5 Декември, 2020 20:00 2 600 11

Атака по вода! Пирати превзеха малтийски танкер в Гвинейския залив

  • пират-
  • гвинейски залив

Общият брой на похитените плавателни съдове в залива през тази година е вече 131

Атака по вода! Пирати превзеха малтийски танкер в Гвинейския залив - 1
Снимка: Shutterstock

Пирати атакуваха днес в Гвинейския залив танкер, плаващ под малтийски флаг, предаде ТАСС, като се позова на информационния портал Dryad Global.

Атаката е извършена край бреговете на Нигерия. Нападнатият танкер "Ню рейнджър" (New Ranger) превозва втечнени химически вещества.

Членовете на екипажа са се скрили в специално оборудвано помещение, съобщава "Драйад глобал".

Не е ясно колко са членовете на екипажа на танкера и каква е тяхната националност. Към момента на предаването от екипажа на съобщението за нападението пиратите все още са се намирали на борда на кораба, поясни БТА.

Нападението е било извършено на 220 морски мили южно от нигерийското пристанище Лагос. От морската регистрация на атакувания танкер става ясно, че негов собственик е компания със седалище в Атина.

Гвинейският залив към настоящия момент е една от най-опасните зони на Световния океан, където дебнат пирати. Общият брой на похитените плавателни съдове в залива през тази година е вече 131, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу Китай

    7 20 Отговор
    А що Китай не дари пари на тези бедни хора.Пиратите правят това от бедност от глад.Докога Китай и политиците му ще харчат пари за бели скс робини в Чехия и Полша а няма да подпомагат горките бедни хора в Африка

    Коментиран от #3, #5, #8

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 1 Отговор
    дано военоморските сили освободят кораба и да спасят пасажерите

    Коментиран от #10

  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Долу Китай":

    МЕЧО ти искренен ли си към страданията или това за теб е просто игра на шахмат
  • 4 Сийка

    7 1 Отговор
    Тези танкери защо нямат тежки картечници, а моряците автомати ??

    Коментиран от #6

  • 5 Др Чолаков

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "Долу Китай":

    Що не наминеш пак при мене?
  • 6 00000014

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сийка":

    Не ни дават, защото жив пират няма да остане. Там и пристанищните власти играят с пиратите. А в самите пристанища идват на кораба и те изнудват за масла и газьол.
  • 7 морски

    11 2 Отговор
    Само два руски кораба ще се справят с май-муните от африка !!

    Коментиран от #9

  • 8 Шоу на стадиона

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Долу Китай":

    Какво общо има пиратството с икономическата инвазия на Китай? Ако Китай влезе в Нигерия с военна база, американците ще вдигнат олелия до бога. Затова не се меси във вътрешните работи. Иначе е лесно: във всеки танкер китаец със сателит свързан със спец частите на ВВС и публичен разстрел на стадиона.
  • 9 Ким Чен Ун - ръка божия!

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "морски":

    Тези отвлякоха и руски кораби, но не смеят да отвлекат само севернокорейски, защото дявол знае какво ще последва - човекът с ушанката току-виж почнал операция с неочакван край.
  • 10 Урко

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    И как ще го освободят? Това да не е американски филм написана история? Един път попадне ли в техни ръце, освобождаването вече става само с финикийски знаци. Компаниите като спестяват за охрана, после спестените пари им излизат минимум хиляда пъти по скъпо.
  • 11 въпросче

    3 0 Отговор
    Гвинейският залив към настоящия момент е една от най-опасните зони на Световния океан, където дебнат пирати. А СВЕТОВНИЯТ ЖАНДАРМ -САЩ КЪДЕ ЗЯПА? ИЛИ МОЖЕ САМО СЪС "СЕВЕРЕН ПОТОК" ДА СЕ ЗАЯЖДА?