Last news in Fakti

17 Декември, 2020 13:25 2 630 4

Гърция с план за ваксинация в цялата страна

  • гърция-
  • коронавирус

Наложената карантина в южната ни съседка от началото на месец ноември промени епидемичната обстановка

Гърция с план за ваксинация в цялата страна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцкото правителство съобщи за план по бързо транспортиране на ваксината в цялата страна.

Въпреки промяната в епидемиологичната обстановка в страната след продължителна карантина, строгите мерки остават в сила и първата седмица на януари.

С полиция и военни части в Гърция ще се охранява транспортирането и съхранението на ваксината, съобщават от правителството. Над 5000 полицаи са в готовност да се включат в план „Хипократ“,като осигурят бързо и безпроблемно транспортиране на ваксините до островите. Предвижда се пожарни коли да се използват за високопланински села при заледяване на пътя.

Министърът на здравеопазването съобщава за 750 центъра за ваксиниране, които се намират предимно в медицински сгради.

От днес стартира записването на желаещи да се ваксинират, като предимство имат медицинските лица и учителите.

Гърците, които не изпитват съмнение в ефективността на ваксината и желaят да се ваксинират при първа възможност са 43% по данни на проучване, публикувано днес.

Наложената карантина в Гърция от началото на месец ноември промени епидемичната обстановка. Въпреки това десет района поддържат високо ниво на разпространение на заразата и е възможно в тях да се наложи пълна забрана за напускане на домовете, според мнението на здравни експерти.

Забрана за напускане на района, вечерен час от 22 часа, всички ресторанти и барове затворени, излизане от дома само с разрешение със смс - това са част от строгите мерки, които Гърция запазва и по празниците.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6737

    23 2 Отговор
    Натискът за ваксинация е огромен, многоканлов, от всички места към всички хора. Няма средство за комуникация, която да не предава и препредава упорито– Ваксинация. Масова ваксинация.
    Какво куца в цялата работа. Очевидното, обективното, недоказуемото. Ваксините не са проверени с времето. Няма как да се каже какви негативни ефекти ще има, масови и необратими ли ще са и в каква степен.
    Това е очевидно.
    След като бяха наложени брутални мерки, без ясна мотивация и това бе прието от обществото, защо да не се извърши масова ваксинация, без да се скрива, че не е ясно какви ще са последиците. Не се прикрива, че негативните ефекти няма да се поемат от производителите и държавите, допуснали тези продукти.
    Предполагам, че в по-бедните страни няма да има васова ваксинация, за разлика от "цивилизования" свят.
    Значи бъдещо принадлежи на "нищите телом и духом", на новите варвари.
  • 2 Deuchland

    14 0 Отговор
    Всичко е както винаги пари... ваксината не е доказана, никакви гаранции... и никой няма да понесе отговорност...направиха ни лабораторни животни
  • 3 КОВИД ИЗМАМАТА

    5 0 Отговор
    ДА СИ ВАКСИНИРАТ МОЗЪКА ПОЛИТИЦИТЕ
  • 4 Мисля,че

    6 0 Отговор
    Ваксината я имат още със създаването на вируса,затова толкова бързо я предложиха на пазара,всичко е за пари и за намаляване на хората на планетата.