Last news in Fakti

26 Декември, 2020 12:45 2 426 9

Мотото на 2020-та в Китай

  • китай-
  • пандемия-
  • коноравирус-
  • мото-
  • 2020

"Хората на първо място!"

Мотото на 2020-та в Китай - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Повече от 78 милиона заразени и над 1,73 милиона починали. Ако върнем времето назад до началото на 2020 г., едва ли някои би си представил, че новият коронавирус ще причини толкова голямо страдание и хаос сред човешкото общество. Как да опазим живота? Това е трудната задача, пред което е изправена всяка държава. В условията на епидемия, връзката между човека и обществото, и гражданите и страната също е изследвана и отразявана многократно, предаде "Радио Китай".

Като първата държава в света, изпитала въздействието на епидемията от COVID-19, Китай пое водеща роля в постигането на важни стратегически резултати в превенцията и контрола на заразата, както и възобновяването на работата и производството. Тя води и в реализирането на положителен икономически растеж от предишния отрицателен, като същевременно изпълни целите си за премахване на крайната бедност по график.

Нека да се върнем в началото на годината. Изправен пред внезапния риск от разпространение на епидемията в страната, китайският председател Си Дзинпин многократно подчертава, че безопасността и здравето на хората са на първо място. Следвайки неговите насоки, Китай стартира бързи и решителни действия: временно затвори град Ухан за други райони, както и изпрати спешна помощ от над 42 хиляди медицински служители от цялата държава към Ухан и провинция Хубей, всичко това с една единствена цел: да ограничи разпространението на пандемията и да опази живота на хората.

В Ухан, 70% от над 2500 болни хора, на възраст над 80 години, бяха излекувани. За да лекуват един 87-годишен мъж, десетина медицински служители са работили непрекъснато десетки дни.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мотото е

    4 4 Отговор
    Ние и Русия завзимаме космоса .
  • 2 Жак Фреско

    11 1 Отговор
    Като съм изнасял лекции в Китай и Русия имаше препълнени зали за разлика от европа...
  • 3 Хо хо хо

    1 11 Отговор
    Ахаха жълтите примати ламтят за пари

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Матей

    7 0 Отговор
    Твърдението ИЗЛЕКУВАЛИ ОТ КОВИД е невярно,тъй като специфично лекарство няма ,прилага се поддържащо лечение и се разчита организма на болния да се справи.Китай по-добре за заговорниците да не го дават за пример,тъй като там бяха разкрити някои администратори и арестувани,след което за нула време се нормализира обстановката.Заразени и заболели се изпариха яко дим,а там градовете са с по 10-15 милиона население.Ваксини съвсем не споменават.А тук ни продъниха ушите с надуване на алармата,бъ-зи-кат се разни бъ-зик-та.ри с конспиративни теории,които всъщност в голямата си част са верни,всяват паника и с нови щамове,затварят цели държави.Тоя ес хептен не го виждам,и с ваксини и без,отпада от световните класации.Очертават се бунтове,назапад хората не са толкова приклещени и няма да си оставят магарето в калта.
  • 8 Мотото на Китай 2020:"Хората на първо

    6 0 Отговор
    Място". Мотото на България2020:" Пълно чекмедже, пълни овжорни сметки, Опсиясан народ"!!!
  • 9 Мотото на Китай 2020:"Хората на първо

    2 0 Отговор
    Място". Мотото на България2020:" Пълно чекмедже, пълни овжорни сметки, Опсиясан народ"!!!