Last news in Fakti

1 Декември, 2020 21:44 2 943 26

Финална сметка: Тръмп събрал поне 150 млн. долара след изборите в САЩ

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Част от всяко дарение отива за Националния комитет на републиканците

Финална сметка: Тръмп събрал поне 150 млн. долара след изборите в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп е събрал чрез своята кампания и комитети за действие най-малко 150 милиона долара след изборите в САЩ при агресивна акция за набиране на средства сред привържениците му, разгневени от твърденията за измама при гласуването, предаде ДПА.

В. "Ню Йорк таймс" цитира запознат източник, според когото Тръмп е събрал 170 милиона долара през ноември. Изданието отбелязва, че начинът, по който кампанията е искала даренията, означава, че повечето от парите, събрани след средата на миналия месец, може би отиват в новия комитет за политическо действие "Спасете Америка", който може да бъде използван за финансиране на политическите дейности на Тръмп.

Част от всяко дарение отива за Националния комитет на републиканците, предаде БТА.

Имейлите до привържениците често са гръмки, преувеличени и пълни с неверни обвинения, съдържащи твърдения за измама при гласуването и потискане от страна на левицата. Същевременно в електронните писма се казва, че парите ще бъдат използвани за усилия в "защита" на изборите, макар че при по-внимателно изчитане да става ясно, че случаят невинаги е такъв. Системата за дарения често е създадена, за да примамва хората да правят нови дарения.

Според в. "Вашингтон пост" новите дарения, събрани след изборите, са на стойност около 150 милиона долара. Изданието отбелязва, че паричният поток може да стои зад неоснователните съдебни искове, подадени от Тръмп с цел да бъдат отменени изборните резултати, и отказа му да се признае за победен от своя съперник Джо Байдън, тъй като тези усилия са в центъра на набирането на средствата.

Изглежда, че събраните през ноември пари са доста повече, отколкото набираните месечно средства от Тръмп в заключителния етап от предизборната кампания, когато той, изглежда, изпитваше недостиг на финансиране.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еквивялентен пункт

    12 5 Отговор
    В америка парите нямат същото финансово изражение като тук.Там да прднеш и ти дават пари в България пари се правят с мъка.
  • 2 Генералът

    10 5 Отговор
    От политика не, но от бизнес е очевидно, че разбира.
  • 3 аххххх

    12 11 Отговор
    След месец като бъде преизбран за президент ще видиме какви неща ще пишат и говорят безмозъчните журналистчета дето си мислят че всичко е свършило и разпространяват фалшиви новини от сутрин до вечер.

    Коментиран от #6

  • 4 1234

    9 8 Отговор
    От дни има изслушваня на свидетели, на изборните измами в няколко от "колебаещите" се щати, дори в момента има такова в Мичиган. Надявате се че повтаряйки една лъжа, че измами няма на изборите, тя ще стане истина,е, не няма да стане!
  • 5 ЪЪЪЪЪ

    6 7 Отговор
    Аз лично ще искам публично извинение от БНТ за глупостите дето говорят всяка сутрин и манипулирането на зрителите с фалшивата новина че президент на САЩ е Байдън. Тези лигльовци от сутрешния блок си мислят че всичко що хвърчи се яде. Изключение е само синоптичката Кикерезова която отказа да се включи в тази свинщина и се дистанцира от коментарите. Показва че освен красота има и интелект за разлика от останалите.

    Коментиран от #7

  • 6 Стоянов

    11 3 Отговор

    До коментар #3 от "аххххх":

    Какви, естествено ще се завъртят на 180 градуса и ще пишат - да, казвахме ли ви, а вие не ни вярвахте!

    Тоест ще се опитат да се изкарат, че отдавна и само в тяхната медия са прозрели истината....

    Коментиран от #8

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ами

    9 4 Отговор

    До коментар #6 от "Стоянов":

    CNN вече подготвят зрителите с обяснения как според Конституцията Тръмп може да се окаже "длъжен" да изпълни втори мандат. Изглежда Анатолий е пропуснал този анализ... А може би като Матросов ще стои на амбразурата до последно
  • 9 туйонуй

    4 3 Отговор
    Изпростяването на около една пета от населението е придобило затрашителни размери и ситуацията е по-страшна от предвиденото. Става дума за САЩ, а не за форума тук, където вилнеят една камара русофилистични акаунти, които пишат каквото им наредат. И да не са една пета, ами да са около 40 милиона, това си е сериозна бройка. Хора, които се образоват за няколко минути по ютюб и са готови да повярват веднага на това, което ми снесе сътоветния шаман/гуру/култ. Сега например продължават да вярват, че Върховния Съд ще промени вота, а става дума, не за един щат, а за поне три. Щати, където федерални съдии, назначени лично от клоуна, както и губернатори подкрепяни лично от клоуна, се изказаха недвузначно, че няма фалшификации. Тези 40 милиона са готови, например, да ядат кравешки изпражнения, само ако им кажат, че това ще ги спаси от задължителните ваксини, които ще имплантират чипове... Инфантилната простащина и липсата на елементарни познания по право, медицина и математика са отличителни черти на сектантите идиоти. Лошото е не, че тези хора са неспасяемо прости, лошото е, че тези хора са опасни за живота и здравето на останалите.

    Коментиран от #10

  • 10 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "туйонуй":

    И за тези, които се образоват за няколко минути в Ю тюб и за другите, които имат, дори, академично образование е валидна Божията воля. Съжалявам ,ако не те устройва, но само с очите си ще гледаш и ще видиш възмездието на нечестивите, онези които са се изправили срещу истината и са станали роби на нечестието.
    Защото Божиите пътища не са като човешките и Неговите помисли не са като нашите и както небето е по-високо от земята, така и Неговите пътища са по-високи от нашите пътища и Неговите помисли са по-високи от човешките помисли.
    Така, че нека се молим за търпение, за да се изяви Божията воля.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 пасторе в коя сека си шеф ?

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Не религиозен":

    Господ ли ти каза на вечеря тия работи,да ти дам съвет спри да разтягаш локуми тук .Изнасяй реч на агнетата аре

    Коментиран от #12

  • 12 Не религиозен

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "пасторе в коя сека си шеф ?":

    За разлика от мнозина, аз нямам проблем да приема Божията воля, каквато и да е тя, защото Той ще се погрижи за ония, които са "отворили вратата и са приели Исус да вечеря с тях". И да знаеш - "вечерята" с Него е изобилно богата.
    И не ми давай не поискан съвет. Погрижи се за себе си.После да не се чудиш ...
  • 13 туйонуй

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Не религиозен":

    Защо ми даваш непоискан съвет?

    Коментиран от #14

  • 14 Защото

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "туйонуй":

    се налага. Само прилагам Божието Слово, което казва:
    " Не отговаряй на безумния според безумието му, Да не би да станеш и ти подобен нему.
    Отговаряй на безумния според безумието му, Да не би да се има мъдър в своите си очи." ( Притчи 26:4,5)
    Не е задължително да го разбереш веднага, нито да го отхвърлиш...

    Коментиран от #15

  • 15 туйонуй

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "Защото":

    В такъв случай, приеми моя съвет. Остави ме на мира. Ако реша да потърся Бог, ще ти се обадя. Но, ако пък ти имаш нужда от образование - обади ми се. Хайде със здраве!

    Коментиран от #16

  • 16 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "туйонуй":

    Объркал си се, че се опитвам да ти натрапвам Бог. Само реагирах адекватно на "закачката" ти # 11...А дали ще го потърсиш е твой личен избор и решение. И друг път по-внимателно със "закачките" и остроумията. Заради доброто възпитание.

    Коментиран от #17

  • 17 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Не религиозен":

    В случая ОБРАЗОВАНИЕТО няма значение.

    Коментиран от #18, #19

  • 18 туйонуй

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    За мене има, за тебе - не. Амин.
  • 19 туйонуй

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Не религиозен":

    (аз не съм №11)

    Коментиран от #20

  • 20 Не религиозен

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "туйонуй":

    Моят не поискан съвет беше до #11, аз защо ти си коментирал #10 и се набутал с #13 не знам. .. В коментар #10 няма съвет към никого, само изпитано заключение от вярата ми в Бог и Неговото Слово, което НЕ СЕ ПРОМЕНЯ !
    Моля, да приемеш моите извинения!
    И за мен образованието не е без значение, но то в никакъв случай не замества възпитанието. Още веднъж - моите извинения
  • 21 туйонуй

    1 1 Отговор
    Твоят коментар №10 беше отговор на моя коментар №9. Нито съм ти искал съвета в №9, нито ще го искам в бъдеще. Ако не ти е ясно - питай.

    Коментиран от #22

  • 22 Не нрелигиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "туйонуй":

    Имаш претенции за образование, а СЕ НАЛАГА ДА ПОВТАРЯМ, понеже не си осмислил думите ми, че коментарът ми ( 10) НЕ ДАВА СЪВЕТИ , а е моето заключение,( обърни внимание заключение ,а не съвет или препоръка) в резултат на вярата ми в Бог и Неговото Слово. Просто - вяра и опит. И мнение. Не съвет !
    Изглежда в МIT не всичко е наука...
  • 23 туйонуй

    1 1 Отговор
    Тогава ще потретя на твоя език. Моля, когато отговаряш на мой коментар, запази си ЗАКЛЮЧЕНИЯТА за себе си. Аз не съм ти ги искал, няма и да ги искам. Това е молба, която няма да бъде удовлетворена. Сега разбра ли?

    Коментиран от #24

  • 24 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "туйонуй":

    Сега се налага пак да обяснявам … Аз НЕ ОТГОВАРЯМ на твоя коментар, а изказвам СВОЕТО МНЕНИЕ, както всеки един в този форум, включително и ти ( в твоите коментари). Изглежда се възприемаш като АБСОЛЮТ ?...Нека ти напомня.
    Има и други участници в дискусията, всеки със своето мнение. Сега е момента да спомена за ВЪЗПИТАНИЕТО да бъдеш толерантен към мнението на другия и да запазиш уважение към личността на всеки един. При теб изглежда има известен дефицит... в това отношение.

    Коментиран от #25

  • 25 Не религиозен

    0 1 Отговор

    До коментар #24 от "Не религиозен":

    Ако имаш предвид молбата ми за извинение за грешката с # 11, която остава "не удовлетворена" то нека уточним, че моето възпитание налагаше да поискам извинение...Но разбира се, твое право е да решиш как ще отговориш и доколко чувството ти за превъзходство ще ти позволи да погледнеш в огледалото... Надявам се, че сега вече разбираш.
  • 26 БРЦК

    0 0 Отговор
    Парите са много повече . А изборите са фалш Бадън в туитър има около 3 млн.последователи Тръмп около 45 млн. В фейса разликата също е огромна. Това е огромен очеваден показател . Всеки ИДИОТ би твърдял обратното