Last news in Fakti

25 Декември, 2020 20:21 2 314 18

Нова година без празненства в турските хотели

  • турция-
  • хотели-
  • реджеп ердоган-
  • истанбул-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • празненства

На 14 декември Ердоган обяви въвеждане в Турция на полицейски час

Нова година без празненства в турските хотели - 1
Снимка: Shutterstock

Турските сили за сигурност няма да допуснат провеждане на новогодишни мероприятия в хотелите и в отдаваните под наем вили по време на общонационалната карантина от 31 декември до 4 януари, съобщи днес пред журналисти турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от агенция ТАСС, предаде БТА.

"Още веднъж повтарям, що се касае до подобни вечеринки в хотели и вили. Нашите сили за сигурност предприемат необходимите предпазни мерки. Ние не можем да допуснем провеждане на новогодишни мероприятия и ако при нас постъпи информация за такива, то ние ще проведем необходимите операции. За нас животът на хората е по-важен от всичко останало", подчерта турският президент.

Министерството на вътрешните работи в Турция забрани провеждане на каквито и да било развлекателни мероприятия в хотели на цялата територия на страната от 31 декември до 4 януари. След 22,00 ч. в дните на ограниченията управата на хотелите няма право да пуска музика, като след този час е забранена също и музика, изпълнявана на живо. Министерството разпореди да не бъде допускано стълпотворение в хотелите, включително в зоните за напитки.

На 14 декември Ердоган обяви въвеждане в Турция на полицейски час от 21,00 ч. на 31 декември до 05,00 ч. на 4 януари в рамките на борбата с разпространението на новия коронавирус. Към момента в Турция е в сила ограничение за излизане навън между 21,00 ч. и 05,00 ч. както през делничните дни, така и през уикенда. Наред с това се ограничава броя на посетителите в магазините и търговските центрове. При влизане в търговски обекти се отчита QR-код, който в Турция наричат "здравен код".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fenasi Kerim

    11 6 Отговор
    Още една опозиционна телевизия спря да излъчва днес. OLAY TV HD - Частна телевизия създадена през далечната 1992 година спря предаванията си след натиск и заплахи. Черен екран с емблема.

    Коментиран от #3, #9

  • 2 кълъчдароглу

    7 6 Отговор
    това се отнася за обикновените хора, които вече чакат на огромни опашки за евтин хляб. за режима ердоган пищните партита с алкохол и разкошът от бижута са ежедневието
  • 3 Ами

    3 10 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    Наскоро Европейският съд по правата на човека, член на който е Турция, осъди Турция за несправедлив затвор на лидер на опозиционна партия!!!

    Коментиран от #11

  • 4 Fenasi Kerim

    8 5 Отговор
    Останаха само CNN TURK, NTV които само да кажат нещо което не се харесва на Ердоган и получават обаждане за да си променят мнението. Има и турски вариант на ПИК - A HABER, ATV които възхваляват вожда 24 часа в денонощието. Fox също са много предпазливи. Само Туитър все още е свободен. Но и там ако напишеш нещо против вожда те залавят чрез АЙ ПИ адрес.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 3kO

    2 5 Отговор
    Основателя на Олай ТВ е Джавит Чаглар а тои и неговата фирма Нергис холдинг ги няма никакви от дълги години
  • 6 Йгкр

    7 0 Отговор
    От 30.12.2020 до 01.03.2021 Турция ще ни искат PCR тест. Изглежда не им е харесало решението да пуснем полетите към Англия и да докараме новия щам.

    Коментиран от #10

  • 7 Супер

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Fenasi Kerim":

    Да кажем, че всичко е вярно, ОК. Да кажем, че е Турция все пак. Кажи, кое е по различно в България, в държава от ЕС???
  • 8 ха ха

    4 0 Отговор
    To какви празненства в Деарбекир??
    Зеленски ще празнува сам със съпругата си Ердоган.
    Може да си извикат и Ристю от ДеБе.
  • 9 Ти си също

    2 5 Отговор

    До коментар #1 от "Fenasi Kerim":

    От сектата на гюленистите,както и олай тв,и ти много добре знаеш,че в Турция те са признати за терористи,ще подам сигнал срещу теб,дано Бойко те върне на Ердо,за да си излежиш наказанието.нагъл продажник

    Коментиран от #16

  • 10 Фактология

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Йгкр":

    Странно..Тук никъде не пишат, че ще искат тест преди влизане в Турция.

    Коментиран от #12

  • 11 Хаха

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ами":

    Осъди?пхахаха,европейския съд първо няма право да осъжда,така за малка информация да знеш,второ ако евро съда си мисли,че Турция е неква африканска държава,както сте вие,жестоко се лъже,я чети малко и се информирай,какво е направил този лидер,и вместо опозиционен по правилно ще е лидер на ПКК(вашите дружки)

    Коментиран от #15

  • 12 Утре ще пишат

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фактология":

    Преди 2 часа е взето решението
  • 13 Ананъ сикерим

    3 4 Отговор

    До коментар #4 от "Fenasi Kerim":

    Е ии? Кво да направим сега,теб кво те бърка?оо верно,ти беше от сектата,дълбок оран ви прави султана,ем свиквайте хохохо
  • 14 Не се притеснявайте

    2 2 Отговор
    за байрама ще се празнува. Тогава нама затваряне. Справка тази година. За Великден в пуйката всичко затворено, след това на шекер байрам и отварят. После на другият им курбан байрам пак отварят а на Коледа всичко затворено. 2021 г. ще е същото помнете ми думата! Чакайте Великден и ще видите, че ще има строги мерки, които ще забранят празненствата, а после ще ги разхлабят за сиганските им празници...
  • 15 Само че

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "Хаха":

    Това е следващият президент на вашата кюрдско-турска конфедерация, трябва да бъдете много внимателни и да не вярвате на пропагандата и лъжите на престъпния режим на Ердоган.
  • 16 Абе малоумник

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Ти си също":

    До вчера сополите му лижихте на този имам,Сега който е против за Ероо веднага го плюете,сега си вземи един аптест и Бегом у леву

    Коментиран от #18

  • 17 Яжте дървото

    0 1 Отговор
    Турция е най великата страна на този свят,браво Ердо,само ти ще възвърнеш Империята на справедливостта и мира
  • 18 Нали знаеш

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Абе малоумник":

    Че мнението на робите никой не бръсне,аре не у лево,а у десно се отбий