Last news in Fakti

5 Декември, 2020 16:45 4 017 69

Зоран Заев: Мисля, че трябва да изчакаме изборите в България!

  • зоран заев-
  • северна македония

Премиерът не съжалява за казаното и отбелязва, че скандалното му интервю от миналата седмица е било предназначено за българската публика

Зоран Заев: Мисля, че трябва да изчакаме изборите в България! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Македония няма да започне преговори с ЕС до края на годината, каза в интервю пред македонското радио „Канал 77“ премиерът на Република Северна Македония Зоран Заев. Думите му са цитирани от скопското издание “Фокус“.

„Имаме още малко време и пространство, но е сигурно, че България ще наложи вето отново този месец. Мисля, че трябва да изчакаме да отминат изборите през март, да мислим с трезва глава. Да няма такъв натиск от избори. Въпросът трябва да бъде решен през пролетта“, смята Заев.

Той обяви свикването на лидерска среща след завършване на тази глава от преговорите с България, предаде Фокус.

„Веднага след като преговорите с България приключат, тази глава от разговори, успешни или неуспешни, ще свикам лидерска среща. "Никъде в Европа не се провеждат срещи на ръководството в разгара на разговорите", каза Заев.

Той говори и за интервюто пред българска медия от миналата седмица. Той казва, че не съжалява за казаното и отбелязва, че интервюто е било предназначено за българската публика.

„Проблемите с идентичността са въпроси, които Заев и никой друг няма да преговаря. Между Югославия и България е поставена 48-годишна желязна завеса. Заради политики. Като жител на Струмица си спомням съборите по границата след това. Да сближат нациите. Когато правителството в България е решило да се присъедини към Третия райх, то не е питало хората. Вместо „български фашистки окупатор“, „българска фашистка ръка“, трябва да ги заменим с „фашистки“. Лидерите трябва да ръководят, не съжалявам за казаното. Знам, че правя първите стъпки в изграждането на приятелство. Нека бъда ясен: интервюто беше дадено, за да работи положително в България. Борисов също често е критикуван у дома, защото говори открито за македонския народ и език. Това са лидери, които не си правят тънки сметки и не поставят политическата си кариера на първо място, казва Заев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Истината е че

    62 8 Отговор
    Македония не е нито за НАТО, нито за ЕС.

    Коментиран от #11

  • 3 Ще изакате много избори

    43 5 Отговор
    В България. До 2050 година.
  • 4 Софиянец

    45 4 Отговор
    Леле след изборите ако ви пуснат правителството си заминава а талпата ще ви анексира!

    Коментиран от #44

  • 5 Истината е че

    11 35 Отговор
    Заради ковид19 никой нормален българин няма да иде да гласува, а електората под строй 1 млн сигани ще преизберат тиквата.

    Коментиран от #50, #58

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Анализ

    31 5 Отговор
    Ако Александър Маледонски е македонец, а македонците са българи, то следователно А.Македонски е българин😂

    Коментиран от #9

  • 8 Кво да чакаш, да те смаже

    21 2 Отговор
    Товарния влак, след изборите ще е същото, който и да е на власт, проблема са сърбите УДБаши, навремето да бяхме ги довършили сърбите, но ни спряха, смятани те сърби с държава"куче" да им подарят толкова чужди територии, както Македония 1919г, подарък за какво, да има етнически проблеми на Балканите

    Коментиран от #13

  • 9 Стига с този Ал.Велики,

    32 1 Отговор

    До коментар #7 от "Анализ":

    Нито македонците имат общо с него, нито българите, ония кухи глави не могат да различат географско наименование от етнос, за приматите е едно и също
  • 10 Чичо

    3 10 Отговор
    Търбух войвода от влашко ке изчезне
  • 11 Да, и причината за това не е

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "Истината е че":

    Българското вето, а че продължават да ги управляват сръбските УДБаши, няма да им позволят да са нормална държава
  • 12 2323

    49 0 Отговор
    Другата тиква Слави ако се докопа до участие в бъдещо правителство ще видят ЕС през крив макарон. То ясно, че и макетата искат да усвояват, ама първо трябва да се нагъзят малко. На нас ни струваше 4ри блока в Козлудай, от тях се иска само да си преглътнат селската чест

    Коментиран от #14

  • 13 Светослав

    43 3 Отговор

    До коментар #8 от "Кво да чакаш, да те смаже":

    Нищо нали Сърбите много беха отворени и сега взеха им Косово, Босна и тн. И си го заслужиха Сърбите защото са помяри и само проблеми правят в региона.

    Коментиран от #16

  • 14 Блоковете на Козлодуй и

    24 1 Отговор

    До коментар #12 от "2323":

    Нарязани ракети с достатъчен обсег на действие, ако ги имаме, сега няма да ни поставят в партер, пак да сме се откажели от Белене, да ни ръчкат набързо да пускаме македония/просръбски, антибългарско/

    Коментиран от #51

  • 15 Перо

    41 2 Отговор
    Гърците бяха много прави като не направиха комисия да преговаря с държава и нация менте,призната от ООН през 1993 г.,наука и “професори” менте,история менте и не знам какво още менте. Дадоха им условията,без признаване на “държавата”: Промяна на името,промяна на Конституцията и националния флаг, също на учебнитеците,отказ от античности Ал.Македонски. Смяна на рег.номера на колите и на всякъде,където се среща съкращението МК и т.н. След 27 г.всичко беше изпълнено! После ги признаха. Сега северно-македонците и удбашките македонисти започват упражнението отново! Следва да им се дадат БГ искания,да се информират държавите от ЕС и да се прекратят всякакви контакти с РСМ до изпълнение на научно доказаната истина и история! До тогава ВЕТО!

    Коментиран от #18

  • 16 Дааа, от сърбите е основния проблем

    27 1 Отговор

    До коментар #13 от "Светослав":

    И с македония, още си им дават наклон, да признаят, че им е нагласен македонския език, като го запишат официален като норма на българския, да не настройват антибългарски децата с грозни писания в учебниците, да направят някои уточнения за личности, които са българи от тяхна територия, която е била в пределите на България, толкова ли е трудно, вместо да увъртат и чудеса измишльотина, отникъде недоказуеми
  • 17 ха ха

    12 12 Отговор
    Зайо, няма да ти се получи. Хората ще изберат пак ГЕРБ.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 До Зайо

    10 4 Отговор
    Зайо, не ме интвресува един отявлен македонски соросоид, по скоро искам да забравиш за ЕС, понвже до дни ти си пътник. Просавай вилата на Халкидики и дим да те нема! Отивай в Австралия!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Македонец

    5 15 Отговор

    До коментар #20 от "Потрес":

    Имаш шизофрения. Ако искаш помощ кажи. Как едновременно казваш че някойй е Българин, а след секунди почваш да го мразиш. Примерно аз за Македонците от Пиринско никога няма да кажа така защото ги приемам като свои. Чао

    Коментиран от #33, #40, #41, #53, #61

  • 22 Перо

    18 0 Отговор
    Кой е Заев за да свика лидерска среща на ЕС,без оглед на резултатите от предварителните преговори с БГ? Нещо и той изпуши! Мисли се за Тръмп,Меркел или Макрон.
  • 23 Перо

    22 1 Отговор

    До коментар #18 от "Македонец":

    До 15 г. ще отпаднат преговорите за ЕС, защото ще граничим с Албания!

    Коментиран от #24

  • 24 Турчин

    3 20 Отговор

    До коментар #23 от "Перо":

    Турция ще граничи с Албания

    Коментиран от #35, #68

  • 25 Стефан

    26 1 Отговор
    Зоране, с каквито и думи да замениш фашисти е все едно, в България фашизъм никога не е имало, а това че бяхме и във двете войни с Германия то беше заради ВАС, заради НАС, заради раната от отнемането на Македония от България, а КОЙТО и да спечели изборите през март за вас няма никакво значение, нашата позиция ще е същата.

    Коментиран от #26, #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 https://archives.bg/wars/sb

    0 0 Отговор
    Ето, от къде е проблема
  • 28 Makedonec

    6 18 Отговор

    До коментар #25 от "Стефан":

    Че каква ви е позицията да си унищожавате собствените хора. Или вие цялата държава сте за психиатър или аз не разбирам нещо. Или живеете в 19 век и си мислите че ЕС е хитлеровска Германия чрез която на сила искате да си оправите вашите неизпълнени мечти.

    Коментиран от #36

  • 29 заю баю

    3 5 Отговор
    И ние така , отдавна не гледаме на Тулупа сериозно , ама те на пусто е залепил заднико за властта.
  • 30 Памук

    17 0 Отговор
    Република Скопие демонстрира шозофреницен нарцисизъм.Заю трябва да е наясно че фашизмът се заражда в Италия и Германия негови " първи приятели"

    Коментиран от #39

  • 31 Перо

    17 0 Отговор
    Кой е Заев за да свика лидерска среща на ЕС,без оглед на резултатите от предварителните преговори с БГ?
  • 32 ПСР

    17 2 Отговор
    Ах,колко трогателно!
    Хайде да бъдем съвсем наясно-"фашизъм"или както комундетата го наричат,"монархо-фашизъм"в България никога не е имало.Както и в Германия,по онова време.Единствената фашистка Държава е била Италия на Мусолини.Хитлер налага национал-социализъм,а Сталин едноличен,мрачен режим,който даже не може да се нарече комунизъм или социализъм.Игра на понятия.
    Българо-омразата от Скопие,добива небивали размери.Търси се под вола-теле.Никакъв ЕС,преди да си промият промитите юго-сръбски мозъци!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Светослав

    8 1 Отговор

    До коментар #24 от "Турчин":

    Турция ще нападне членки на НАТО, нали се сещаш чичо сам и европа колко ядрени бойни глави имат и колко има Турция, Ердоган може де е брутален диктатор ама не е толкова глупав.
  • 36 Не, вие си мислите, че ЕС

    14 0 Отговор

    До коментар #28 от "Makedonec":

    Ви е бившата югосбирщина, и без това си живеете с това мислене и си празнувате тито, което го доказва, има си ясни правила за прием, няма да внасяте енически проблеми и неразрешени спорове в ЕС, просто е
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 ГОСТ 1

    21 0 Отговор
    Заев е жалък с изказването си,че интервюто му било за българската публика. Направо се издава какъв демагог е. Тоя човек никога няма да се промени, както и цялата върхушка в Р.С.Македония.Ако те имаха сериозни намерения за сближаване щяха да направят поне една стъпка в тази посока а именно да махнат от учебниците си лъжите и хулите срещу България,както и фалшификациите за исторически събития. Антибългарската пропаганда не е спирала и в техните медии.Как да вярваш на такъв измамник?Няма да има промяна и след изборите догодина,ако той се надява на такава.
  • 39 Да нарича тях фашисти,

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Памук":

    Проблема са им сръбските комунисти, стига са се крили зад фашизма, двете крайности комунизъм и фашизъм се сливат, еднакво лоши са, зайо, със същият успех можеш да говориш и за сръбския комунизъм, провелждал геноцид на етническите българи 45г, а сега сте им лоното пак
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Светослав

    14 0 Отговор

    До коментар #21 от "Македонец":

    Ти пък от къде ги измисли тези македонци в Пиринско полудя ли, ето ти македонец, от твойте хора както смяташ ти които е имал смелоста на направи проучване и то във османските хроники виж какъв е процента на българите в македонската област.
  • 42 БЮРМ/FYROM

    19 1 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава". Кресливи и злобни, сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 43 Абе и на македонски списвай,

    21 0 Отговор

    До коментар #37 от "Makedonec":

    Няма проблем, сръбското-j, го заменям с "й", и се разбира какви правописни грешки допускате, вместо щ-шт, и липса на гласни между съгласните-сръбско=српско, така са ви го нагласили сръбските комунисти да прилича на сръбския, а това че не отразява звуците в говора, не са успели да го измислят
  • 44 протестиращи

    1 15 Отговор

    До коментар #4 от "Софиянец":

    Софиянче, пише се тълпа, не талпа. Талпа е дървена греда. И хайде по-кротко. Нагледал съм се на такива като теб дето скачат и после омекват като х... Ще ги помъчим и на края ще ги пуснем. Та няма да ги оставим в ръцете на Сърбия и червените боклуци. За нас е по-добре да са в ЕС и после в Шенген. Границите ще паднат сами, и тогава нещата ще се регулират. Сега и ние и те сме се запънали. Като им вземем езика, историята която са си измислили, да им вземем и знамето. След това ще им кажем, че такава държава като Северна Македония няма. Не става така.
  • 45 Перо

    21 0 Отговор

    До коментар #18 от "Македонец":

    Не знам,защо се пишеш македонец,а не северно-македонец от РСМ. Гърците ви забраниха да ползвате името Македония и съкращението МК!
  • 46 Софиянецо

    21 3 Отговор
    Дядо ми и преселник от централната част на област Македония, от село, което отдавна има гръцко име. Почти всички стари жители на Ючбунар са преселници от Македония. Той се наричаше македонецо и всички така го знаеха, но винаги е казвал, че е българин.
  • 47 читател

    19 0 Отговор
    На какво се надяват -правителствотона България да падне, или правителството на Македония да оцелее???
  • 48 Ива Бебека; жената на Маджев

    2 0 Отговор
    Праааавилно
    Ще спечели Шеф Манджев с 69%
  • 49 Танас

    11 5 Отговор
    За всички злини на света са виновни комунистите.
  • 50 Генерал

    11 5 Отговор

    До коментар #5 от "Истината е че":

    Какво червен тъпа-нар, оправдание ли си търсиш ? Аз пък не познавам някой , който няма да отиде да гласува. Естествено, че ще преизберем ГЕРБ. А вие наркоман-чета нещаст-ни, какво ми предлагате, освен да замерям знакови сгради в София с хранителни продукти ? За кого да гласувам ? За комунистите и ДПС - никога, за чалгяря също няма да гласувам. Остават разни перца , крилца и други политически отпадъци. За Фатмака, Мая Манолова и вещиците и, или за тримата глупака от отровното трли ли трябва да гласувам ? Сами си го направихте. Взехте парите на Божков и се правехте на ненор-мални по кръстовищата. Поругахте светини така, както и руснаците по 9-ти не са го правили. Е, сега ще си сърбате попарата и то на няколко поредни избора. Така, че не си търси оправдание. Нищо не става от вас, както се и очакваше. Ще го усетите по трудния начин.

    Коментиран от #60

  • 51 руски миризлив

    2 6 Отговор

    До коментар #14 от "Блоковете на Козлодуй и":

    По глупаво изказване не съм срещал. Тия пършиви кюнци къде щеше да си ги навираш ? Къде живееш, къде си расъл и кой те е възпитавал ? Кого плашиш с ракетите ? Или до там мисловната ти дейност още не е стигнала ?

    Коментиран от #52

  • 52 По-полека, много подскачаш,

    8 0 Отговор

    До коментар #51 от "руски миризлив":

    Все едно ти бъркам по дупките, какво заплашвам, просто казвам, че си има условия за ЕС, за БГ са били такива, ако е било безобидни, за скрап ли сме ги рязани, заблуждавай себе си
  • 53 Стрелата

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "Македонец":

    Кои са твои бе папуч ти от коя Македония си Источна, западна северна Южна да ебъъъ и царулите ви леви..
  • 54 ТРЯБВА ДА СЕ ИЗЧАКАТ

    6 4 Отговор
    ИЗБОРИТЕ. .МОЖЕ СЛЕД ТЯХ ДА НАПРАВИМ ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ! !
  • 55 Говори открито

    2 8 Отговор
    и Не знам какво повече може да искат , комунистите ,националистите и патриотите в България, освен още повече да влошат отношенията между двете Държави или БГ да напусне ЕС след изборите , защото Македонският език и македонската идентичност и бързото признаване на македонска държава от БГ са международен факт на новата история, потвърден от ООН и по този въпрос не може да има повече никакви спорове, а Гърция отново надхитри българите и постъпи по "византийски" много хитро, като бързо се съгласи на отстъпки и спря да създава повече проблеми на СМ, за да прехвърли вината за неразбирателството и проблемите с Македония за ЕС , да са само на българите ...!!!
  • 56 Майн Кампф

    12 3 Отговор
    Поредното лицемерно изказване на про сръбсия долнопробен болшевик . ВЕТО до дупка на комунистическите утрепки в Скопие , и таз година ,и догодина ,и до амина .........
  • 57 Диамантената ръка

    6 1 Отговор
    После ние ще изчакаме техните...
  • 58 Политолог

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Истината е че":

    Е как така!? Най- нормалните ще идат - орките дето палиха маски и тези дето са пили Мангъров чая😂
  • 59 Нинова

    2 6 Отговор
    Ние като спечелим изборите и ви пускаме веднага за ЕС!
  • 60 Ценител на чистото

    0 2 Отговор

    До коментар #50 от "Генерал":

    Мога да кажа само едно - ти си един облъчен ямболски тулуп. Мисля, че всички знаем коЯ си. Скрий се и не смърди повече! Инвестирай в съпун, че последния път беше трагедия. Сносен външен вид и страшна смрад...
  • 61 Независим

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "Македонец":

    Къде видяхте македонци в Пирин?
    Македонци няма дори в област Македония!
  • 62 КУМОНИСТ

    7 6 Отговор
    КАТО ДОЙДАТ БОЛШЕВИКИТЕ НА ВЛАСТ В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ПОДПИШЕМ СПОРАЗУМЕНИЕТО,ЕДНО ВРЕМЕ СЕ ОТРЕКОХМЕ ОТ ВАС СЕГА ПАК ЩЕ ВИ ДАДЕМ НА СЪРБИТЕ.

    Коментиран от #63

  • 63 Явно, това чакат,

    0 0 Отговор

    До коментар #62 от "КУМОНИСТ":

    Което е било, що да не бъде пак
  • 64 Прав е заев

    8 1 Отговор
    Македония требва много да чека. Най-лошото е че България много избърза с признаването на това неясно образование - Македония. Какво признаха тогава президентът и властта? Историята? Езика? Културата? Етноса? Безумие за което сега плащаме.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Грогу

    4 0 Отговор
    До кога Бойко Борисов ще позволява на македонците да се подиграват с България и с историята ни .Те ни резилят пред цяла Европа на луди ни направиха И Европа знае как и кога е създадена Македония ,но всички си мълчат .Това било дипломация ,но в случая тази дипломация е в полза на Македония . Ако можеха да заобиколят правилата за приемане щяха да приемат Македония без съгласието на България . Чужди медии пишат ,че България пречи на Македония да се да върви напред защо нито една чужда медия не написа как е създадена Македония за да е наясно обикновения европеец защо България налага вето .Наглоста на Скопските политици историци и журналисти няма край,какви ли не ни нарекоха,обидиха Е. Захариева,а ние мили , кротки сакън да не ги обидм.Тия от добро не разбират Запънали са крака ,гледат ни нагло и реват към нас с цяло гърло Е НЕМА ПА . На трябва да се сложи край . Както някой в предишните коментари написа ...никакви комисии повече ,оставя се на бюрото Заев списъка с това , което трябва признаят и подпишат ,казва им се да се обадят ,когато е подписано ,а до тогава ветото остава . И повече не им се обръща внимание . Хората,,които се чувстват българи вече имат български паспорти и Европа е отворена за тях ,другите са родоотстъпници,да си стоят в античната държава и да си усъвършенстват сръбския език , ако се осъзнаят да се обадят .
  • 67 От 2017 г чакате, и нищо не правите,

    1 0 Отговор
    Значи не искате в ЕС, сами сте си виновни, стоите си сръбски комунисти УДБаши
  • 68 Tarnovetz

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "Турчин":

    Аз имам приятел арабин от Сирия като чуе за Турция и…..още срещал съм Кюрди и други… а лирата потъва
  • 69 Патокът

    0 0 Отговор
    Една патка мислила, мислила, па ...
    Ама и он я знае тази поговорка, въпреки, че не е българин
Новини по държави: