4 Декември, 2020 18:52 4 740 54

България и Северна Македония без компромис

  • северна македония-
  • преговори-
  • българия

Комисията не намери споразумение за учебниците

България и Северна Македония без компромис - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Общата комисия между България и Северна Македония не намери компромис за учебниците. Това обявиха съпредседателите на комисията Ангел Димитров и Драги Георгиев.

Заседание беше проведено през последните два дни. Срещите бяха дистанционни.

Комисията трябва да реши общите исторически въпроси. Тя е основна част от Договора за добросъседство между двете страни.

Идеята е да се изгради единно становище по историческите въпроси. Преговорите става много важни сега.

Северна Македония търси споразумение с България. Страната трябва да получи одобрение за преговори.

Така ще започне разговори с ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    42 6 Отговор
    Македонците са ни добри съседи но ако им обърнем гръб веднага биха ни го .......

    Коментиран от #9

  • 2 аз бих го......

    17 5 Отговор
    На Росенчо!
  • 3 Двама

    7 14 Отговор
    се карат - третия печели !
  • 4 и на Мара

    2 11 Отговор
    също бих го...................................
  • 5 ХАН КУБРАТ

    55 4 Отговор
    какво е македония ? крадливо племе създадено от нас !!! продадоха душите си на гърците . ЗА НАС ИЗММЕНИЦИ . минават между капките .. опитват де до създадът нещо което не съществува и крадът историята на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ ... да бъдат заличени . БОЙКО НЕ ИМ ДАВАЙ ШАНС НО ТИЯ АКО СТАНАТ ПО СШЛНИ ЩЕ НИ НАПАДНАТ ...
  • 6 Македонска

    7 47 Отговор
    Пак нешто комисиика, становиште ли ште поравите,не разбравте ли бре, бугарите без пари - рушвет в европеиската унииа няма да ни пуснат, те са рушветчии и целата европа го знае това!

    Коментиран от #17, #25, #36

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Признавайки истината, означава

    44 1 Отговор
    Да се отрекат от това, което са, изкуствен македонизъм, основан на антибългарска основа
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дядкото

    35 2 Отговор
    Банални ставате с тая илюзорна държава
  • 11 тхйт

    8 13 Отговор
    Ще намерят компромис Каракачанов като стане президент ще ги накара да ги променят.
  • 12 Cirk Make

    34 3 Отговор
    Извънземните от "Планетата на маймуните" са присвоили поне 1/3 от нашата история.След като не могат да бъдат наследници на Филип и Александър Mакедонски(преспанското споразумение с Гърция).Сега се опитват да се представят като наследници на Царя на българите-Цар Самуил,като са сменили една дума в името ,наричат го Самоил.Дори не им идва на акъла да се запитат,защо има в историята византийски император с името Василий българоубиец(а не македоноубиец),който при битката с Цар Самуил при Ключ,пленява 15 000 българска армия,която ослепява, като остава на всеки 100 слепи един с едно око.Твърдо вето на измислената държава С.Македония.Василий II Българоубиец (на гръцки: Βασίλειος Β΄ Βουλγαροκτόνος) е император на Византия от Македонската династия, управлявал от 976 до 1025 година....За тях-македонците,има само един път.Разделяне на географската област Македония,между Албания и България.Другия път няма,освен ако генерал Урко от "Планетата на маймуните" не завладее света и не им въърне извьнземния произход.
  • 13 Магелан

    31 5 Отговор
    Компромиса който може да направи България към Македония е един.Закриване на измислената държава Македония и преминаване към нашата Пиринска Македония.Тогава автоматично населението ще стане българско,и членове на ЕС.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Сертаки

    6 38 Отговор
    Който не харесва Македонците да яде македонска наденица.Леки.Бугарате дори наденица си немат

    Коментиран от #18, #22, #27, #35, #39, #41

  • 16 Брендолета

    15 4 Отговор

    До коментар #13 от "Магелан":

    Перфектна идея, ама няма да се получи. Ще се уплашат тук, че могат да участват във властта. И затова шикълкават хем да признаят, че са българи, а не македонци, хем да са в Северна Македония. Булумач. И сега някакви комисии ще ни разиграват безплатен цирк, докато ЕС не се намеси да реши спора

    Коментиран от #38

  • 17 любов

    29 2 Отговор

    До коментар #6 от "Македонска":

    Не ни требувате в Европа,северномакедонска сган.Истинските македонци са с български паспорти и са като нас европейски граждани.А вие кандидатствайте в унията на марсианците,ама и на них не им кажувайте дека марс е северномачедонски ,оти и ония не че ве прибвра!

    Коментиран от #19

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сертаки

    4 19 Отговор
    Царят може да е бил изгонен от българия обаче макетата си искат репараций.Коя държава която принадлежи на българия може да иска репараций от бг.Значи не са бг. държава.А ние защо искаме стара колония нали вече са се отделили от нас.По тая гледна точка и гърците и турците ще имат претенций към Бг.

    Коментиран от #24, #26, #30

  • 21 БЮРМ/FYROM

    28 1 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава". Кресливи и злобни сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници
  • 22 бузю

    16 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сертаки":

    А ти ни яж смядовската луканка !
  • 23 БЮРМ/FYROM

    21 1 Отговор
    Измислената "държава" е последният проект на коминтерна (комунистически интернационал). С население, колкото София. Половината са албанци. От останалата част, около 300 000 са с български паспорти, включително сегашните им и предишни министри.
  • 24 Кой се е отделил, бе ненормалник

    15 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сертаки":

    Подарена на кралство Сърбия, от ньойския та...шак, такова вече няма, следователно не е в сила, провеждан геноцид само над българите, даже буквени промени, неестествено за звуците в говора , с цел отдалечаване от българския, сръбските УДБаши се месят сега, опозиция дпнме е сепаратистка антибългарска
  • 25 Иван

    15 1 Отговор

    До коментар #6 от "Македонска":

    Хе хе присмял се хърбел на щърбел, не си мисли че не знаем какви корупционни скандали има в Македония, имаме Интернет може да четем. И си оправи българския че много правописни грешки имаш.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 2 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ крадът наша култура история
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ се изгавриха с памета на удавилите се наши сънародници
    когато корабът им бил потънал в ОХРИДСКОТО ЕЗЕРО
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    13 2 Отговор
    ВЕТО за ЕС на СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ

    Коментиран от #31

  • 30 салам

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "Сертаки":

    Па ти ,патриотино,оти си с гръцко име?Не си кажуваш твойто,оти е българско ле-ха,ха,ха!Кажи го ,бре,може и по симпатизиран да ни станеш.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 БЮРМ/FYROM

    3 7 Отговор

    До коментар #31 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Така е де,когато сме си всички македонци

    Коментиран от #34

  • 33 Перо

    12 2 Отговор
    Нещата се знаят от 1945 г.и са непреодолими! Просто трябва да им се дадат условията на БГ и да се прекратят всякакви контакти с измислената нация и държава. Да се информира всяка държава,член на ЕС за геноцида над коренното българско население,на територията на РСМ,измислената нова нация от ЮКП,азбука и език от езиковите комисии на АСНОМ,през 1944-45 г.събитията,теми,които са били забранени за поколенията,неотворените досиета на УДБА,които ще засегнат най-големите кресливци на македонизма сега.Просто до като не си решат вътрешните проблеми,не се промени начина на мислене и живеят още в СФРЮ,нищо не може да се направи.Това е дълъг процес и до сега нищо не е направено. Дълго време ЕС не трябва да определя дати за стартиране на преговорите за прием в ЕС на македонистката “държава”,иначе ВЕТО!!! Сега се обяснява,защо Гърция постигна своето,след мъчително 30-годишно узряване на македонистите,въпреки много по-лесните противоречия на историческа тема.
  • 34 БЮРМ/FYROM

    9 1 Отговор

    До коментар #32 от "БЮРМ/FYROM":

    БЮРМаджии-безродници. Крадци на история, език и култура. А сега и на никнейм...
  • 35 Бай Иван

    14 1 Отговор

    До коментар #15 от "Сертаки":

    Абе Алан коолу кат си толкоз ербап що чиниш в Болгскиот сайт? Еж си бугарска "македонска " наденица и трай за убост.
    И ние знаем приказката: У Македония все е големо - жито като дренки, яболки като Ненко, тикви като газ!
    Епа што не си стоя у Македонията?
    - Да бе , да! Камъни ли ке ручам?
  • 36 temerut

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "Македонска":

    Такова е в Европата,брадчет!Навикнувайте сос наШТе правила!И не се направай на оворко,оти бачиите кут бас не са по манечки.Оправете си кочинката,разберете се какви сте и не служете повече ни на сръбски,ни на русни,ни на амерички господе,оти, ле знаеш,комшията е повече от рода.
  • 37 Перо

    16 2 Отговор
    БГ първа призна македонистката “държава”! Резултатът беше моментално завеждане на дело в международен съд за “македонско” малцинство в БГ. БГ даде съгласие за приемане на македонистката “държава” за приемане в НАТО,резултата е безпрецедентна омраза и анти-българска дейност,унищожаване на паметници,горене на български знамена и злостни обида към български правителствени служители.Просто трябва да се приключи със северно-македонските “татари по произход”-поредно поколение,не отговарят на никакви изисквания за кандидатстване в ЕС!!! Лок-Даун!!!

    Коментиран от #40

  • 38 Абе

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Брендолета":

    ти наясно ли си колко от видните ни политици ,вкл.премиери ,са с македонски произход?Кога това,че управляват истински българи,е било проблем?Или ти се иска да загубим съвсем лице и пак да оставим друг да ни разпарцелоса от Европа като с Ньойския договор?

    Коментиран от #42

  • 39 Перо

    12 3 Отговор

    До коментар #15 от "Сертаки":

    Бугари може да немаю наденица,али имаю велики ку-ац за Северна Македония👎!
  • 40 салам

    5 0 Отговор

    До коментар #37 от "Перо":

    Браво!
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Брендолета

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "Абе":

    Видни политици?! Не ме разсмивайте. Питайте изоставените, от такива Стамболийски и Цанков бая видни (добре че не са пред мен та да видят), българи преживяли геноцид в Одринска Македония, Тракия със съдействието на някакъв френски кретен, който си вдига з*дника и Гърция печели. Та за какво лице на България или на кои политици ми говорите?

    Коментиран от #43

  • 43 салам

    5 0 Отговор

    До коментар #42 от "Брендолета":

    Ей,Цанков и Стамболийски не са от Македония!Сега се сещам за Ляпчев.Знаеш:,,Со кротце,со благо и с малко кютек."!

    Коментиран от #44, #45

  • 44 Брендолета

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "салам":

    Да, български предатели са записани в историята
  • 45 Брендолета

    1 0 Отговор

    До коментар #43 от "салам":

    Тцтц "Со кротце, со благо или сос сопата" кажуват македонците
  • 46 Филип II

    0 2 Отговор
    Њама компромис :D. Слобода или смрт.
  • 47 Другия с коня

    4 2 Отговор
    До 18 ти век няма писмени сведения за присъствието на Славяни на Балканите.Няма и такова племе от всички племена населявяли тези земи по време на Римската Империя..Славяни се употребява за първи път от един Немски историк 18 век и после от Руснаците с цел да провеждат Тяхната политика без съпротивление от тези Народи...За да има Южни славяни,значи трябва да има северни,източни и западни....А то не е имало НИКАКВИ.....Комунистическия Интернационал обобщава всички Интернационалисти в Една голяма Комунистическа Държава,която да я Управлява Масква....Честито на Печелившите,ама за малко....

    Коментиран от #52

  • 48 Херодот

    5 0 Отговор
    Доколкото съм запознат с историята...около 670година около Охрид пристига хан Кубер с огромна маса българи от Стара Велика България....около 60-70хиляди души....питам аз ГОСПОДА политиците и учените в скопие ...къде са тия българи сега...????
  • 49 Истината е една

    5 3 Отговор
    Разберете го най после, че днешните Македонци НЕ искат да се наричат българи и ако България им предлагаше нещо по добро и хубаво, отдавна щяха да са станали, така както и над 2 милиона наши млади българи, веднага след диктатурата на комунизма, искаха и станаха американци,германци, французи, швейцарци и всякакви други но и не искаха и да са повече българи...!!!

    Коментиран от #50

  • 50 Нъл тъй

    5 0 Отговор

    До коментар #49 от "Истината е една":

    Ама никой не ги кара да се наричат Българи Ако искат и Индиянци да се наричат

    Коментиран от #51

  • 51 Истината е една

    1 4 Отговор

    До коментар #50 от "Нъл тъй":

    Индианците са си коренните жители на Америка, но повечето от белите американци имат произход и са свързани исторически с историята на Европа , НО не се наричат европейци, а американци и отдавна не се интересуват сантиментално от общата си с Европа минала европейска история и произход, а прагматично гледат напред и в бъдещето си...!!!
  • 52 Тука

    1 0 Отговор

    До коментар #47 от "Другия с коня":

    През 7-ми век славяните са залели вътрешността на целия Балкански полуостров,включително и Пелопонес - това га пише един от най-големите гръцки византолози проф. Спирос Врионис. Не славянски са само Константинопол,Тесалоники и гръцките острови. Понеже до 7-ми век хуне,авари и готи са ограбили всичко, за славяните остава само Солун. През 7-ми век славяните 6 пъти обсаждан Солун. Четвъртия или петия път заедно с прабългарите на Кубер. Постоянно на Балканите славяни има от 550-та година - тогава за първи път не се отеглят за през зимата северно от р. Дунав,а остават да зимуват на Балканите. Аре къш от тука.
  • 53 Без компромисно

    1 1 Отговор
    Кoгaтo cвoбoдaтa, интeрecът и пaритe гoвoрят, нaрoдния индeтит мълчи и ce зaгубвa...!!! Мacoвoтo oтрoдявaнe нa бългaритe в Мaкeдoния oт Бългaрия и cъвceм дoбрoвoлнoтo им пocръбчвaнe зaпoчвa cлeд 1946г пo врeмeтo нa мракобесието на кoмунизмa в Бългaрия, кoгaтo cрaвнявaйки и виждaйки мизeриятa,беднотията и рoбcкия oнeпрaвдaн живoт нa който са подложени cънaрoдницитe им бългaри пoд влacттa нa руcкия cтaлинизъм и милициoнeрo тoтaлитaризмa,саморазправата с политическите опоненти, избиването на горяните, политическите затвори и лагерите, насилствената колективизация и национализация, телените концентарационни заграждения по границите и изолацията нa бългaритe от cвoбoдния и цивилизован свят, започват да изпитвaт иcтинcки ужac, прeзрeниe и cрaм от българските си корени и не искат и не желаят дa ca нaричaт пoвeчe бългaри и да имат нещо общо с България и "комунизмa и българския ТАТО", а по младите поколения ce рaдвaт и гoрдeят чe имaт избoр и възмoжнocт дa ca грaждaни нa Свободна ТИТOвa Югocлaвия ocигурявaщa им oгрoмнo caмoчувcтвиe c чoвeшкитe прaвa и cвoбoдата зa пo гoлямo мaтeриaлнo блaгoпoлучиe и със cвoбoдни пacпoрти зa пътувaнe , рaбoтa и зaceлвaнe в цeлия cвят....!!!
  • 54 Скопие лъжат че са бедни

    0 0 Отговор
    Къде е съкровището на цар Александър Македонски Велики което е заграбил от половината свят!? Само златото е над 5 000 тона отделно хиляди тонове сребро и хиляди хиляди карати скъпоценни камъни и други!За сравнение днес САЩ имат 8 000 тона злато.Четете в интернет има и филм на английски език в YouTube