6 Декември, 2020 13:00 1 926 1

Последни надежди! Пореден кръг от преговорите за Брекзит сделка

  • брекзит-
  • великобритания

До подновяването на преговорите се стигна след като Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсън, след едночасов разговор по телефона, инструктираха екипите да подновят усилията

Последни надежди! Пореден кръг от преговорите за Брекзит сделка  - 1
Снимка: Shutterstock

Подновяват се преговорите за търговските отношения след Брекзит между Обединеното кралство и ЕС. Това става след като водените през седмицата преговори в Лондон бяха прекратени, защото главните преговарящи прецениха, че условията за споразумение не са изпълнени и поискаха от политическите лидери – председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и британския премиер Борис Джонсън – да се намесят.

Главният британски преговарящ Дейвид Фрост ще се срещне с европейския си колега Мишел Барние в Брюксел в опит за преодоляване на „съществените разминавания“, както двамата определиха проблемните области в споразумението.

Британски източник е заявил за Би Би Си, че „това ще бъде последното хвърляне на зара“ за постигане на сделка преди края на годината.

Двете страни продължават да желаят сделка и политическият кореспондент на Би Би Си Крис Мейсън цитира приближен на правителството в Лондон, че „често най-мрачният час е точно преди зазоряване“.

До подновяването на преговорите се стигна след като Урсула фон дер Лайен и Борис Джонсън, след едночасов разговор по телефона, инструктираха екипите да подновят усилията, отчитайки не само, че е извървян дълъг път в преговорите, но и сериозността на положението.

Новината бе посрещната със задоволство от целия политически спектър във Великобритания, както и в Европа. Фон дер Лайен и Джонсън ще разговарят отново в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    2 1 Отговор
    Както робинзоновците без никакви съображения се изсулиха от ЕС , така и ЕС да реши какво да ги прави без изобщо да ги пита. Ако не им харесва да се оплачат на Америка и тя да започне да налага дежурните си санкции , както на ЕС и на Англия , така и на Китай и Русия.
Новини по държави: