Last news in Fakti

5 Декември, 2020 16:25 2 113 38

Тръмп си знае неговото! Пак обжалва президентските избори в Джорджия

  • доналд тръмп-
  • републиканска партия

Джо Байдън спечели в източния щат с 49,51 на сто от гласовете срещу 49,25% за републиканеца

Тръмп си знае неговото! Пак обжалва президентските избори в Джорджия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Предизборния щаб на президента на САЩ Доналд Тръмп заведе снощи ново дело за отмяна на резултатите от президентските избори в щата Джорджия, предаде Ройтерс.

Щабът на Тръмп вече заведе серия от съдебни дела, целящи да променят резултатите от изборите на 3 ноември, които действащият президент загуби.

Предизборният щаб подчерта, че новото дело ще включва клетвени показания на десетки жители на щата, които показват, че при изборите са били извършени измами. Щатските власти вече са заявявали, че не са открили доказателства за широкоразпространени нарушения, припомня БТА.

Байдън спечели в Джорджия с 49,51 на сто от гласовете срещу 49,25 на сто за Тръмп. Щатът Джорджия дава на победителя 16 гласа в Избирателната колегия, която определя президента. До момента Байдън има 306 гласа, при необходими 270, срещу 232 за Тръмп.

Серията от заведени досега дела практически не доведе до успехи, коментира Ройтерс.

Освен това американски федерален съдия нареди снощи на администрацията на Тръмп да възстанови изцяло програмата за защита на младежи, пристигнали нелегално в САЩ като деца, предаде Франс прес.

Програмата беше създадена от предишния президент Барак Обама, а Тръмп се опитва да я премахне от 2017 г. насам.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решението е

    7 6 Отговор
    Тръмп 2024
  • 2 Ангелинка

    9 28 Отговор
    Руският шпионин Трамп си отиде през 2020-та, следващата година си заминава Румен Решетников.

    Коментиран от #5, #7

  • 3 Ахахха

    8 10 Отговор
    Защо ли тива чучело ми прилича на банкянското, както и подобна ситуация ще има на нашите избори, когато тиквата разбере, че е взела 0,1 % от дебилната му маса!
  • 4 Ива Бебека

    2 3 Отговор
    Хора аз съм поканена от Мелания. Ще отида с Шеф Манджев!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ахахха

    6 1 Отговор
    Ангелинка произлиза от Ангел Жамбазка ли?! Не е въпрос! Знаем те добре какви ги вършиш в Ла Грифе и Оазис ... дебил!
  • 7 Агнелинке

    9 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    Догодина си тръгва шкафа, шкафдръжателя я оцелее я не, Румбата пак ще го изберем 😂
  • 8 Доню

    2 7 Отговор
    Хем събра едни милиони хем ще вземе и да открие фалшиви подписи
  • 9 тръмп

    22 5 Отговор
    Е защо да не обжалва като са фалшифицирани!?
  • 10 Тежък случай

    6 12 Отговор
    Тръмп никога не е бил сериозен политик, а шоумен и клоун и сега продължава като за последно да създавa шумни медийни сензации и гръмки скандали...!!! Въпреки заведените досега дела практически не довели до успехи и че ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР на САЩ директно МУ заяви ЧЕ "няма сериозни нарушения които да променят резултата" ТОЙ продължава да се държи като заинатливо и сърдито малко дете на което за наказание са му отнели играчката, а пък и когато научи и за решението на Върховния съд че не е повече Президент на САЩ, може да отиде в другата крайност и да изпадне в опасна за страната и неконтролируема старческа лудост...!!!

    Коментиран от #11, #12

  • 11 ббб

    9 5 Отговор

    До коментар #10 от "Тежък случай":

    Колкото и да се пънеш и да убеждаваш някой в Америка и света всички знаят кой е с деменция и опасен за страната си (Байдън) и кой е с всичкия си и мисли разумно и рационално. Дълбоката държава и задкулисието се страхува точно от такива политици, особено пък да е навърха в на най-мощната икономически и военно държава. Абсолютно пагубно за всичките им схемички, войнички, смазване на средната класа и т.н. Бар не иска да се замесва защото го е страх. Доказателвствата вече са с хиляди! А това защо не искат да се замесват и "скачат" срещу "някого" можеш и сам да си го отговориш. Преди година имаше един такъв "самоубил се" в един затвор, където каза, че ще каже всичко за Клинтъновите и т.н. Тръмп е "сам" срещу най-мощната задкулистна организация! Кой ще спечели според теб... ? :)

    Коментиран от #13, #18

  • 12 нашия

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "Тежък случай":

    човече ти къде прочете цялото изявление на гл.прокурор-или спря там където казва че 'до сега' няма -това според теб приключил процес ли е -освен това няколко сенатора след това го питаха колко случая са разгледани и той сви ушите и отговора му беше 'не голямо количество-като четете АП пое чете до край-л=или така ти изнася и само това което ти изнася се казва-ами другата част от истината-дозираната истина винаги мирише на манипулация приятел

    Коментиран от #15

  • 13 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "ббб":

    печен си-отворен и информиран.....и честен
  • 14 нашия

    6 0 Отговор
    те заблудените са заблудени от мас медиите-ама наште туупани откъде намират такива статии за преписване
  • 15 ббб

    9 2 Отговор

    До коментар #12 от "нашия":

    Доказателства има и то много... дали искат да ги разследват е друго!! Онзи ден излезна поредното с видео доказателство как се изкарват всички хора от секцията, влизат двама с кашоните и започват едни листовки да се вкарват. Видео. Просто който иска да се поинтересува може да се разтършува малко из YT или нета.

    Коментиран от #16

  • 16 нашия

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "ббб":

    знам за видеото гледах го-ама защо тъъъпана който е 'писал' статията ге го е гледал пък след това да пише
  • 17 Тъп, но упорит!

    3 5 Отговор
    Като във вица - казали на полицай, че баници няма, а той си искал баничка! Не издържала едната продавачка и казала на колежката да чу даде цялата тава..... Ами как да не се надява Дончо на чудо - чакат го данъчни, а може би и развод и разпад на семейството... А колкото до Байдън - с деменция или без, народа го избра и толкова. Бъдещето ще покаже може ли и как ще се справи. Но да си гледаме в нашата кочина, че нещо замириса много гадно! Как ще ги стигнем...

    Коментиран от #19

  • 18 Биг бойс

    5 4 Отговор

    До коментар #11 от "ббб":

    Плащат ли ти да пишеш тия лъжи и глупости? Акo нe ти плaщaт и сам си ги миcлиш тия рaбoти яко си загазил

    Коментиран от #20, #23

  • 19 нашия

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "Тъп, но упорит!":

    ако Байдъна го беше избраш народа ОК ама така с врътки и измами-няма как да стане

    Коментиран от #21

  • 20 нашия

    7 1 Отговор

    До коментар #18 от "Биг бойс":

    видеото го икма-можеш да го видиш-нищо не си измисля-и е представено и одобрено като доказателств -и не е само едно

    Коментиран от #22

  • 21 Ти как разбра

    3 6 Отговор

    До коментар #19 от "нашия":

    От къде научи за измамите? Той Дончо 4 години искаше да докаже руската намеса в изборите, които спечели и не успя! Това което прави в момента е меко казано цирк в негов си стил. Но тъй или иначе 20 януари не е далеч и всичко за него ще приключи и пак ще има вземане-даване със съда, но от друг характер.

    Коментиран от #37

  • 22 Познат сценарий

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "нашия":

    У нас една 🎃 казва за снимките, че са правени от дашна госпожа /или г-ца/, но само той си верва, а другите го псуват вече.
  • 23 ббб

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Биг бойс":

    Хаха... кой да ми плаща...? Тоя либерален сайт? Пиша това което гледам и се коментира извън "MSM". "MSM"-ята е най-лошия бич за обществото. Настройва и влияе на хората и общности както си иска. Гледам и теб те е облъчила...
  • 24 макробиолог

    5 3 Отговор
    Вината на Тръмп и администрацията му е че допусна тая повсеместна измама,въпреки че беше ясно какво се готви.В Джоржия преброиха ръчно бюлетините и толкова,не съда трябва да разследва за мъртви гласоподаватели,двойно и тройно гласуване манипулиран вот и т.н.
  • 25 Гледайте знаците

    3 1 Отговор
    Антихриста ще се представи като спасител!
  • 26 49,25 на сто

    6 3 Отговор
    Давай Тръмп'Е затягай обръчът около гърлата им, истината ще възтържествува!
  • 27 стоян георгиев

    4 5 Отговор
    тръмп се е наа.ал от страх.падне ли ще трябва да връща пара ,а и бая дела ще има срещу него.та пробва последното възможно.да се изкара жертва на заговор.само че трябваше да е президент у нас.тук феновете на борисов щеше да го подкрепят,както го заявяват ежедневно с коментарите си,но в сащ няма шанс.перуката си заминава !
  • 28 туйонуй

    7 6 Отговор
    Може би ще трябва да нареди 4-то и 5-то преброяване, да отстрани главният прокурор на щата, който той назначи, и да се опита да премахне губернатора, който той подкрепи? А може би клоунът просто пребрява колко кухавелници още му вярват за да си знае шансовете за 2024. Или за 2028. Или...
  • 29 Мъдрият

    16 8 Отговор
    Това което виждам в цялата тази ситуация в САЩ е потвърждение на думите, че една лъжа повторена 1000 пъти , започва да прилича и изглежда като истина!

    Имам предвид лъжите в медиите, че Бай-Гън е спечелил!

    На всеки трезвомислещ човек е ясно, че в тези избори има огромни измами, машинации и манипулации, които обаче са ловко замаскирани, защото са обмисляни дълго и хладнокръвно!

    Затова не е ясно дали г-н Тръмп ще успее да докаже в съда тези измами!

    Но аз като човек възпитан от баща си(Бог да го прости) в честност, почтеност и винаги да говоря и търся истината, в случая не мога да остана безучастен към такива измами!

    И затова от цялото си сърце и душа подкрепям г-н Тръмп, и вярвам и се надявам, че истината ще възтържествува!

    Коментиран от #30

  • 30 стоян георгиев

    5 9 Отговор

    До коментар #29 от "Мъдрият":

    и ти мъдрият как предцени че е имало огромни машинации?и не се вкарваи в системата на трезвомислещите моля!та обясни освен от брътвежите на тръмп откъде другаде може да разбереш за изборните машинации в сащ,дето не ги видя ни един американски сенатор или шеф на служба!та отговори мъдрии!сега ще смениш ника и ще солиш отново ,без да отговориш нали?

    Коментиран от #31

  • 31 Мъдрият

    8 4 Отговор

    До коментар #30 от "стоян георгиев":

    Това е мое виждане и позиция, което е формирано от всичко което съм прочел и анализирал в интернет.

    Да, това не са доказателства за съда - в противен случай и г-н Тръмп отдавна би ги открил и приложил към делата, които води.

    Това е публичен форум, в който всеки има право да изказва свои мнения и позиции, и естествено те са субективни и няма как да бъдат винаги подкрепени със 100% факти и доказателства!

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #31 от "Мъдрият":

    това е публичен форум и всеки има право на въпроси към хора с мнение.аз затова те питам как така предцени че има масови машинации след като никои наблюдаващ ситуацията не ги е открил извън патологичния лъжец тръмп.та ако тва ти са мотивите не пиши че си сред трезвомислещите .може да пишеш че имаш мнение подобно на тия дето пишат след 5 ракии да речем!

    Коментиран от #33

  • 33 Мъдрият

    7 4 Отговор

    До коментар #32 от "стоян георгиев":

    Нямам намерение да ти давам подробен отчет, а и не е твоя работа!

    Само един аргумент ще ти кажа, очевиден - реакцията на Русия!

    п.с. И съм само на 1/2 ракия)))

    Коментиран от #34

  • 34 стоян георгиев

    3 6 Отговор

    До коментар #33 от "Мъдрият":

    не ми даваш отчет ,а даваш аргументи за твърдението си.тва е една от основните причини да се водят дискусии тук!другото се нарича демагогия!даваш мнение еи така щото си много голямата работа!що се отнася до мнението на русия,то е следствие на руската хибридна воина срещу нормалната част на света.тръмп беше руски успех и съответно руски агент.сега като тои загуби руснаците всячески ще потдържат неговата версия.тва е напълно логично!

    Коментиран от #36

  • 35 Фейк нюз

    4 0 Отговор
    В този сайт може да намериш всички фейк новини от цял свят
    Явнo Фaкти прaви вcякa cутрин oпeрaтивкa кaтo в СNN и дaвa укaзaния кoи глупocти oт aмeрикaнcкия дeмoнo крaтcкия пeчaт дa бъдe публикувaни
    Прecтaнeтe дa пишeтe глупocти
    Мoнe мaлкo cи зaдвижeтe мoзъчнитe клeтки
    Инaчe cтaвaтe дeбили кaтo вcички зaпaдни тaкa нaрeчeни "дeмoкрaции" ,a инaчe чиcтo кoлoниaлиcти
    Вce пaк нe cмe oт тях
    Ниe cмe кoлoния
  • 36 Проект дебил

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "стоян георгиев":

    Твоята мозъчна дейност е силно затруднена ,поради липса на гънки в мозъка ти
    Едва ли някога ще се промениш
    Господ е сгрешил предназначението ти-трябвало е да те постави в стадо с овце а не сред нормалните хора
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Нане

    0 1 Отговор
    циркаджия! Нещат бе!