Last news in Fakti

5 Декември, 2020 19:31 2 580 17

Меркел: Държавната помощ за бизнеса не може да е вечна

  • ангела меркел-
  • германия-
  • икономика

Общо Германия предвижда разходи за половин трилион евро и близо двойно по-големи заеми догодина

Меркел: Държавната помощ за бизнеса не може да е вечна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мащабната държавна помощ във връзка с коронавируса не може да продължи безкрайно в сегашната степен, заяви днес германският канцлер Ангела Меркел.

"Федералното правителство, провинциите и общините трябва да работят заедно добре и конструктивно, за да преодолеят пандемията и последиците ѝ по възможно най-добрия начин", отбеляза канцлерката в седмичното си видеобръщение преди парламентарните преговори за бюджет 2021.

Във вторник се очаква Бундестагът да обсъди проектобюджета за догодина, една трета от който се предвижда да бъде финансирана с дълг, предадоха ДПА и БТА.

Коалиционното правителство планира през идната година да изтегли заеми за още 180 милиарда евро, като Меркел подкрепя нарастването на дълга.

"Разходите биха били дори по-високи - финансово и социално - ако много компании фалират и милиона работни места бъдат загубени".

Канцлерката добави, че през 2021 година държавата отново може да похарчи големи суми заради икономиите, направени през последните години.

Общо Германия предвижда разходи за половин трилион евро и близо двойно по-големи заеми догодина. Ще има и данъчни облекчения за много граждани.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анджело

    13 5 Отговор
    Ако туй означава че скоро ше гушнеш букета е зер гут
  • 2 Гост

    16 2 Отговор
    най после да изплюете камъчето, то не бяха обещания и в бг и в ес, сега просто обръщате тренда на "оправяйте се някак" и '" е л съм ви, оправяйте се" ,сега трябва да махнете всички ограничителни мерки!
  • 3 Жак Фреско

    20 3 Отговор
    Новините всеки ден са едни и същи с различни заглавия,измамници ги печатат! Събудете се почти унищожихме планетата...ГАЛОШИ.
  • 4 Рено Фен

    17 1 Отговор
    Що да не може нали цела Европа бачка за германците.
  • 5 Монгола

    23 2 Отговор
    Тая диктаторка ще свърши като Хитлер!
  • 6 нашия

    14 1 Отговор
    естественно умъртвяването му трябва да ства постепенно -ако е рязко ще има сериозни бунтове
  • 7 Бацо

    9 1 Отговор
    Само за шкафа може
  • 8 PSG FR

    13 0 Отговор
    Помощта не може да продължаваш, но мерките се удължават още и още, бизнесите си стоят затворени, а Бабет?
  • 9 Анонимен

    10 0 Отговор
    Баба Меркел вдигна байряка
  • 10 абг

    14 0 Отговор
    Тая е за трибунал.
  • 11 Деф

    13 0 Отговор
    Бабата срина една една велика държава.

    Коментиран от #13

  • 12 Лелее

    9 0 Отговор
    Кака :Помоща за бизнеса не може да е вечна , но помоща за прииждащите “тъмни” боздугани ще я има докато съм жива и ме сърби !
  • 13 По скоро,

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Деф":

    Срина един континент.
  • 14 гост

    4 0 Отговор
    Бойко, тая ще ти спре пълненето на шкафчето
  • 15 Просветен илюминат

    6 0 Отговор
    И след като бизнеса умре какво става с държавата?
    За един приятел питам.
  • 16 54321

    0 0 Отговор
    Колко фалшиво имитира боцка леля анждела. добре че не се изказа копипейст с нейните думи
  • 17 Дуранкев

    0 0 Отговор
    бизнесът? Дa ce кoмпeнcирaт и никoгa пoвeчe 10% дaнък. Oт 2022 cтaвa 25%. Нe иcкaхтe държaвa, и ви нaмaлихa дaнъкът, ceгa иcкaтe. И бeшe грeшкa 60 нa 40, вceки нa бoрcaтa, a държaвaтa дa инвecтирa в нoви рaбoтни мecтa нeзaвиcими oт кoрoнaoгрaничeния. прeквaлификaция.. Ceгa e врeмe зa caнирaнe, плoчкирaнe нa трoтoaритe, и в ceлaтa, зaлecявaнe, мoдeрни oрaнжeрии c двaмa в oрaнжeрия, бoрoвинкoви плaнтaции, зa вceки мeрaклия 200 000 лeвa зa фeрмa - тя дa e гaрaнтa, зa вceки oт 19 дo 79 гoдишeн бeз oбрaзoвaтeлeн и кaкъвтo и дa e цeнз. Всеки такъв фермер да има собствено фуражно производство ако гледа животни, и всички да имат павилион на пазар в градът, маркетите да предлагат тази продукция на отделен щанд и 2% от данъците им се опрощават, на който не иска 2% отгоре данък, еко-данък. На пенсионерите да се дават купони с 50% намаление да пазаряват тази продукция, и на майките. Според излишъкът на фермерите, да се увеличават и заплатите, който трябва да са 30-35% от БВП на зает - минимална заплата, социалната-минималната пенсия 35% от минималната заплата, социалната помощ за всеки без трудов договор да е 20% от минималната заплата. Всеки с трудов договор да има членство в местен синдикат, професионален, и в национален, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Сега БВП е 120 милиарда, делено на 2,5 милиона заети, е БВП на зает 48 000 лева, по 35% е 16 800 минимална заплата или 1400 лева месечно. Пенсията да е еднаква за всеки над 65 години, на база 10% от БВП, КТО ВНЕСЕНОТО В НОЙ ДА СЕ ИЗПЛ