Last news in Fakti

6 Декември, 2020 20:00 2 677 20

Тръмп вече играе грубо! Притиска губернатора на Джорджия за изборните резултати

  • доналд тръмп-
  • джорджия

Вотът в източния щат беше удостоверен в полза на Байдън и потвърден от щатските републикански изборни служители като справедливо произведен и преброен

Тръмп вече играе грубо! Притиска губернатора на Джорджия за изборните резултати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Доналд Тръмп напразно се опита да накара губернатора на Джорджия да свика специална сесия на щатското Законодателно събрание за обсъждане на резултатите от президентските избори в щата.

Тръмп и губернатор Брайън Кемп са разговаряли по телефона вчера само часове преди Тръмп да се яви на митинг във Валдоста, Джорджия. Той поискал от Кемп да свика извънредната сесия, окето губернаторът отказал, предаде Асошиейтед прес, като цитира представител на щатските власти.

Източник от Белия дом потвърди информацията, разпространена първо от "Вашингтон пост", предава БТА.

Според туит от губернатора Тръмп освен това поискал от него разпореди одит на подписите върху пликовете с бюлетините, подадени по пощата в щата на президентските избори. Кемп написа в Туитър: "Както казах на президента тази сутрин, аз публично призовах за одит на подписите три пъти, за да се възстанови доверието в нашия изборен процес и да се гарантира, че са преброени само законни гласове".

Но препоръката е всичко, което губернаторът може да направи - той няма власт да заповяда такъв одит, отбелязва АП и напомня, че одит беше иницииран от щатския секретар Брад Рафенспъргър и той доведе до пълно повторно преборяване на ръка, което потвърди победата на Джо Байдън в щата.

Вотът в Джорджия беше удостоверен в полза на Байдън и потвърден от щатските републикански изборни служители като справедливо произведен и преброен.

Тръмп отговори на Кемп в Туитър, като заяви: "Но вие така и не постигнахте верификация на подписите! Вашите хора отказват да направят това, което искате от тях. Какаво крият? Поне незабавно поискайте Специална сесия на Законодателното събрание. Това можете лесно да направите, и то веднага".

Туитът беше качен, докато Тръмп напускаше Белия дом, за да замине за Джорджия, където Републиканската партия води кампания, за да спаси мнозинството си в Сената. Републиканците се надяваха, че президентът ще посвети енергията си на убеждаването на техните привърженици да гласуват на двата балотажа в щата на 5 януари, в които сенаторите Дейвид Пердю и Кели Лофлър се опитват да се преборят с демократическите кандидати Джон Ософ и Рафаел Уорнък и да запазят Сената под републикански контрол.

Но остава отворен въпрос дали първият следизборен политически митинг на Тръмп ще бъде мисия да помогне на партията си или на себе си. Републиканците биха искали той да се фокусира върху вота на 5 януари и да насърчи техните избиратели да гласуват, но се тревожат, че той подклажда толкова много подозрение към изборите в Джорджия, че избирателите ще решат, че системата е манипулирана и няма да гласуват на двата балотажа, пояснява АП.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 реалистъ

    24 6 Отговор
    Най-голямата измама, но в САЩ няма американско посолство да направи революция...

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Хаха, би било яко да се самонападнат, за да си внесат демокрация
  • 4 00000014

    10 2 Отговор

    До коментар #2 от "реалистъ":

    Така както действат ще предизвикат по-бързото изчезване на американските посолства по света. Щом демокрацията е вече бита карта, какво я очасва страната, която се представяше за нейно лице?
  • 5 Доню

    6 3 Отговор
    Го прекараха с подписите това е все по- сигурно
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 нашия

    7 1 Отговор
    не триите казжам истини само имаги по всички нормални телевизии в САЩ

    Коментиран от #9

  • 8 РЪМПЕЗИ

    11 3 Отговор
    ЕЕЕЙ...КОЙТО СЕ ДОКОПА НА ВЛАСТ УБИВА, МРАЗИ, ГОТОВ Е НА ВСИЧКО САМО И САМО ДА ОСТАНЕ...КАКВО НЕЩО Е ЛАКОМИЯТА...БАРЦЕЛОНСКИ Е СЪЩИЯТ...
  • 9 нашия

    9 3 Отговор

    До коментар #7 от "нашия":

    има ли видеозаписи как се броят куфари с бюлетини в отцъсвие на наблюдатели

    Коментиран от #10

  • 10 нашия

    7 1 Отговор

    До коментар #9 от "нашия":

    щом има колко да са чесни тия избори-а измамите са само където трябва не навсякъде
  • 11 нашия

    4 1 Отговор
    елементарна логика-все едно в България да спечелиш общинските избори и тези за народно събрание но водача да загуби изборите-нещо такова се получава според демонократите
  • 12 Хахаха

    4 1 Отговор
    АП НЕ ИЗГЛЕЖДА КАТО НЕЗАВИСИМА МЕДИЯ
  • 13 Пандиза га зове

    3 6 Отговор
    Тръмп няма избор или това или отива в затвора

    Коментиран от #17

  • 14 Дълбоко виждащ

    3 2 Отговор
    Скоро гледали ли сте Походката на бай дън......дали ще....Или......Прилича ми на вариант Андропов.....
  • 15 joejoe

    3 1 Отговор
    Моля ви не му публикувайте снимки меките китки получават хемороиди
  • 16 Любопитен

    7 4 Отговор
    Интересна работа защо ли има толкова много българи, които симпатизират и подкрепят безочливия и арогантен Тръмп ??? Когато преди 4 години самия Тръмп спечели чрез измама и "открадна" изборите всичко бе ОК, а сега когато загуби изборите влиза в ролята на жертва и отказва да признае загубата си и да поеме ангажимент за мирно предаване на властта, с което поставя АМЕРИКАНСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ под съмнение...?!!
    Повечето разумни и интелигентни американци гласуваха срещу Тръмп, защото са уморени от неговото цинично управление и знаят че с преизбирането на Тръмп , във втория си мандат ТОЙ ще сложи край на демокрацията в САЩ и ще постави началото на авторитарно управление и господство в страната, което ще отприщи започването на нови бунтове и войни...!!!
  • 17 7859

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Пандиза га зове":

    Дончо се мъчи не да отърве пандиза, а просто да оживее физически щото като го изритат от белия дом шансът му да доживее до другата Коледа става минимален и дори клони към никакъв. Отдавна не са пращали снайперист да "посрещне" някой президент у ФАЩ- време им е вече и бас хващам, че "посрещача" вече е нает и си организира нещата
  • 18 тоуонуй

    6 0 Отговор
    Вече??? Че клоунът играеше като Мусолини още от април, когато разбра, че заради неадекватното отношение кък Ковид-а ще загуби изборите, започна истерично да грачи, че ще има измами по пощата. Човекът който е назначил главни прокурори шефове на ЦРУ и ФБР, "предвиди" че ще има измами по пощата но нищо не направи за да ги предоврати. Опасен и безпоардонен лъжец и сега ще трябва да го търпим оше 45 дена.
  • 19 Гост плюс

    2 1 Отговор
    "избирателите ще решат, че системата е манипулирана" - добро утро! - вече са го решили. Колебанието на републиканците да подкрепят Тръмп в честната му съпротива срещу изборната манипулация ще им "изяде ушите" за дълго време. Тръмп онбаче е смел, упорит, независим и като такъв няма лесно да се предаде. Дано не го очаюква съдбата на Кенеди........
  • 20 The Crazy Duck

    3 2 Отговор
    Американският президент Доналд Тръмп има нарцистично властово разстройство на личността, но поради реалната си политическа некомпетентност, започва да страда и от задълбочаващи се сериозни ментални разстройства и не може да реагира правилно и реално на заобикалящата го действителност , като е изцяло зависим от хвалбите и възхищението на околните и е с параноични страхове че е жертва на някакъв тайнствен заговор от демократите, с измислена от него фикция за "блатна" или никому неизвестната "конспиративна и дълбока държава" която му била фалшифицирала и откраднала изборите..!!!
    Истината е че повечето Американци гласуваха с наказателен вот срещу ТРЪМП , защото виждат че е представител и мaриoнeткa нa рaдикaлнoтo ДЯСНО кoeтo ce cтрeми дa унищoжи СВОБОДАТА и Демокрацията на aмeрикaнcкия нaчин нa живoт в САЩ и знаят че акo отново пoeме влacттa ще представлява "отмъстителна" и екзистенциална заплаха не само за САЩ , НО и за света...!!!