22 Декември, 2020 07:19 2 638 16

СЗО: Мутиралият COVID-19 не е извън контрол!

  • коронавирус-
  • ваксина

Приблизително 30 държави затварят границите си за хора, пътуващи от Великобритания или Южна Африка - където се появи друг вариант

СЗО: Мутиралият COVID-19 не е извън контрол! - 1
Снимка: Shutterstock

Откритият във Великобритания нов коронавирус с по-висока скорост на предаване, все още не е извън контрол и може да бъде овладян чрез съществуващи мерки, заяви Световната здравна организация, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

"Ние сме имали много по-висок (процент на заразяване) в различни точки от тази пандемия и сме го овладели", каза шефът на СЗО за извънредни ситуации Майкъл Райън на пресконференция.

"Така че тази ситуация не е извън контрол“.

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок по-рано заяви, че новият вариант е "извън контрол", като британските власти заявиха, че той е 70% по-преносим от основния щам.

„Мерките, които прилагаме в момента, са правилните мерки“, каза Райън. "Трябва да направим това, което сме правили, може просто да се наложи да го направим с малко повече интензивност и за малко по-дълго, за да сме сигурни, че можем да поставим този вирус под контрол“.

Приблизително 30 държави затварят границите си за хора, пътуващи от Великобритания или Южна Африка - където се появи друг вариант - за да спрат по-нататъшното разпространение.

"В някакъв смисъл това означава, че трябва да работим по-усилено", каза Райън. „Дори ако вирусът е станал малко по-ефективен за разпространение, вирусът може да бъде спрян“.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въй

    10 4 Отговор
    СЗО: Мутиралият COVID-19 не е извън контрол,крие се в кулата Биг Бен. Да внимава,щото махалото на часовника може да му чукне и сцепи някоя молекула и :Яаааа,появила се е нова вакЦинаааа!
  • 2 БАЙ Х@Й

    20 3 Отговор
    Те ковид 19 не могат още да овладеят, ама с ковид 20 - нямали проблем 😀😀😀
  • 3 Ботокса

    10 5 Отговор
    Пръскаме го контролирано от самолета и джипката.
  • 4 Пацо

    23 3 Отговор
    Пишете глупости пълни. Никой не знае какво става в момента. Имало контрол?! Пълен хаос е и държавите се затварят . Тези в СЗО са престъпници!
  • 5 Да ама Не

    14 3 Отговор
    Еййй побъркахте целият свят с този вирус-а сега и мутации имало...-ама когато един вирус почне да мутира--силата му отслабва..-научен факт!!!!
  • 6 вервайте им

    15 1 Отговор
    Миналата седмица същите обясняваха, че многото случаи на повторно заразяване били заради ненапълно и неправилно лекуване на първото заразяване, а не заради различни щамове на вируса.
    Тази седмица разбраха че имало нов щам и почнаха да ръсят компетентни мнения и за него.
  • 7 Аз40

    11 0 Отговор
    СЗО = Супер Зарибяване на Олигофрени
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Лелее

    11 0 Отговор
    Ми естествено е ПОД КОНТРОЛ !
    Та нали те го създадоха !
    А сега се опитват да поставят под контрол и съзнанието на хората ...
  • 10 Гост

    1 2 Отговор
    То и в началото нямаше страшно според СЗО апелираха да не се блокира Китай пък какво стана??
  • 11 Един

    6 0 Отговор
    А бе това да не би да е първия вирус дето срещаме! Сякаш някой ссега открива топлата вода! А знае ли че има и вряла вода!?
  • 12 Рошко

    6 0 Отговор
    Сзо да си навре имутациите в
  • 13 Димитричка

    4 0 Отговор
    Ааа, не! Извън контрол е и се затваряте на острова в дупките си. Спрете телевизия и интернет и само алкохол, докато го уморите. А в Ухан няма вирус!!! Но там го "контролират" с "дисциплина". Жалки сте....
  • 14 Хахаха

    6 0 Отговор
    Имунната система на човека не можела да противостои на новият щам, НО ваксините създадени преди появата му лекуват и него.
    ХАХААХХАХАХ
  • 15 Хахаха

    4 0 Отговор
    Не е извън контрол. ВСИЧКО ВЪРВИ ПО ПЛАН
  • 16 Ввв

    1 0 Отговор
    Този същият Ханкок е пълен шматарок,хванаха го на тясно в едно интервю,като го питаха ще се откаже ли от гласуваното му по-високо възнаграждение,за пари е готов да продаде и майка си!