6 Декември, 2020 12:17 3 551 7

Победа над COVID-19! Австралийският щат Виктория смекчава ограниченията след 37 дни без нови инфекции

  • австралия-
  • коронавирус

Маските остават задължителни на закрито и в обществения транспорт и споделените пътувания

Победа над COVID-19! Австралийският щат Виктория смекчава ограниченията след 37 дни без нови инфекции - 1
Снимка: Shutterstock

Австралийският щат Виктория започна днес да отпуска ограничителните мерки срещу COVID-19, след като отбеляза 37 дни без нови заразени, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. От полунощ до 100 човека ще могат да участват в публични събирания, като сватби, при запазване на правилото за 2 кв. м на лице, а към 11 януари 50 процента от офис служителите ще могат да се върнат на работните си места, вместо сегашните 25 процента, съобщи премиерът на щата.

„Днес можем да направим някои големи стъпки, може би не към нормалното, но поне към безопасно от COVID лято, но всички трябва да останем бдителни и да правим това, което сме длъжни“, каза на пресконференция премиерът Данъл Андрюс.

Маските остават задължителни на закрито и в обществения транспорт и споделените пътувания.

Опасенията за общественото здраве се успокоиха, след като двама пътници, завръщащи се от Германия, заобиколили карантината в Сидни, за да пристигнат директно в Мелбърн, показаха отрицателни тестове за коронавируса.

Всички пътници на вчерашния вътрешен полет между двата града и част от летищния персонал трябва да останат в самоизолация до пристигането на резултатите от втория тест утре, заявиха властите.

Австралия регистрира 7 нови заразени за изминалото денонощие, всичките завърнали се пътници. Страната почти изкорени коронавируса чрез строги карантинни мерки, особено във Виктория, която през август регистрираше по 700 инфекции дневно.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    3 4 Отговор
    Ами то там е лято с около 40 градуса, ще ги видим април-май...

    Коментиран от #5

  • 2 Чичо Петко

    6 4 Отговор
    ЗАЩО НЕ ПРИЛОЖИХА ОТНАЧАЛО МЕТОДА НА СВЕТИЛОТО /МАНГЪРОВ/ - НЕ СЕ ВЗИМАТ НИКАКВИ МЕРКИ, ЗАРАЗЯВАТ СЕ ВСИЧКИ И ДЪРЖАВАТА КОЛАБИРА ? ТАКА ЩЯХА ДА СЕ ОТЪРВАТ ОТ ПЕНСИОНЕРИТЕ И НЕРАЗПОЛОЖЕНИ . . .
  • 3 Жак Фреско

    3 4 Отговор
    Ваксината се казва ...органична храна... богата на минерали,витамини,въглехидрати, мазнини и протеини,останалото е измама и смърт!
  • 4 Васил

    5 2 Отговор
    Ако имаха Мангъров и Бойко още сто години щяха да са в пандемия.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гост

    3 0 Отговор
    Браво на Австралия!
  • 7 Шамара

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Затваряне":

    Да, ама в Китай има дисциплина! Не горят маски, не правят въстания митинги и всичко, което ние правим ! Дпуго е, че те са били подготвени с предпазни средства медикаменти дори с ваксина! Още преди месец два всички пътуващи в чужбина студенти , бизнесмени се ваксинирваха,!