Last news in Fakti

15 Декември, 2020 14:50 2 205 15

Реформа! Макрон планира референдум за промяна на Конституцията

  • франция-
  • еманюел макрон

Предложението трябва първо да бъде одобрено от долната камара на парламента и от сената

Реформа! Макрон планира референдум за промяна на Конституцията  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Френският президент Еманюел Макрон планира да свика референдум за промяна на Конституцията, за да добави клауза, ангажираща Франция в борбата срещу изменението на климата и защитата на околната среда, предаде Франс прес.

Макрон поясни, че предложението за референдум трябва първо да бъде одобрено от долната камара на парламента и от сената.

От 15 години във Франция не е провеждан референдум, след като през 2005-а французите нанесоха поражение на тогавашния си президент Жак Ширак и отхвърлиха предложението за създаване на конституция на Европейския съюз.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гррр

    6 6 Отговор
    Айде,герантофила и той барабар Петко с мъжете
  • 3 Хо хо хо

    3 0 Отговор
    Стефке дека си ма дай мнение.

    Коментиран от #5

  • 4 Бацо

    0 2 Отговор
    Удари с юмрук по масата и конституция нема 😂
  • 5 Stéphanie 🎲

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хо хо хо":

    Проблема е голям нека да мислят с главите си това което е за доброто на хората,за това им се плаща.Изменението на климата не мога да коментирам като Шведският киборг Грета Тунберг 😉 .Но проблема с мръсният въздух това което дишаме ,ядем ,морските дарове са катастрофални.Даваха например вчера по новините TF1 ми се обади приятелка давали за България -вуздуха в Бг.е един от най мръсните и се купавали коли които са боклука (вредни на 15-20години)на Европа ?Бочко какво прави по въпроса ?Даваха с машини които измерват в София червено последна степен мръсотия и колко хора болни от рак и други тежки болести,както и ранната смърт в България.

    Коментиран от #7, #8

  • 6 Рошко

    5 2 Отговор
    От времето на Наполеон френската конституция не е променяна, че сега макарончо еврейския лакей иска да я промени, успех и протести без край му пожелавам, няма да се учудя ако и гилотината я поизчистят
  • 7 Stéphanie 🎲

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    Един от многото материали да не взема да излявза интригантка -българите, които купуват много превозни средства, бракувани от немски потребители.

  • 8 Хо хо хо

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Stéphanie 🎲":

    в Китай е мръсен въздуха ама са Световни лидери явно не им пука.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Stéphanie 🎲

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хо хо хо":

    Знаех че пак ще изляза интригантка пуснах видео изтриха го не се одобри не знам защо се крият такива неща София с тревожно замърсяване на въздуха, и за колите боклука на Европа ?Много неща се крият от българският народ
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 PSG FR

    4 1 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с такива действия. Промяната в климата личи, по нищо не личи, че е средата на декември, особено в България, времето, което имаме в момента е нормално за края на октомври или началото на ноември. Въпросната статия за въздуха в София също за съжаление отразява факти и трябват мерки!
    При едно вдигане на температурата с 5 градуса (нека си говорим истини) и при размразяването на покрити до скоро с лед земи, може да плъзнат непознати за човека пандемии и то такива, че Ковид-19 ще ни се види обикновена настинка!
  • 12 Дедо Грую

    3 2 Отговор
    Така наречената зелена идея е запазена марка на глобалистите демонократи. Ето още дядо бай Дън не встъпил във власт и изтипосаха намръщеното оркче грета тумберг. Сега активираха макарончо и той се затърти конституцията да променя. Преди да спуснат никому неизвестния макарон на коя международна банка беше служител? Сега изпълнява дълга си пред Господаря. Защо от различни места припяват тези мантри? Власт и пари -нов световен ред - вечната цел на демонократите глобалисти.
  • 13 Левтер

    3 0 Отговор
    Е то защото електората ,сякаш не знае че шофира трошки.То и боклуци ядем,ама нищо Боко ще се погрижи.ВЕрвайте му.
  • 14 Bdbdb

    2 0 Отговор
    И в България ще стане така седе и си кротувай те а после си жалвайте както се казва след дъж качулка
  • 15 Сатанистите са в действие с/у Франция!!!

    0 0 Отговор
    НИКОЙ да не посяга на Конституцията на Франция!!! Целта е, с разни “ала” “бала” за климата, да им премахнат АЛИНЕЯТА, която защитава французите от МЕДИЦИНСКИ ЕКСПЕРИМЕНТИ и други ГАВРИ с личността!!! Каквито искаха да направят с Конституцията на България, да премахнат ТОЧНО тази АЛИНЕЯ, бяха записали, че : “При ИЗВЪНРЕДНО положение, тази алинея се ПРОМЕНЯ!!!”
Новини по държави: