27 Декември, 2020 12:11 2 714 18

Великобритания ще използва ваксината на Оксфордския университет

  • оксфорд-
  • ваксина-
  • великобритания-
  • коронавирус-
  • пандемия

Ваксината на Оксфорд се очаква да бъде одобрена до дни

Великобритания ще използва ваксината на Оксфордския университет - 1
Снимка: БГНЕС

Обединеното кралство започва да имунизира с ваксината на Оксфордския университет срещу COVID-19 от 4 януари, съобщи Ройтерс, като цитира вестник "Сънди телеграф", който се позовава на изготвени от британските министри планове.

Правителството се надява през следващите две седмици да постави на 2 милиона души първата доза ваксина - или от тази на Оксфорд, или от тази на "Пфайзер", посочва изданието, цитирано от БНР.

Ваксината на Оксфорд и компанията "Астра Зенека" се очаква да бъде одобрена от медицинските регулатори до дни, допълва вестникът. През изминалото денонощие Великобритания е регистрирала 210 нови смъртни COVID-случая, броят на потвърдените случаи на коронавирус за изтеклите 24 часа е близо 35 000.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кренвиршчо

    15 2 Отговор
    Е,тук при нас ваксината ще мине
    с болки леки и с кренвирши Леки...
  • 2 ДОКО

    9 3 Отговор
    НЕ СЕ СЪЗДАВА ТРАЕН И ДОЖИВОТЕН ИМУНИТЕТ А ТИТЪРА НА ИМУНОГЛОБУЛИНИТЕ СПАДА ОЩЕ НА 3 ТИ МЕСЕЦ ТОЕСТ ВАКСИНАТА ЗАЩИТАВА СЕГА ..НО УТРЕ НЕТ..НЕ СЕ МЪЧЕТЕ ДА ИЗМАМИТЕ ПРИРОДАТА ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО СЕ СЛУЧВА Е НЕЙНИЯТ ОТГОВОР..СЕГА Е КОВИД..УТРЕ ДРУГО..
  • 3 чичо Мичо

    5 3 Отговор
    КАКВО ПРАВИХА АСТРА ЗЕНЕКА В КРЕМЪЛ,ДА НЕ ИМ Е ВЪРШИЛ НОВИЧОКА....ХАХАХА..

    Коментиран от #6, #13

  • 4 реалистъ

    11 3 Отговор
    А ние ще се ваксинираме с чушкопека на БАН...как пък тези учЕни не взеха да изследват ваксината в тяхна лаборатория, та да кажат има ли вътре нещо, което е във вреда на човека?! Нищо, само празни приказки. Дянков бе прав за тях.

    Коментиран от #7, #9

  • 5 Аферим

    5 2 Отговор
    Хората имат избор. Тук Баце е "избрал" вместо нас, щото сме дебили. Сигурно е така, щом ни управлява толкова години.
  • 6 По Мутафчийски

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "чичо Мичо":

    Не бе, "двигател" от "спътника" си пазаруваха. V-8🤭
  • 7 Охо Бохо

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Ха, ха, ха!!! Да не искаш да си подритнат хранилката?
  • 8 Този който пита

    6 3 Отговор
    ...за няколко седмици ще бъдат ваксинирани 2 милиона англичани. Сега сметката в България- днес за един час в имунизационен център поставени 5 ваксини това прави 400 000 часа в имунизационните ни центрове за ваксинирането на 2 милиона българи. Хайде сега ...да видим как се случва. Управленският ни капацитет е на ниво. След това се сърдят като им се посочват неадекватните действия- като кренвирш транспорта. Целият план изготвен в МЗ от псевдо експерти можете да го изхвърлите в кошчето с вашите 4 етапа в които пенсионерите са в трета фаза. Гледайте е Германия- първият ваксиниран жена на 101г . Ваксинирана в старчески дом! А министър Здраве ми разказва приказката за старецът спасен който избавя държава при бедствие-глад и интерпретация за това как бил загрижен за старите хора....нопръв си поставя ваксината, сме я дарява на възрастен....а пък другият "държавник" Борисов дарява част от всяка доставка на Македония. Моля да ми отговорят- къде е моята ваксина кога и къде ще ми е поставена. От Германия показваха кадри на вземането на ваксините от мобилни екипи за имунизация...какъв ли имунизационен план имат? Сигурно са го копи пейсвали от нашите видни експерти в здравеопазването. Колко сме уникални нали?

    Коментиран от #11, #18

  • 9 Нали Бан

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "реалистъ":

    Са готови официално вече с наша ваксина и се писа и каза по тв и къде ли не. И кога правиха опити с нея не се разбра. Но ще се приберат пак кинти. Така и е видяхме маските с кокосов и други пълнежи за филтрите. Е, всичко ни е наред и няма проблеми.
  • 10 Bossman

    6 2 Отговор
    Създадоха се толкова много ваксини много набързо.Сега създателя на различните модификации на Короната може да спи спокойно.Паричките текат в джобчето му.Ще видите че след време ще създаде и други вируси за да може да контролира световната икономика.
  • 11 High Mighty

    4 3 Отговор

    До коментар #8 от "Този който пита":

    Правителството плати ваксини само за тях другите на ракия и чесън.Естествено ще има ваксина за техните политически "врагове" тоест БСП ДПС и тн.
  • 12 лингвоаналитик

    3 1 Отговор
    До Вавилонската кула езикът е бил един. Ето и сега "моята имунизация" на ингилийски звучи като "май имунизейшън", или "май'мунизация".
  • 13 Пенев

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "чичо Мичо":

    Искаш да кажеш какво правиха ушанките на колене в Оксфорд?
  • 14 Аз40

    4 2 Отговор
    А бе, хора! Каквото и да купуват тулупите от ГЕРБ и Сие, нямаме никаква информация и гаранции, че ще бъде същото като за другите държави. Нали? Тези еди колко си хиляди бройки сега са за тях, доближените, за пунта-мара пред камерите. Скоро и коментарите по тези теми ще ни ги трият по всички сайтове, социални мрежи, форуми и чатове!
  • 15 А НЕНУЖНИТЕ

    2 2 Отговор
    НАД 5 МИЛИОНА, КАК ЩЕ ГИ ЛИКВИДИРАТЕ, БЕЗ ДА ИМ КАЗВАТЕ ? :)
  • 16 Именно!

    2 2 Отговор
    То ясно,че сегашните ваксини за Ковид са мимолетни като тези срещу грип.Поне да са евтини от по 2 паунда като оксфордската.Тъй и тъй ще трябва да се боцкат на 4-5 месеца!

    Коментиран от #17

  • 17 Четник

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Именно!":

    По 26 Паунда на час е минималната надница на хората извършващи ваксинацията.Поне това пишеше в пресата.Надявам се Българските медици да получат левовата равностойност извършвайки същата работа.
  • 18 Петко

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Този който пита":

    Всички пенсионери, с които съм говорил досега, са ми казвали, че няма да се ваксинират, така, че не се притеснявайте, ваксина ще има за всеки, който пожелае.