3 Декември, 2020 18:00 21 150 66

Минути преди да умрат от COVID-19: "Това не е истина"

  • ваксина-
  • коронавирус

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече

Минути преди да умрат от COVID-19: "Това не е истина" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Това е, което твоите близки ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от COVID": с шокиращи видеа медици се опитват да вразумят американците, които отричат пандемията. А те са много.

Лекар от Мисури разтърси съгражданите си с помощта на шокиращо видео. В него той симулира последните минути от живота на пациент с COVID-19. "Ето така изглежда човек, който поема въздух по 40 пъти в минута", казва лекарят, надвесен над видеокамерата. В обектива се вижда само главата му, изцяло покрита от огромна специална маска, дебели предпазни очила и операционна шапка. Така изглежда всеки медик, който води битка за живота на пациент с коронавирус.

Не след дълго потискащата сцена стига до кулминационната си точка: обективът за миг се осветява и ръката на лекаря, която държи маркуча на системата за изкуствено дишане, се доближава до камерата. Настъпил е краят. Смъртта.

"Това не може да е вярно"

"Това е, което твоята майка, баща или пък твоите деца ще видят за последно в живота си, ако се разболеят тежко от COVID-19", казва доктор Кенет Реми в своето видео.

Няколко дни по-рано медицинската сестра Джоди Дьоринг от Южна Дакота беше предизвикала подобен ефект. В Туитър тя беше разказала за последните минути от живота на пациенти в нейното отделение, които до последно не вярвали, че съществува коронавирус. "Последните им думи бяха: това не може да бъде вярно, не, не е истина", разказа медицинската сестра пред СиЕнЕн.

Умоляващите апели на болни и драстичните сцени от ежедневието на медиците на първа линия стават все повече. Те са отчаян опит да се достигне до съзнанието на хора, които отричат съществуването на коронавируса. Като Раян от щата Джорджия, за когото коронавирусът е "стопроцентова свръхреакция на властите" и "напълно безобидна инфекция". При това 39-годишният мъж, когото срещнахме в един парк, има възрастен роднина, който е починал от COVID. Въпреки това Раян смята да продължи да живее, както досега. Мерките срещу коронавируса му се струват прекалени.

"COVID е като обикновения грип"

"Много пресилено е да се реагира така на нещо, което не е по-тежко от обикновения грип", казва той спокойно. Настоящият президент Доналд Тръмп също постоянно сравнява болестта със сезонния грип. И Мари-Бет, седнала на една пейка в парка близо до Райън, маха пренебрежително с ръка. "Всичко е напълно раздуто. Човек изобщо не бива да се страхува от коронавируса", казва тя.

Хора като нея смятат че става дума за излишно създаване на паника. Други пък съзират някакъв гигантски заговор. Според допитване на Pew Research, всеки четвърти американец е поне отчасти убеден, че пандемията е била създадена нарочно.

Социолозите са установили, че няма друга страна в света, в която общественото мнение относно коронавируса да е така силно разединено, както в САЩ. Делителната линия преминава през всички политически лагери. И все пак - онези, които отричат коронавируса, са предимно симпатизанти на Републиканската партия, а най-твърдолинейните поддръжници на Тръмп смятат, че пандемията е заговор на медиите срещу президента.

Задачата на Байдън не е лесна

"Медиите искат хората да се страхуват. Става дума за страх!", казва Рон. 51-годишният американец си има и теория по въпроса: "Медиите са срещу Тръмп. Те биха изкарали всякакви неща, само и само да не бъде преизбран." Рон е убеден, че Тръмп още не е изгубил изборите. Негов 62-годишен съименник - Рон от Алабама - дори смята темата за коронавируса за смешна. Според него, пандемията имала политически, а не медицински причини. Той подозира, че пандемията ще приключи още на следващия ден, след като Байдън положи клетва като президент. "Медиите ще престанат да говорят за COVID, за да излезе, че Байдън е спасил страната", казва той.

Джо Байдън вече обяви, че за него битката срещу коронавируса ще е основен приоритет. С екипа си той вече работи над стратегия за преодоляване на кризата. За пореден път Байдън предупреди американците, че броят на смъртните случаи се повишава драматично и настойчиво ги призова да спазват всички предпазни мерки. "Не искам никого да плаша, но моля ви, вижте какви са фактите: отсега до януари навярно ще починат още 250 000 души", каза Байдън по време на видеоконференция със собственици и служители на малки фирми. "Разбирате ли? Само защото хората не внимават. Трябва да спрем разпространението на вируса", каза още Байдън.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 54 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мутафчийски

    63 19 Отговор
    Яко се мре!

    Коментиран от #27, #28

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Абдул от Кабул

    58 13 Отговор
    Важен е и другият поглед на нещата.

    Коментиран от #50

  • 4 6645

    60 6 Отговор
    Много сте прости
  • 5 ТаУмВзе

    136 29 Отговор
    Комбинацията от биологично оръжие и психотронно оръжие дава резултати. Сега и фалшиви ваксини за увреждане на геномната структура и всичко е Чудесно!

    Коментиран от #21, #38

  • 6 Масон 33та степен

    74 12 Отговор
    Кризата, по план, ще я "преодолеят" окончателно през следващото лято. Генералната репетиция ще приключи.
  • 7 Хахаха

    52 13 Отговор
    Кой филм ни преразказваш , не мисиррррко ? Хитро си написал в заглавието, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО !!!!!!
  • 8 Ахам

    96 8 Отговор
    Интересно какво ли са видели останалите 53 милиона души, които са умрели тази година без да имат Ковид?

    Коментиран от #32

  • 9 БИДОН

    74 6 Отговор
    ПЕДОФИЛА БИДОН И КОМПАНИЯ ЦЕЛЯТ УЗАКОНЯВАНЕ НА СЕКТИ,АНТИЧОВЕШКИ ОРГАНИЗАЦИИ КАТО ЛГБТ,ПЕДОФИЛИЯТА ЗАБРАНА НА РОДОЛЮБИЕТО НА СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНОСТТИ И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С РОДОВАТА ИСТОРИЯ НА ДЪРЖАВИТЕ В ИСПАНИЯ ВЕЧЕ СЕ ПРЕСЛЕДВАТ СЕМЕЙНИТЕ ЦЕНОСТТИ ИСПАНСКИЯ НЕ Е ОФИЦИАЛЕН ЕЗИК И ПАМЕТНИКА НА КОЛУМБ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪБОРЕН И ОЩЕ МНОГО ДРУГИ НОРМИ ГОТВЕТЕ СЕ БЪЛГАРИ ГОТВЯТ ВИ МНОГО ГАДОСТИ!

    Коментиран от #19

  • 10 гост

    52 4 Отговор
    Ако ти е писано да се удавиш , няма да се обесиш - народна мъдрост !
  • 11 Мстенли

    101 1 Отговор
    Попитали Далай Лама кое е най-изумителното нещо за човечеството, а той отговорил: Човекът, защото жертва здравето си, за да печели пари. После жертва парите, за да върне здравето си. След това толкова го безпокои бъдещето, че забравя да се радва на настоящето. Резултатът е, че не живее нито в настоящето, нито в бъдещето. Живее сякаш никога няма да умре – накрая умира, без никога да е живял!!!

    Коментиран от #15

  • 12 Искам

    65 0 Отговор
    всички тарикати ограбили България да се мъчат в агония като грешни дяволи.
  • 13 Гост

    58 9 Отговор
    Загуби се статистиката на другите заболявания и смъртни случаи,което потвърждава теорията за политически игри и манипулации с оглед как лесно и бързо хората могат да бъдат контролирани като им се наложи един страх от нещо,което казано от подходящите хора и място се превръща в истина.
    Това Ковид вече накъртва отвсякъде и да е здрав човек,само от приказките и мерките за болести и смърт може да изперка.

    Коментиран от #59

  • 14 Ковид

    15 10 Отговор
    Китайският вирус е най добрият в света.
  • 15 Гост

    25 0 Отговор

    До коментар #11 от "Мстенли":

    Благодаря ти,че ми припомни това мъдро мнение.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 ФАЩинащина

    53 6 Отговор
    Записали ли са клип на последните минутки живот на тежко болни от рак или други тежки заболявания?

    Коментиран от #52

  • 18 Rotterdam

    25 7 Отговор
    Просто не е истина какви ДEБИЛИ се изхождат тук
  • 19 Goat God Pan

    39 6 Отговор

    До коментар #9 от "БИДОН":

    Тези LGBT, SJW и всякакви транс-сексуални се пропагандират умишлено, заради бога-козел, който е и хермафродит. Бога на ционистите! Потъпкаха Христос и Неговото наследство и Го превърнаха в дядо Коледа, материализираха Го, защото ако още някой се чуди, ада е на Земята и ние трябва да се преборим с него!
  • 20 дааааа

    27 2 Отговор
    Когато амбициите на водещ новинарски екип се сринат трябва пак да се яде, нали? Със статийки тип "Филип Димитров". Дълги изречения, объркан словоред, мъгла в пространството .... Мъка, мъка .....
  • 21 Наблюдател

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Прав си...
    Но как да обясниш на овцете че вълът иска да ги изяде...
  • 22 Пацо

    57 2 Отговор
    И преди ковид родителите ни и баби и дядовци умираха в ръцете ни. Виждали сме смъртта какво е. С тези трилъри едва ли ще изненадате някой. Живота в България не струва нищо. Господ здраве да ни дава и това е.
  • 23 Кичка

    38 2 Отговор
    А защо не покажете умиращ от рак или сърдечен удар?
  • 24 Исмаил Георгиев

    30 1 Отговор
    Преди години един онкоболен у нас се беше самоубил с домашна бормашина в слепоочието.....какво ли е изпитвал този човек тогава...

    Коментиран от #34

  • 25 Анджело

    28 5 Отговор
    И кой змае от какво са умрели? Нали никой не прави аутопсии бе хаптали
  • 26 Маймуняка

    21 1 Отговор
    Гледайте рекламите на "милка" с неграта и всичко е точно !
  • 27 Мре се

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Мутафчийски":

    щото ни е такова здравеопазването, ограбено добрите специалисти заминага зад граница понежи тиквата не им плащаше направиха лекарите ЕТ какво очаквате сега? вНормалните държави където има здравеопазане всичко е наред. В БГ дори няма една нормална блница еднаобурудвана със всичко линейка. Това е само което виждаме за сега след пандемията ще лъсне и ГОЛАТА НИ ИКОНОМИКА...... А тиквата да събира нашите пари в шкафчета и гардероби жалка държава.....
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гост

    7 10 Отговор
    И питайте като искат да ви сложат ваксина,как тази течност стои в тялото ви и не се изхвърля от него след като е нещо изкуствено и тя си стои и ви пази от някакъв си вирус? Все едно да запасите тялото си с храна ако нямате възможност няколко години да не ядете,вие да сте все едно нахранени и да не изпитвате глад и възможно ли е това?

    Коментиран от #56

  • 30 Просветен илюминат

    25 4 Отговор
    Забележете за толкова години не се откри лек за толкова смъртоносни болести,сега те изчезнаха и след като се появи нещо ново колко бързо намериха лек за него.
    От тук нататък ви очаква безсмъртие.
    Явно системата и фармацевтичните компании след като изчезнаха толкова сериозни заболявания и сега идва спасението масово ще фалират.
    ПоЗдрави
  • 31 Fury

    11 8 Отговор
    Не се мре много просто статистиката е неправилна. Починалите няма как да ги скрият но броят на дневно заразените е силно намален от там вече и процентното съотношение се променя и се създава илюзията, че много се мре. Така мисля аз, но въпреки това излезе ли ваксина ще се ваксинирам. Не вярвам в конспирации за масово убииство на населението посредством ваксините. Айде и се пазете.
  • 32 Ами ако не са умрели в болница

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "Ахам":

    не можейки да си поемат въздух определено не са видели точно това, а някой от близките си или движещият се срещу тях автомобил, дърво или стена.
  • 33 Рошко

    13 7 Отговор
    Всеки ден в болниците умират хора, просто е да застане до някой умиращ и да снима, кой пневмония кой рак та спрете с този цирк,
  • 34 Адска, влудяваща болка е изпитвал,

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Исмаил Георгиев":

    за да се самоубие по този начин. Явно морфинът е бил кът,а евтаназията у нас дори за терминално болни е табу.
  • 35 Политолог

    6 10 Отговор
    Тези амерканци 100% са с корени от Ганюстан! При Ганя няма Ковид мовид щом Ганя гп не вижда всичко е измама😂
  • 36 Политолог

    8 7 Отговор
    Тези амерканци 100% са с корени от Ганюстан! При Ганя няма Ковид мовид щом Ганя гп не вижда всичко е измама😂
  • 37 Тиро вампиро

    25 4 Отговор
    Превозвал съм соя на Монсанто за посеви.На етикета на всяка торба пише:Важно фермери!Този продукт е третиран с химикал номер 000 и се нуждае от стартер в почвата за да поникне.Ще се опитам да ви обясня накратко.От близо 30 години ви третират с гмо и подходящите химикали към него.Целта е да увредят или променят човешката имунна система към нещо си,какво никой не знае.ГМОто само по себе си не е опасно по-опасни са химикалите,които го задържат в организма.Кравите не ядат гмо,но към него се добавят овкусители и така ги лъжат.ГМОто няма природна формула и без химикалите природата ще го унищожи или тялото изхвърли.Идва ред на най-важното стартера.В земеделието това е специфичен химикал,който кара ГМОто да расте.При хората това е ваксината.Тя ще стартира онова,което чака във вашите тела да поникне и се развие.Дали е за добро или лошо пак никой не знае,но има шепа хора много богати,които знаят и изобщо не им пука за нас бедните дори и да се мислим за богати.всеки сам решава за себе си
  • 38 Иво

    19 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Това беше и целта на фслшивата истерия около ковид уж
  • 39 Анджело

    9 4 Отговор
    Тръмп е истинският победител на изборите

    Коментиран от #42

  • 40 Гнида

    7 2 Отговор
    Усещате ли се какво пишете ?
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Е и?

    5 1 Отговор

    До коментар #39 от "Анджело":

    Какво предлагаш сега?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 БЪлгария

    16 7 Отговор
    Най-голямата измама в историята на човечеството! Абсурден , световен цирк!
  • 45 туйонуй

    9 6 Отговор
    За съжаление, повечето ковидиоти си обръщат мирогледа само, когато те или техни близки са силно засегнати от болестта. Въпрос на избор, знание и мислене, но е тъжно, че истината се проумява по трудния начин. Други си умират с недоумение... А тези, които се страхуват, че ще им променят ДНК-то с новата ваксина (или васкини?) могат да спят спокойно - тяхното ДНК не продлежи на промени.

    Коментиран от #46, #49

  • 46 Бачо Киро

    12 6 Отговор

    До коментар #45 от "туйонуй":

    Ма разбира се, ковид е най-опасната болест, най, най, най... Хората вече не трябва да умират от нищо. Нещо май много летните из облаците, а? 65 милиона заразени от 7+ милиарда, демек и 1% няма, ма ваксина с 5% успеваемост ще ти помогне? За жалост няма статистика на умрелите от други проблеми, понеже не могат да се лекуват заради глупостите ви. Да не говорим, че у нас всеки бастун с кашлица тича в болницата и така няма място за истинските случаи... Няма да спреш хората да умират обаче, 300 човека на ден е средната стойност у нас без ковид. Тази година е 257. Вече за всяка щуротия да затваряме света, а? Спокойно, като вземат тея 1500 милиарда за ЕС и 3500 милиарда за САЩ, ще те оставят известно време да се мотаеш. До следващия път.

    Коментиран от #63

  • 47 рационален

    13 6 Отговор
    Поредната лъжа за промиване на мозъци. Хора умират, но основните причини са сърдечни, онко, бъбречни и други заболявания. Ковида само усилва малко здравословните проблеми, но не е това, което убива.
    Защо изчезна статистиката за починали от други болести, да не би само от ковид да се умира сега!
    Искат да сковат всички от страх, за да ги доят и стрижат колкото си искат. И стадото блее страхливо и повтаря мантрите на вълка.

    Коментиран от #58

  • 48 Мохамед

    10 3 Отговор
    Платени слуги в бели престилки правят поредната пропаганда на мафията за сплашване и психоза на хората. Как така във всяка американска болница карат докторите да пишат всички умрели хора като умрели от Ковид19, а сега някакъв палячо прави цирк облечен като клоун на Стивън Кинг!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Исперих

    9 0 Отговор
    Пийте само дюлева ракия

    Коментиран от #55

  • 52 Venturа

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ФАЩинащина":

    Точно това исках да споделя.
    Съпругата ми почина от рак(у дома), така, че съм свидетел на последните глъдки въздух, които вземаше. Това е смъртта.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 жана

    2 5 Отговор
    ИСКАМ ЛЪЖАТА И ПАРАШУТИСТА-ПИЛОТ,ДА ГИ ВИДЯ КАК ПРЕДАВАТ БОГУ ДУХ.........
  • 55 Котарак

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "Исперих":

    Аз съм пил от ягоди. Убава е. :)
  • 56 456

    4 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гост":

    Ти изобщо не си в час. Ваксината създава антитела с което червените кръвни клетки се борят. Ако се разболееш от тази болест.
  • 57 СусБе

    6 2 Отговор
    Много баби - келяво дете!

    Искам cи ваксина произведена в България. Бъдете сигурни че американската е помия - говореше се за 92% ефективнocт а след това дo 70% и накрая била за три месеца и после пак... Какво ще ни зомбирате ли да тичаме с изплезени езици и дa ви игрaeм пo cвиркaтa. По-добре руска ваксина отколкото краварска - ако не ми доставите ще ида в Русия... и може и да не се върна а ще изтегля жена и деца!
  • 58 селянина

    6 3 Отговор

    До коментар #47 от "рационален":

    Колега, убеден ли си в това, което казваш? Аз пък ти гарантирам, че хората не умират от диабет, сърдечни болести или други придружаващи а от задушаване, следствие на предизвиканата пневмония от COVID-19.
    Големи специалисти станахте всички, но не ти пожелавам да те хваща тази проклетия!
  • 59 с опит

    4 2 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    моли се ти или твой близък да не го пипнете и да получите усложнения...друго ще запееш, вервай ми, знам го от опит
  • 60 Грую

    2 3 Отговор
    Голяма част от хората наистина го карат безсимптомно, но кои и как никой не може да рече. Ако те подлющи здраво, като нищо си заминал. В отношението обаче към тази болест на българската нация аз не виждам изненада. Нация, която застилаше до преди пандемията улиците с билетчета от Националната лотария, сега пък захвърля по същите тези улици защитните маски и играе нов вид хазарт този с коронавирусът и собственото си здраве и евентуално живот !
  • 61 5747

    0 0 Отговор
    Стигнаха дъното. От тук на по-надолу има само един път масови арести, лагери и убийства за всеки който се боти срещу новия световен ред. Въпросното видео е тест. Следва анализ на поведението на маситеи и ...... следва началото на края. Онези с оръжие ще оцелеят по-дълго, а търговците на оръжие ще станата сред няй-болгатите в света.
  • 62 туйонуй

    1 1 Отговор
    Ковидиотите, които продължават да квичат, че няма статистика на умрелите, явно са забравили да използват Гугъл. Има 2 статии - една в CDC и една в JAMA. Има 300000 повече умрели в САЩ за периода Февруари - Октомври. Който не вярва, да пита чичо Гугъл. Който не може да чете научни статии, да си удари главата в стената за кураж.
  • 63 туйонуй

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Бачо Киро":

    Предният ми коментар се отнасяше главно за теб, в случай, че не си зацепил. Ако неще не си разбрал - питай.
  • 64 Чичо Гошо

    0 0 Отговор
    Ку-ку-ку-ку-кукондели . Не вървите към добро, меко казано..
  • 65 РАДЕЕЕВ

    0 0 Отговор
    благодарим за грижите на бойко , В ПЪТИ НАДМИНАВАМЕ ПРОЦЕНТА УМРЕЛИ ОТ КОВИД В ЩАТОВЕТЕ ! БЛАГОДАРИМ НА КРАДЕЦА И ПРЕСТЪПНИКА БМБ !
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.