Last news in Fakti

2 Декември, 2020 09:36 3 869 16

Скрипал диша през изкуствен отвор

  • юлия скрипал-
  • сергей скрипал-
  • русия-
  • новичок-
  • отравяне

Двамата са останали в Англия, а не са заминали за Нова Зеландия

Скрипал диша през изкуствен отвор - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Дъщерята на бившия полковник от руското военно разузнаване (ГРУ), оказал се двоен агент - Сергей Скрипал, е позвънила на братовчедка си в град Ярославл - Виктория Скрипал, и разказала, че баща ѝ живее във Великобритания и се чувства добре, но е под постоянен медицински контрол. Направен му е изкуствен отвор в гърлото, за да може да диша нормално. Виктория Скрипал съобщила на ТАСС за този разговор, състоял се тези дни, предаде Dir.bg.

"Юлия се намира във Великобритания, при нея всичко е добре, само малко се е влошило зрението ѝ. Тя не живее заедно с баща си, но те често се виждат", съобщава братовчедката. Юлия ѝ казала още, че Сергей Скрипал се опитва да се занимава със спорт и като цяло се чувства нормално.

"Той се намира в някакво държавно учреждение в Англия. Те не са ходили в Нова Зеландия, а са останали в Англия", добавила Виктория. Според нея Юлия не изключва двамата с баща ѝ един ден да пристигнат в Русия. По-рано Виктория съобщи, че Сергей два пъти ѝ е звънил през пролетта на миналата година, а през юни същата година е разговарял с майка си Елена, която също живее в Ярославл.

През март 2018 г. Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха натровени в британския град Солсбъри и разследване на британските медици показа, че за целта е използвано руското бойно нервнопаралитично вещество Новичок. Британските власти обвиниха Русия в опита за убийство на Скрипал. Бившият полковник от руското ГРУ през 2006 г. бе осъден на 13 г. затвор за измяна в родината си, след като се оказа, че е бил агент и на британското разузнаване. От 2010 г. той живее във Великобритания вследствие на програма за размяна на шпиони. След отравянето през 2018 г. той едва оцеля и до момента още не се е появявал публично. Дъщеря му успя да се възстанови по-бързо.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Охо Бохо

    31 3 Отговор
    Предател!!!
  • 2 минчо

    48 2 Отговор
    РУСНАЦИТЕ СА ИЗМИСЛИЛИ РАКЕТИ САМОЛЕТИ ПОДВОДНИЦИ !!!!НО НЕ МОГАТ ЕДНО ПИЯНДЕ ДА УБИЯТ !!!!!!😂😂😂😂😂😂СТИГА ГЛУПОСТИ😂😂😂😂😂
  • 3 Иван

    15 0 Отговор
    Преэ гъ.эо
  • 4 Старичок

    33 0 Отговор
    Шоуто продължава!
  • 5 Бесен Язовец

    28 0 Отговор
    Диша през аnyсспретера Юда Скрипал!
  • 6 случаен

    1 29 Отговор
    забележи, майка му е още жива, и сигурно получава държавна пенсия, единственото, което не ми харесва е тоя характер на руснаците, първо те обичат, после размислят и почват да те мразят, и това става в рамките на дни, непредвидими, с такива хора не може да се живее и да се прави бизнес изобщо, това са опасни хора

    Коментиран от #9, #11, #15

  • 7 Мухаа,хаа!

    29 0 Отговор
    Тези,от Външна разведка на руснаците,много куци бре? Успели да го хванат и разобличат че е шпионирал за чуждо разузнаване( чиста проба предател), осъждат го съгласно закона на Държавата,и забележете- не да намаже куршум,или доживот,а на определен срок.И " злия" Путин със указ го помилва.След което го пускат да замине спокойно за Острова.Живее си спокойно,и пак" куцото" СВР изведнъж си казва..Абе този е много опасен за Държавата ни.Дай да го елиминираме със свръхсекретно БОВ.Но такова БОВ,от което един милиграм може да утрепа цял квартал. Ама че каръци,а? Трепат го,ама оцеля,язък за котката му. Алоо,Острова! Има чудесни писатели на крими романи.От тях да бяхте поискали сценарии- щяхте по добре да стоите в очите на света.

    Коментиран от #10

  • 8 Рошко

    11 0 Отговор
    Страшен новичока, няма що никой не е умрял пък само санкции
  • 9 Трън П

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Кое му е непредвидимото. Първо те обичат, после ги предаваш... Ти какво очакваш пак ли да те обичат... Те да не са мазохисти? Само така!
  • 10 Coronaviridae

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "Мухаа,хаа!":

    Само 2 малки корекции на фактологията. Така нареченият "новичок" не са толкова секретни химични съединения и 1мг. НЕ може да утрепе цял квартал. Иначе за всичко друго си много прав.
  • 11 Сандо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Случайни мисли на случаен човек,на когото случайно са дали мозък.
  • 12 tapo

    4 0 Отговор
    Айде пак каруцата пред коня, и дий! Е стига де. Ако е БОВ -отдавна да е в предателския Рай. Ако е жив - значи не е БОВ. Бил дишал еди как си, а пък спортувал. Алоо. Последно - спортува ли, или едвам диша през гърлото. И накрая - колко време мина, и тези хора са живи, макар че като всички нас остаряват. На Юлето и се влошило зрението. Нормално, мило дете. Това е положението, така е в света на обикновените хора.
  • 13 2020

    4 0 Отговор
    Град Солсбъри има лаборатория ,която произвежда "НОВИЧОК".Кое не ви е ясно?Когато разказваш измислици за предател на Русия/руснаците го оставиха жив,т е. ГРУ/дори човек не запознат с тайните служби, лесно може да види истината.Скрипал и Юлия просто бяха отровени с отрова от която не се умира и то в Англия.Много плоски лъжи.Няма наивници.Ако ГРУ /Русия искаше да ги ликвидира,това щеше да стане без дори да разберем.Отвличане на вниманието,цели Англия,а се имат за умен народ.Да си гледат негърката Мегън Маркъл,какви зулуми прави и посрами Кралския двор ,а не да се занимава с Русия/ГРУ в частност/.
  • 14 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    НЯМА МИЛОСТ ЗА ПРЕДАТЕЛИ В ШПИОНАЖА - ЗА КОЯТО И ДА БИЛО ДЪРЖАВА !!! АКО Е ИЗГРАДЕН АГЕНТ / КАТО ТЕЗИ НА МОСАД / Е ЕДНО - НО ПРЕДАДЕШ ДРУГАРИТЕ СИ ОТ ШКОЛАТА Е ДРУГО !?!?!? НЕ Е ЯСНО ЗАЩО ЗА УБИЙСТВОТО НА ТАКИВА- СЕ ИЗПОЛЗВАТ СЛОЖНИ СХЕМИ , КАТО И НОЖ ЗА ФИЛЕТИРАНЕ Е ДОСТАТЪЧЕН !?!?!?!?
  • 15 тато

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "случаен":

    Добре де искаш да кажеш че ако америкаците си обичат техните днес и разберат утре че са ги предали на руснаците ще ги разлюбят за 2-3 години ли?
  • 16 Непростак

    1 0 Отговор
    Англичаните правят тези компромати на руснаците. Англичаните обичат колониите, а Русия още не им е станала колония, а им се иска. Е как тогава руснаците да не са отровили Скрипал и щерката му?
Новини по държави: