТА.

"Остава вярно, и ние винаги сме го казвали, че студените зимни месеци, през които прекарваме повече време на закрито, ще са по-тежката част. Това всъщност важи за до края на зимата", каза Шпан за общественото радио Дойчландфунк.

Германските власти подготвят специални ваксинационни центрове, които трябва да са готови в средата на декември, въпреки че тогава вероятно още няма да има готова ваксина, добави той.

Здравни работници ще ваксинират хора с мобилни екипи и във ваксинационните центрове, тъй като ваксината на Пфайзър и Бионтех трябва да се съхранява при температура минус 70 градуса.

Шпан каза, че очаква повече ваксини през пролетта или началото на лятото. Миналия месец той заяви, че очаква Германия да купи най-малко 100 милиона дози само от ваксината на Пфайзър и Бионтех.

Първите ваксинирани вероятно ще са медицински сестри, лекари и стари и болни хора, които са с по-висок риск от тежко заразяване.

Новозаразените с коронавируса днес в Германия са 13 604 и общо 1 067 473, а починалите през последните 24 часа са 388 и общо 16 636.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гербаджия

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всички гербаджии отдавна имаме позитивните тестове, с които си гарантираме измъкване от ваксината, останалите Ганчовци, нямат тая привилегия и ще изядат шота, иначе няма да могат да пазаруват в магазин и да ходят на ресторант.

    Коментиран от #5

  • 3 😷😷😷

    3 3 Отговор
    -70° интересно, какво де случва с частта от тялото, където шибнат нещо толкова студено ? Но за бе ге едва ли, ще е проблем тук, ще ги претоплят по стара чорбарска традиция

    Коментиран от #7

  • 4 Генералът

    3 4 Отговор
    Че не са още тук то е ясно. В Бг-то ще са последни. Те наще..... и без това нямат подготовка за подобна интервенция.
  • 5 Последния Софиянец

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "гербаджия":

    Аз неизследвана ваксина няма да си бия.

    Коментиран от #6

  • 6 гербаджия

    2 7 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Тогава се научи да поръчваш по интернет и да плащаш 30% за доставка. За смаолет можеш дазабравиш, а пицарийката продавай доде е време.
  • 7 Последния Софиянец

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "😷😷😷":

    Нормалните ваксини се съхраняват при минус 30.Защо минус 70?Почвам да се замислям за теориите за чипиране.

    Коментиран от #8

  • 8 Технологии

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Последния Софиянец":

    Той хардуера само на -70 оцелява, прав си.
  • 9 ккрпе 8264

    1 2 Отговор
    Какво омайвате нас читателите с Германия? От вас журналисти очакваме информация за България, а именно:
    план за ваксинация
    центрове за ваксинация
    хладилници.
    Питайте, питайте, питайте!!!

    Коментиран от #10

  • 10 ГОСТ

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ккрпе 8264":

    Всички отговори при Борисов 4 .
  • 11 Пацо

    1 0 Отговор
    Не им спокойно и в Германия за ваксините. Четох вчера сайтове от Германия. Хората и там са раздвоени по въпроса но за разлика от тук то там се опитват да дадат информация на читателите за принципа на действие на ваксините и възможни проблеми и последствия. Извода е че какво ще стане ще разберем по после или никога.
  • 12 ИКСДЗ

    4 0 Отговор
    Ваксината с-у Ковид причинява безплодие при мъжете 97%, а при жените 47%, освен това поврежда мозъка така, че човек не може да мисли задълбочено, те това е. На бъдещите ваксинирани ЧЕСТИТО.
  • 13 любопитен

    0 0 Отговор
    ....минус 70 гр. по Целзий ??? Къде е измамата в тази схема ???