Last news in Fakti

14 Декември, 2020 15:40 2 617 43

Падат цените на основни продукти в Русия

  • русия-
  • цени-
  • храни

Споразумение с производителите

Падат цените на основни продукти в Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Производителите на хранителни продукти в Русия ще намалят цените на основни продукти, съобщи ТАСС.

Руският държавен глава Владимир Путин нареди да урегулират стойностите. Той разпореди действия на правителствени експерти.

Захарта ще падне до 36 рубли на килограм, а на олиото до 95 рубли за литър. Това обяви руският министър на земеделието Дмитрий Патрушев.

Това стана след среща с премиера Михаил Мишустин. Планира се и намаляване на цените на пшеницата.

Те трябва да достигнат до 13 хиляди рубли на тон. Това ще стане до февруари.

Водят се преговори с храните производители.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    36 27 Отговор
    Можело значи,като видят дебелия търгашите,и всичко си идва на мястото.
  • 2 Левски

    34 31 Отговор
    Браво Путине!
  • 3 гост

    23 18 Отговор
    " Руският държавен глава Владимир Путин нареди да урегулират стойностите."-така е в най-демократичната страна на света,опааа май и в Северна Корея беше така,но карай,утре ако каже и заплатите им ще станат по 10хил.долара,опаа е там колкото е в рубли,че ми е трудно да го сметна. А в тъпия Запад има пазарна икономика,ми те за туй ще фалират.
  • 4 Гошо

    40 32 Отговор
    Типично по комунистически. Фалирала държава.

    Коментиран от #8, #22

  • 5 Тооочно ТРИ ПЪТИ

    32 6 Отговор
    По ефтино от ТУКА. А явно и преди това е било по ефтино....
  • 6 Кака Мара

    20 23 Отговор
    Че падат , че падат и накрая че ги търсат у магазина ама таратанци. Ний тоз филм ще гледахме по Лукчовата зимъска. Голем праз кат ударят по един антифриз ни олио че треба, ни шекер

    Коментиран от #12, #23, #41

  • 7 Сандо

    27 12 Отговор
    Има държава,има ръководители,които знаят и могат да се справят с търгашите,трупащи пачки в кризисни времена.В България също имаше и има ненормално покачване на цени,но не се намери властник дори да опита да се справи.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Можело!

    15 14 Отговор
    Като им натриеш носа на манадфите, ще намалят цените.
  • 10 😂😂😂😂😂😂...

    17 29 Отговор
    Като през комунизма, държавата определя цените👮💂, тия никога няма да се оправят. Винаги ще са с нисък жизнен стандарт. Това действие ще предизвика дефицит, стоките постепено ще започнат да изчезват от магазините. Спомнете си какво стана със зърното по времето на Виденов, тогава държавата обяви изкупни цени по ниски от пазарните, в резултат на това хляба изчезна от магазините...големи опашки и бой за хляб.
  • 11 руска смрад

    23 16 Отговор
    фалирала кочина е руската смрад

    Коментиран от #14

  • 12 Явно дедовия си Гледала....

    13 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кака Мара":

    Нищата не са като ино време там. А тука са по зле от ино време щот пари има само за банани а ино време имаше пари и за банани и за АПАРТАМЕНТИ и ВИЛИ. Ни умряхме че ядохме банани само пл нова година а ся в тая бананова република е пьььььцььььььььлна скрьб....

    Коментиран от #43

  • 13 руски скрап

    20 13 Отговор
    Ще го докарат до нужда от хуманитарна помощ . Няма да им е за пръв път , де !

    Слава Путину , слава
  • 14 Бананов поданик си явно

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "руска смрад":

    Гьлташ ги с кеф нали...

    Коментиран от #16

  • 15 Рошко

    6 3 Отговор
    Тука ша ги вдигаме
  • 16 анти комунист

    9 14 Отговор

    До коментар #14 от "Бананов поданик си явно":

    Нещастно комуне да пише за гълтане....Добре, че повечето измряхте и сте на изчезване.Ще се отървем веднъж за винаги от вас ,въпреки,че и последната червена напаст ще умре в България.

    Коментиран от #42

  • 17 Нормален

    20 14 Отговор
    Отчаяни мерки в отчаяна държава

    Коментиран от #24

  • 18 Щирлиц

    17 8 Отговор
    И тука издаваха подобни заповеди и после почна хипер инфлацията . Така ли беше ???

    Росенчо обаче хич не ги стопля тия ра`оти

    Коментиран от #26

  • 19 БГ МАФИЯ В МС

    13 3 Отговор
    В БОЙКОЛАНДИЯ ВСИЧКО РАСТЕ И ПРОСТОТИЯТА НА РАЗБОЙНИКА И ТЯ РАСТЕ.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 хихихихи

    15 13 Отговор
    Козяшките едноклетъчни квичаха, когато щеше да се вдига хляба в Русия! Сега квичат, че ще падат цените! Скъпи, пропуснахте в суматохата, че от 09.12.20г. хляба в България поскъпна! Джавкате срещу Луната, а не виждате че дупетата ви горят!
  • 22 pepy

    27 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    "Типично по комунистически..."

    Вече не е по комунистически, а по ИМПЕРАТОРСКИ...
  • 23 Хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #6 от "Кака Мара":

    И си вярвате, нали?
  • 24 Хахаха

    7 3 Отговор

    До коментар #17 от "Нормален":

    Какви по точно? Днес гледах новини в България, никой никъде не е намалил цените.
  • 25 Сър Пичук

    15 11 Отговор
    Въртяха, сукаха и пак до командната икономика стигнаха.
    Оттук пътят до края е кратък.
  • 26 Да ама не

    9 5 Отговор

    До коментар #18 от "Щирлиц":

    Тука имаше хипер инфлация защото нямахме основните производства които са необходими...А при положение че Русия си произвежда всичките храни-това се нарича спекула на дебелогъзите търговци...И няма как да стане супер инфлация-ама иначе много ги разбираш нещата "експерте"...Путин просто спира спекулирането с цените-това е реалито.

    Коментиран от #29, #33, #39

  • 27 падналия 👿

    4 7 Отговор
    Между другото Ангара А5 си литна с макет на спътник. Всичко мина нормално... но не толкова "успешно", като на Мъска и затова няма новина!
  • 28 ЦРУ

    7 8 Отговор
    ХА...ХА...ХА.....НАЗАД към Централизирана Планова Икономика ...т.е СОЦ !!! НАПРЕД към ТОТАЛНИЯТ РАЗПАД...гладни бунтове и КАНИБАЛИЗЪМ !!!..............Защо не пишете .че Путин ЦЕНТРАЛИЗИРАНО обяви МРЗ = равностойност на 209 лв......ЗАПЛАТА ..не пенсия ! ....и ЦЕНТРАЛИЗИРАНО обяви - МАКСИМАЛНА ЧАСОВА СТАВКА от 3 000 рубли на " КАКИТЕ " ...справка ...гугъл -" Наличние Проститутки в Москва " !
  • 29 Сър Пичук

    13 8 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама не":

    При нормална пазарна икономика няма спекула.
    Проблемът в случая е, че когато административно се налагат цени, то някои от търговците може да работят без печалба, а други, дори на загуба - зависи от цените и разходите. И колко време ще изкарат така преди да фалират?
    Говорим за производители на стоки от първа необходимост, които ако започнат да фалират положението ще стане трагично.
    Тези неща се регулират но си има пазарни механизми, които при руската действителност са неприложими.

    Коментиран от #30, #31

  • 30 ма много

    7 10 Отговор

    До коментар #29 от "Сър Пичук":

    ги разбираш ти нещата с пазарната икономика, гледам...пазарни механизми от рода на санкции, дъмпингови цени за фалиране на конкуренти и разни такива са все пазарни механизми? смешник

    Коментиран от #32

  • 31 Само Чук...

    8 5 Отговор

    До коментар #29 от "Сър Пичук":

    Прав си, при нормална пазарна икономика няма спекула, в Русия както се оказва няма нормална пазарна икономика. Административно наложените цени ще доведат до спекула и фалити на търговците...прав си. И при положение че руската рубла се обезценява спрямо долара и еврото, при нормално положение търговците и производителите вдигат цените, при административна намеса стоките изчезват от магазините. Централната Банка на РФ, ако не намали задължителните валутни резерви на банките ще предизвика срив на рублата и агресивен черен пазар на валута, това ще подложи цялата икономика да премине към доларизация и евровизация на платежите вътре във Федерацията, при положение че износа им пострада много от пандемията и нереформираната им икономика, на тях не им остава нищо друго освен девалвация на рублата, повишаване на данъците и по висока безработица. Те нямат нисколихвената и безплатната грантова помощ от ЕС, суаповите им линии за теглене на валута за подържане на платежният им баланс ще дойде от МВФ, при много високи лихви и тежки условия. ЕЦБ, е спряла изкупуването на рубли срещу евро. Обикновените руснаци ще платят както винаги сметката..с мизерия и ниски доходи. САЩ им готвят нови санкции..говори се че може да не им платят лихвитв по Американските ценни книжа които Русия е закупила на стойност близо 400милиарда$, ако това се окаже истина...БАЙ..БАЙ..РАША..
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Ти имаш ли си понятие...от..

    4 4 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама не":

    Пазарна икономика??? Какво спира Путин???, нищо...админстративно наложени цени, кой ти говори за хипер инфлация???, знаеш ли какъв е механизма на изземване на доходи от населението при криза??, при обезценяваща се рубла и плавно покачване на долар и евро, каква е реакцията на производители и търговци??, една е..повишаване на цените, ако те са стопирани от държавата, или фалити или изчезване от магазините и черен пазар, при положение че притока на валута е драстично намалял от кризисната ситуация, а вътрешният пазар функционира с рубли как мислиш че може да се покрие този огромен дисбаланс???, начинът е само един, увеличаване на вътрешният дълг драстично за да се покрият всички плащания на държавата. Знаеш ли какво означава това при тази криза и неефективна руска икономика???, мизерия, ниски доходи и безпрецедентна безработица.

    Коментиран от #38

  • 34 ЛЛЛ

    5 6 Отговор
    Какво се коментира Русия - това е голяма държава с много ресурси и се съмнявам че един хляб ще я бутне. По добре да погледнем към нашия пазар където се вдигат цените на всичко но нямаме Путин който да ги намали

    Коментиран от #35

  • 35 гостгост

    6 6 Отговор

    До коментар #34 от "ЛЛЛ":

    Е влизаш в сайт за новини и четеш в секция световни новини.Какво очакваш да се коментира ?! Ако искаш да коментираш България ,четеш за България ! И това ,че Русия е голяма държава с много ресурси няма абсолютно никакво значение.Народа пак си умира от глад и беднотия.Стандарта им на живот е по-нисък и от нашия и реално не произвеждат нищо.

    Коментиран от #36

  • 36 ЛЛЛ

    3 2 Отговор

    До коментар #35 от "гостгост":

    Реално произвеждат всичко и ти реално знаеш ли на кой свят се намираш? Кога последно си бил в Русия?
  • 37 Рико

    3 2 Отговор
    Малко ли го живяхме това държавата да казва кое колко да струва. И какво доживяхме? Никакъв стандарт на живот, никаква конкурентност, никаква икономика! Дългове само; дългове към онези при които не държавата определя цените. И пак неразбрали има!!!!
  • 38 Рико

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Ти имаш ли си понятие...от..":

    При криза сваляш данъци. Стимулираш производство ,което ще издърпа потребление или обратно,както ви харесва. Тръгнеш ли със -затягане-,спиралата тръгва надолу.
  • 39 Рико

    3 1 Отговор

    До коментар #26 от "Да ама не":

    Спекула има,когато има дефицит. С какво ще спекулираш, ако на всеки ъгъл има всичко? Спекула, черна борса; нестандартни стоки; корупция; несправедливост - това са функции на недостига,на дефицита. При пазарна икономика, няма дефицит!
  • 40 Русоръб

    2 1 Отговор
    Браво Путине Голем си
  • 41 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Кака Мара":

    Маро,Марооо, требе копанье а не пльампанье илапанье муви
  • 42 дончичо

    0 3 Отговор

    До коментар #16 от "анти комунист":

    кофти мен, още сме тука и още можем да вземем "Калашников"-ците,даже и марш на скок 20 км можем да направим с пълно бойно
    Чакаме да видим докъде ще я докарате опосканата ни държавица
  • 43 ОпПала

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Явно дедовия си Гледала....":

    Имахте пари ,комунистите,за вас всичко имаше апартаменти коли жени,а другите за тях имаше работа
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания