2 Декември, 2020 09:16 3 868 5

Европейска държава отпуска локдауна. Ето кои браншове първи ще отворят врати

  • локдаун-
  • европа-
  • австрия-
  • себастиан курц-
  • мерки-
  • бизнеси-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • маски

Остава задължителното носене на маски в магазините

Европейска държава отпуска локдауна. Ето кои браншове първи ще отворят врати - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Федералният канцлер на Австрия Себастиан Курц ще съобщи днес на пресконференция как ще бъдат отменяни ограничителните мерки след края на локдауна на 6 декември, но още снощи всички местни медии съобщиха кои са браншовете, които ще отворят първи врати и кои ще останат затворени, предаде БТА.

Единодушно е мнението, че търговията и учебните заведения ще се задействат, макар и с ограничения. Остава задължителното носене на маски в магазините. Както през пролетта ще бъде определено по колко квадратни метра ще трябва да се осигурят на клиент, пише в електронния си сайт вестник "Кронен цайтунг".

Вероятно хотелите, заведенията, културните институции и спортните съоръжения ще останат затворени за публика. Затворени ще са и студията и салоните за услуги - фризьори, маникюр, педикюр, масаж. Очаква се ски лифтовете да заработят, но само за дневни туристи от Австрия. Вестник "Стандард" пише, че хотели и ресторанти ще отворят през януари,това ще стане по схема, която с разработва в момента.

Дискусиите с Италия и Германия за това как да бъде организиран зимният туризъм, ще станат излишни с въвеждането на заплануваните ограничения за влизане в страната, а именно: пристигащите в Австрия от държави, където броят на новозаразените за седмица надвишава 100 /на 100 000 души/, трябва да се подложат на 10-дневна карантина, което прави невъзможна зимната ваканция за тях. Мярката трябва да влезе в сила преди Коледа и да продължи до 10 януари. Тя ще се въведе с цел да предотврати заразата, пренасяна от хората, връщащи се в Австрия от чужбина. Вестник "Курир" съобщава, че задължителната карантина при връщане от районите с висока опасност няма да се счита за извинителна причина пред работодателите.

Карането на ски ще бъде осигурено преди всичко за местното население и по-специално за хората, живеещи близо до ски пистите. Те ще бъдат отворени не в началото на месеца, а преди Коледа, пише електронното издание на "Пресе". Специална концепция за сигурност ще предписва по колко души да пътуват в гондолите на ски лифтовете, за да бъде спазена необходимата дистанция. Учебните занятия в австрийските училища ще започнат в понеделник, пише електронното издание на "Курир" , но не за всички класове, а за децата до четвърти клас. По време на учебните часове децата няма да са длъжни да носят маски.

Според "Курир" все още се изготвят графиците, по които учебните часове ще бъдат разпределени за малки групи ученици с цел ограничаване на броя на децата, намиращи се в сградата на училището. Вестникът пише, че и прогимназиалните класове ще имат присъствени занятия в определени дни и на групи, като носенето на маски за тях е задължително през цялото време. Гимназистите ще имат присъствени дни и дни за самостоятелна подготовка по домовете. Учителите и персоналът на всички училища ще бъдат изследвани за COVID-19 идния уикенд преди да започнат учебните занятия. Вестник "Стандард" съобщава, че широко набелязаната акция ще бъде извършена в училищни помещения и в конферентни зали на хотелите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 минчо

    11 0 Отговор
    КАКВА МИСТИКА В ЗАГЛАВИЕТО😂😂😂😂😂ФИКСИРА НАШАТА СВОБОДА НА СЛОВОТО НА 111 МЯСТО В СВЕТА!!!!СРАМ ЗА ТОВА!!!
  • 2 Пишете имената на чуждите медии

    2 2 Отговор
    в оригиналния им вид, а не на кирилица. Да не говорим, че транскрипцията в повечето случаи е грешна. Дразнещо е.
  • 3 Пишете имената на чуждите медии...

    2 2 Отговор
    ...поне на медиите, чиито заглавия в оригинален вид са на латиница.
  • 4 Venturа

    4 0 Отговор
    Какво отваряне бе,! Затваряне до края на света! Всички овце в кошарите, само вълците на вън и да вият от глад.
    Защото затварянето води до това. Колкото милиарди да отпуска Световната Банка, хартията не става за ядене, освен за тоалетни нужди. Но и за тях няма да е нужна след, като няма да има какво да се яде.
  • 5 нашия

    1 0 Отговор
    отпускат за стрните не от Европа а тези от Каролинското ядро-другите ядат дървото-дебелото