Last news in Fakti

9 Декември, 2020 07:11 7 430 35

Путин с нова грандиозна реформа, цели се в пореден мандат

  • русия-
  • владимир путин

Стопанинът на Кремъл подписа закони, които дават върховенство на руската конституция пред международните договори

Путин с нова грандиозна реформа, цели се в пореден мандат - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Русия Владимир Путин подписа пакет от закони, които позволяват конституцията на Руската федерация да има върховенство пред международни договори и решения на междудържавни органи в случаи, когато те са в конфликт с руския основен закон, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Кремъл обяви, че всички руски задължения по международни договори остават в сила и Москва остава изцяло ангажирана с международното право. Поправките се отнасят до гражданския, гражданско-процесуалния, наказателно-процесуалния и административния кодекс, както и до 115 руски закони.

Новите закони обаче предизвикаха загриженост сред някои правозащитници в Русия. Всяка година стотици руснаци се обръщат към Европейския съд за човешките права в търсене на правосъдие, което, според тях, им е било отказано у дома.

Промените са част от голям брой законови и конституционни поправки, одобрени тази година. Те включват и такава, която позволява на Путин да се кандидатира отново за президент още два пъти, след изтичането на настоящия му мандат през 2024 г.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъжно соросче

    32 9 Отговор
    Е ся га са оплача на чичко Шорош...
  • 2 Барни Ръбъл

    36 8 Отговор
    Конституцията трябва да се уважава!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    37 13 Отговор
    Му, му, му, пак ще мучат говедата от държавата с 250 години история, пълна с кражби, убийства и атентати...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Реално

    45 18 Отговор
    Хааахахааа...соросоидите хептен изтрещяха-точно тези действия на Путин се наричат суверенитет!!!!! Айде не си търсете балъци с такива статии
  • 7 Националист

    24 39 Отговор
    Този ще унищожи бледите мераци на ушанките за живеят нормално като пиявица се е
    впил в власта

    Коментиран от #28

  • 8 Анджело

    18 37 Отговор
    Американската конституция е по- добра от Руската конституция.

    Коментиран от #11, #22

  • 9 Кочина

    20 26 Отговор
    Остава им само да пият водка от мъка или от сутринта
  • 10 На кой му дреме

    19 18 Отговор
    Който не е съгласен НОВИЧОК
  • 11 хихихиххи

    24 4 Отговор

    До коментар #8 от "Анджело":

    Щото ти ги знаеш и двете наизуст!
  • 12 ааааа

    23 19 Отговор
    Да е жив и здрав, да продължава да трови живота на на боклуците!

    Коментиран от #34

  • 13 Което идва да потвърди

    17 23 Отговор
    Че подписът на русия под договорите които подписва не струват и хартията на която са положени.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Д. Петров

    3 1 Отговор
    Ни читем!

    ВЕТО

    ААА, ТОВА БИЛО ЗА ЧУКЧИ, НЕ ЗА Маккета?!?

    Пак там!

    ВЕТО
  • 16 хахаха

    30 3 Отговор
    абе що не се пените така и за щатите?! Там е същото, международните закони не важат за тях...
  • 17 Zrock

    29 4 Отговор
    Управлението на Путин е минало- натоящо- бъдещ факт ,обуславящ и гарантиращ устойчивото развитие на Русия. Фактор за успешното въздържане на имперско- икономическите мераци на САЩ и Европа. Гаранция за световния мир. Колкото и това да вбесява опонентите му .
  • 18 Зайко Байко многознайко

    25 4 Отговор
    Не гледайте Русия, вижте какво е у нас! Винаги се получава така с малките беэресурсни държави, те стават жертва на големите играчи! Те от своя страна поддържат в такива страни , като нашата т.н. васални правителства т.е. послушковци! Пример, видяхте ли как купихме никому не нужни самолети на эелено! Не скачайте , нито съм русофил, нито американофил, просто се опитвам фактологически да обясня случващото се! България никога не е блестяла с добри дипломати, прибавено към бедноста и корупцията е отлична рецепта эа раэруха!

    Коментиран от #26

  • 19 чеге

    5 6 Отговор
    ЕЕЕ когато докопат кокала там горе изобщо не им се слиза, същото е и у нас в БГ,много им е добре целият народ да работи за тях и да си правят каквото поискат без никаква отговорност и наказания ! Натрупаха крадени от народа богатства-пари да си уредят живота за 10 поколения напред ! Но ние сме си виновни защото още когато се усети такова правителство трябва веднага да се свали от НАРОДА и замени с друго !
  • 20 Пико

    20 1 Отговор
    Какъв втори мандат,става въпрос че руското законодателство ще е сприоритет пред международното ако има противоречие.И другото важно,при двойно гражданство не може да си на държавна служба-слуга на двама господари.
  • 21 ПиПи

    6 0 Отговор
    Това не е наш проблем.
  • 22 ЛЛЛ

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Анджело":

    Ти дали знаеш и една дума от двете конституции като ги сравняваш
  • 23 един българин

    4 3 Отговор
    Кочината - пропада, но всичко си е до материала!
  • 24 ehaa

    12 0 Отговор
    Ами в САЩ да не би с върховенството над международните документи да не е такада не е така?! Но щом няколкостотин либерала в Русия навирят гладни човки и закрякат и айде готово. В момента Русия и САЩ са във ефективна предво?на. Грешки и милост не може да има. Молете се Б-я да не бъде засегната. Конете започнаха с ритниците, стойте по-настрана, и гледайте да не сте отново от страната на булката.
  • 25 Рико

    1 7 Отговор
    Искаш да си във футболната група заедно с другите. Но казваш,че ще играеш по твой правила. Е, не може така.
  • 26 Японеца

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Зайко Байко многознайко":

    В БГ има много злато редки метали, копаят го чужденци! Цветни метали и уран в Родопите! Само тези ресурси са достатъчни да не работим!
  • 27 Аз40

    4 0 Отговор
    Виждам го правилно това. Естествено че ще си поставят националните интереси пред чуждите.
  • 28 един от всички

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Националист":

    Ти ги остави ушанките,ами кажи нашите бледи мераци какви са? Техните ако са да живеят нормално,то нашите тогава какви са, като там стандарта на живот е по-висок от българския? Хм? Какви са нашите мераци,кажи!
  • 29 2020

    5 1 Отговор
    Някой пак не е спал,в бързината да критикува Русия и Президента Владимир Путин.Не е работа на пропадащите сащ и доведена до икономически крах България от ибрикчията Б. Борисов, да дават съвети.Погледнете къде сме по БВП на глава от населението,къде са младите висшисти,къде е българския пенсионер,а не да изричате заклинания против Русия.Тя върви напред ,но къде ще бъде България след /да кажем /5-6 месеца?!Ако още няма съпротивлителни сили и стремеж да има суверенитет, може и да останат само цигани и маргиналите от Герб.
  • 30 ordo ab chao

    0 5 Отговор
    Звездата е печатът на Сатаната. Путин е част от Илюминатите.
  • 31 ЛЛЛ

    3 0 Отговор
    Путин е велик. Мисли със 100 години напред. Някой запита ли се защо прави тези промени, няма ли връзка с Давос
  • 32 V.Stefanov

    2 0 Отговор
    При целия компромисен характер и двойственост на управленската система на Путин не може да се отрече стремежът му да приключи с подмандатния статут на Русия. Друг въпрос,е че не му стигат идеи и сила за реални, съществени промени. Дано поне подготви почвата за наследника си.
  • 33 V.Stefanov

    1 1 Отговор
    При целия компромисен характер и двойственост на управленската система на Путин не може да се отрече стремежът му да приключи с подмандатния статут на Русия. Друг въпрос,е че не му стигат идеи и сила за реални, съществени промени. Дано поне подготви почвата за наследника си.
  • 34 Българин

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "ааааа":

    Под боклуците имаш предвид руснаците нали?
  • 35 Thanos 🌋

    1 0 Отговор
    Браво на Путин на всеки 20 години управление на диктатор създават нова конституция нови закони за оаплюване на предишния владетел и хвалене на новия владетел типично в едно голямо племе от 140млн като руското
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания