Last news in Fakti

9 Декември, 2020 18:35 2 829 8

Десетки страни в защита на журналистите

  • журналисти-
  • подкрепа-
  • нидерландия

Нова декларация в Нидерландия

Десетки страни в защита на журналистите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Министри от десетки страни ще одобрят декларация, призоваваща за защита на журналистите, съобщи FOX News.

Решението е взето на конференция в ООН, провеждаща се в Нидерландия. То беше обявено от нидерландския външен министър.

Световната конференция е за свободата на медиите. Според Стефан Блок журналистите в целия свят трябва да бъдат по-добре защитени.

На срещата участват и голям брой министри. Предвиждат се още действия за защита на медиите.

Международни организации призоваха за защита на репортерите. ЕС планира подкрепа в това отношение.

Надзор ще има във всички страни.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де Факто

    5 2 Отговор
    Абе той и ТУЛУПА "защитава" журналистите, ама........
  • 2 Жоро

    4 1 Отговор
    Само женските мисирки са читави журналисти.И господин Диков .
  • 3 ИМПИЙЧМАНТ

    4 1 Отговор
    Нашия Бабикян трябва да бъде световно защитен ......????????????????
    Поредната евроТЪЩАЩИНА..Много е важно кои журналисти -всички ли ,и тези с измислените новини ли,/Канна Рачева/и такива лъжепиари журналя като Бабикян ли,който поиска 3 милиона за да прави "честна журналистика "на правителството ,и като му отказаха ,знаете какво се случва сега???????
  • 4 Stéphanie 🎲

    3 1 Отговор
    За какво им е защита 😜😳? На такива хора вяра да нямаш ,винаги се казва и пише какво изгодно на правителството..винаги цензура ,Америка го доказа със Тръмп ...и не само дори тук трият по тяхна преценка 😉 Нещо ще промени ли НЕ.Това, което ме интересува, не е начинът, по който е функционирал тоталитаризмът преди, а как функционира днес, в ерата на интернет, метаданните и мобилните телефони. Този съвременен тоталитаризъм не носи каска и ботуши. В същото време живеем в общество на пълен контрол: факт е, че може да бъдем непрекъснато подслушвани, да се събират данни за нас и т.н. Контролът върху обществото днес е достигнал непознати досега степени на нажежаване

    Коментиран от #6

  • 5 Чичо Колт

    6 1 Отговор
    Само да попитам - а, нас, обикновените хора, кой ще ни защити от журналистите, които манипулират, лъжат ни с фалшиви новини, съсипват ни с жълтевини и ни тровят деня с всякакви отвратителни истории, за да са "по-четени". Кой ще ни защити от изпълняващите партийни поръчки "разследващи журналисти" и платените такива?. Кой ще ни защити от неграмотните и мякащи журналисти, които извират от всякакви медии?
    Когато за някой се каже, че е журналист, той не е по подразбиране честен, безпристрастен, интелигентен, клтурен, морален и уважаващ аудиторията. И защо, когато някой такъв бъде уличен в непрофесионално, неморално и пристрастно или купено повведедение, всички започват да говорят за липсата на свобода на журналистите и медиите. Ами какво, да ги оставим да лъжат и манипулират на воля ли?
  • 6 Обикновен овчар

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Това е ясно ,какво е решението? Какво трябва да стане че всички да сме хора а не животни както сега.....
  • 7 БРЦК

    3 0 Отговор
    Много журналисти се продават за пари . Хора без морал цел и лични качества
  • 8 ТЕРОРИЗЪМ

    2 0 Отговор
    САМО ДЕТО НЕ КАЗВАТЕ КАКВИ ЗАКОНИ ПРИЕМАТ ВИЕ ЖУРНАГЛИСТИТЕ,ТАКА:ЗАКОНА ЗА КОЙТО СЕ ГОВОРИ Е ЧЕ ЩЕ СЕ ФИНАНСИРАТ ТЕЗИ ЛЪЖЦИ И ТЯХНАТА ИНФОРМАЦИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕДСТАВЯНА ЗА ИСТИНА А ВСЯКА ДРУГА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕСЛЕДВАНА СЪС СИЛА И РЕПРЕСИИ И ЩЕ БЪДЕТЕ ВКАРВАНЕ В ЗАТВОРИ ,АКО СПОРЕД ТЯХ ИЗРАЗЯВАТЕ СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ВАШЕТО СОБСТВЕНО МНЕНИЕ ЩЕ БЪДЕ ПРИЕМАНО ЗА ЛЪЖА И ЗА ФАЛШИВА ИНФОРМАЦИЯ НАРОДЕ СЪБУЖДАЙ СЕ ДОКАТО МОЖЕТЕ ОЩЕ!
Новини по държави: