Last news in Fakti

27 Декември, 2020 18:06 3 201 40

СЗО: Това не е последната пандемия

  • сзо-
  • тедрос гебрейесус-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • хора-
  • население-
  • деца

Епидемиите са част от живота, каза шефът на СЗО

СЗО: Това не е последната пандемия - 1
Снимка: Shutterstock

Сегашната пандемия от коронавирус няма да бъде последната. Историята ни учи, че това не е последната пандемия, както и че епидемиите са част от живота, заяви генералният директор на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, предаде Нова телевизия.

Увеличаването на инвестициите в системите на здравеопазване, което ще става с подкрепата на правителствата и обществото, ще помогне „нашите деца и внуци да наследят по-надежден и устойчив свят”, цитира изказването му „Дойче веле”.

През последните 12 месеца коронавирусът обърна света наопаки и доведе до дългосрочни последици за обществото и икономиката, подчерта Гебрейесус. Той припомни, че още преди няколко години е имало предупреждения за появата на пандемия и че трябва да се поучим от случилото се.

Държавите трябва да се подготвят по-добре за извънредни ситуации, което се отнася не само до областта на здравеопазването, но и до обществото и правителствата като цяло, подчерта генералният директор на Световната здравна организация.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е,така е...

    59 0 Отговор
    Има си хас......то, сега се започва.
  • 2 От друга страна

    81 0 Отговор
    Не вируса преобърна света, а политиците под предлог на вируса!
  • 3 Гъзибаров

    52 0 Отговор
    И к'во сега?Годжи пак ще трябва да се ваксинира!!! :-)
  • 4 сила

    58 1 Отговор
    почна голямото зануляване,а някой още не вярват....
  • 5 Нова заплаха

    22 10 Отговор
    Cвиквaйтe, зaщoтo ceгaшнaтa пaндeмия oт кoрoнaвируc нямa дa бъдe пocлeднaтa и рaзличнитe му щaмoвe нeпрeкъcнaтo щe ce мoдифицирaт и прoмeнят и "кoрoнaвируc-2019" щe бъдe пocлeдвaн cлeдвaщaтa гoдинa oт нoвa пaндeмия oт oткрития вeчe нoв щaм нa "кoрoнaвируc–2020" кoйтo e пo eвoлюирaл и 70% oщe пo oпaceн и пo-зaрaзeн зa хoрaтa и cвeтa вируc и прeдизвиквaщ oщe пo тeжки и cмъртoнocни инфeкции...!!!
    Дoбрaтa нoвинa e, чe зa ceгa вce oщe кoрoнaвируcът ce рaзпрocтрaнявa caмo чрeз въздухa, зaщoтo вoдeщи cвeтoвни вируcoлoзи вeчe прeдупрeждaвaт и oчaквaт, чe в cлeдвaщитe гoдини щe ce пoяви и нoвa вируcнo бaктeриaлнa cвeтoвнa пaндeмия, кoятo щe ce рaзпрocтрaнявa и чрeз вoдaтa...!!!
  • 6 Пимпарев

    55 0 Отговор
    Еврейския план е в началния си стадий.По умните от нас дори и не са си помисляли,че с тоя кьор-фишек ще се свърши.
  • 7 Курумпе

    50 0 Отговор
    Е, това го знам бре...Мене жокер ми не требе!!!
    Вие от това СЗО...на същата бозка ли сте, дето цицкат всичките "държавници"...Е, гарантирано сте едни и същи..и се в отбора на Фармацевтичната Мафия,Ционистите и Световните банки....
    Подгответе стадото...да свиква с бъдещето, че то щавенето е..за негово добро нали така бе..СЗО!!
  • 8 Тези институции

    33 0 Отговор
    разполагат с власт,най модерните технологии,оръжия, изкуствен интелект ново поколение и др.Ние робите им вярваме на весниците наречени пари и за това сме роби....Вярата в парите съсипа планетата..
  • 9 чичо Мичо

    42 0 Отговор
    ДА ГИ СЛУШАШ ТИЯ Е ЗАРАЗНО.КОГА ДРУГ ПЪТ ЩЕ ПРОКАРАТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД,АКО НЕ СЕГА.....ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ГЛОБАЛИСТИТЕ..
  • 10 Рошко

    28 0 Отговор
    Знаем, бил гел нали каза чр скоро ще пущате нова, и докато овцете спят вълците ше ги душат
  • 11 Da be

    33 0 Отговор
    Последната пандемия е била преди 100 години. Какво са се загрижили като при следващата пандемия не би трябвало да са живи? Освен ако не я предизвикват нарочно самите те след няколко години !!!
  • 12 Ние

    30 0 Отговор
    На някои им харесва да си играят с хората За това започват подготовката
  • 13 Охо Бохо

    45 0 Отговор
    Какви епидемии бее манипулатори мръ.. ни. Майка мми си отиде на 82 години, толкова години епидении от грип нямаше, а беше медицинска сестра, аз съм на 63 г. не знаехме грипни или други болестни ваканции. От токова алчност ще унищожите света бе изро. и..
  • 14 Оооо разбира се

    25 0 Отговор
    Сигурно сценарстите са подготвили дълъг списък
  • 15 Курумпе

    13 1 Отговор
    Пиш по молба на Дедо Сндо - на 6години е/ брои ги от 100на задна/ и не отбира от компоти, ма ме пита шо става по свето, та като му казвам ситуацията..и той иска да се изкаже:
    Та и Дедо Сандо...и на тези от СЗО им споменава яко ма-ма-та!!!
    Каза, че е бил на фронта , на село ни са имали баня ни нищо, у сламата са спали и са се къпали един път зимно време преди Коледа, па такова Чудо, не е виждал!!!Големците, лъгали повече от Дрътите Ман-Гали!!!
    Та от Дедо имате много....поздрави!
  • 16 От Варна

    24 0 Отговор
    Каква е ролята на СЗО се видя в кризата . С една дума,никаква. Само обявяваха “има-няма”. Не прочетох никъде за задействане на организация, преразпределение на ресурси, помощи, изобщо никакви действия на практика за смекчаване на обстоятелствата и някакво унифицирано становище за управление на кризата, доколкото е възможно това. Всяка държава правеше каквото може . Явно и там натискат столове десетки чиновници за тлъсти заплати. Може и да греша, но нова е моето впечатление от тази СЗО!
  • 17 9d8d8

    15 0 Отговор
    Джамбазов е еврейче. Гнусничко и нахиленко. Той обича да показва на гоите, че нищо не зависи от тях. Той има две цели. Показване на доминация на евреите над останлите хора и плюене по Русия.
    Денисчо, и до утре да ме триеш, аз пак ще те правя на луда калинка.
    Няма да ти стигнат дните живот, за да ми блокираш всички АйПи-та.
    Надявам се от дойчевеле да ти плащат добре, за да си струва това, дето ти ще плащаш. Помни! Не друг, а дедите ти са го казали "Всичко се ПЛАЩА ", а като прибвим това ,че сте измислили лихвите, към днешен ден се чета така "всичко се плаща С ЛИХВИТЕ"
  • 18 Аз40

    18 0 Отговор
    Не короната, а вие чрез донорите ви създадохте паниката! Как да е последна? Тя не е и първа! Нали фарма-мафията трябва да продава ваксини за затъпяване, стерилизация и в крайна сметка ... смърт!
  • 19 Петьо Петров

    27 0 Отговор
    Не вирусът,а именно СЗО преобърна света. Ако не беше масовата медийна пропаганда,всичко щеше да си е нормално. Антония Първанова го обясни много точно. Питат я как така тази година няма грип? и тя се обоснова жената,че тази година грипа е Ковид. Моментът на истината наближава,само още няколко дни. Ще излезе статистиката за общата смъртност в световен и национален мащаб. Тогава да видим каква песен ще запеят СЗО.
    Бъдете здрави и разумни! Хората в България искат мутрите вън,а населението по света казва: -Не на страха,страха вън!
  • 20 Гост

    24 0 Отговор
    Тоя гнус, заедно с цялата пасмина около него и шефа му гейтс, защо още не са арестувани и изправени пред Трибунал?
  • 21 someone

    14 0 Отговор
    разбира се ,че няма да е ще измислите още поне няколко да се налапате с пари.
  • 22 Пи4

    21 0 Отговор
    ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 23 Шамара

    10 0 Отговор
    На тоя може да му се вярва, той работи за Китай! Само че да внимава като издава Китайски тайни и планове! Щото може да последва многото Китайци, които изчезнаха в началото в опита си да предупредят останалия свят,!
  • 24 дипблу

    8 2 Отговор
    Сега вече е напълно ясно на кого служи СЗО.Естествено че на Китай.Казват че ще има още пандемии понеже жълтурите явно работят по нов вирус а както знаем те са номер 1 в това отношение.Само дето не ни казват в кой ден месец и година да чакаме следващото премеждие.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Драгунов

    14 1 Отговор
    Бе снайпер трябва, ...!Да се отстрелят някои"вируси".Никсън си отиде заради.Уотъргейт, сега трябва да се приключи СороГейт и край! Чифутска пасмина!
  • 27 Световни

    13 0 Отговор
    ...заговорници,(Оу)бийци !
  • 28 Верно ли

    13 0 Отговор
    Мхм, тъй ще да е, след като правителствата забравиха, че работят за обществата и станаха рекламни лица на фармацевтичните корпорации. Важното е ние да не забравяме, а те скоро ще си плащат!
  • 29 Hoho Boho

    9 0 Отговор
    СЗО предупреждава, че нашето общество трябва да вземе мерки спрямо правителството.
    Предлагам на първо време да ремонтираме ЦСЗ..
  • 30 или пръдна

    8 0 Отговор
    СЗО каза ли нищо или пръдна. Това го знам и без тях от поне 40 години. Какво могот и знаят се видя когато пандемията пламна,а те мигаха на парцали.
  • 31 Един друг

    4 1 Отговор
    Яко! Новият вирус вече е готов за масово разпространение!!!
  • 32 Българин

    2 1 Отговор
    Естествено, как иначе да ни държите в подчинение. Вашта мама. Ама ще рухнете, но още не знаете.
  • 33 Антигерб

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: още преди няколко години е имало предупреждения за появата на пандемия

    Е така е преди няколко години го направихте вируса:

    През 2015 г. Университетът на Северна Каролина в Chapel Hill и Институтът по вирусология Wuhan проведоха изследвания, показващи, че вирусът може да бъде направен да зарази човешката клетъчна линия HeLa , чрез използването на обратна генетика за създаване на химерен вирус, състоящ се от повърхностен протеин SHC014 и гръбнака на вируса на ТОРС. [2] [3] Доказано е, че версията на вируса SL-SHC014-MA15, създадена предимно за заразяване на мишки, се различава със 7% (над 5000 нуклеотида) от SARS-CoV-2 , причината за човешка пандемия през 2019 г. –2020 . [4] Въпреки това, трябва да бъдат завършени още проучвания, за да се получат достоверни данни, като се има предвид, че през 2013 г. е публикувано проучване с придружаващи данни, което отчита над 99% идентификации на геномна последователност между SHC014-CoV и 3367-CoV и четири случайни човешки коронавируса

    Коментиран от #34

  • 34 Антигерб

    0 1 Отговор

    До коментар #33 от "Антигерб":

    А тук решихте как да го пуснете (Event201

    Събитие 201 симулира огнище на нов зоонозен коронавирус, предаван от прилепи на свине на хора, който в крайна сметка става ефективно предаван от човек на човек, което води до тежка пандемия. Патогенът и причиняваната от него болест са моделирани до голяма степен на ТОРС, но той е по-преносим в общността от хора с леки симптоми.

    Болестта започва в свинефермите в Бразилия, първоначално тихо и бавно, но след това започва да се разпространява по-бързо в здравните заведения. Когато започне да се разпространява ефективно от човек на човек в гъсто наситените квартали на някои от мегаполисите в Южна Америка, епидемията експлодира. Първо се изнася с въздушен транспорт до Португалия, САЩ и Китай, а след това до много други страни. Въпреки че първоначално някои държави са в състояние да го контролират, той продължава да се разпространява и да бъде въведен отново и в крайна сметка никоя държава не може да поддържа контрол.

    Няма възможност ваксината да се предлага през първата година. Съществува измислено антивирусно лекарство, което може да помогне на болните, но не значително да ограничи разпространението на болестта.

    Тъй като цялата човешка популация е податлива, през началните месеци на пандемията кумулативният брой на случаите се увеличава експоненциално, като всяка седмица се удвоява. И тъй като случаите и смъртните случаи се натрупват, икономическите и социалните последици стават все по-тежки.
  • 35 Путин

    2 0 Отговор
    СЗО-ЦИРК
  • 36 1520

    1 0 Отговор
    вирус след вирус измама след измама това ще бъде новият ред
  • 37 ПРЕСТЪПНИЦИ

    0 0 Отговор
    ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩАНИЕ НА ГЕРБ ;
    СЗО: Това не е последната пандемия и крадене от ГЕРБ!
    Епидемиите и кражбите са част от живота, каза шефът на СЗО
  • 38 МУТРА ВЪН

    1 0 Отговор
    ЦАКАТА МУ Е ДА ВКАРАМЕ В ЗАТВОРА ГЕРБ !
  • 39 ЧИБА БОКО

    1 0 Отговор
    Новият вирус вече е готов за масово разпространение С ЖИПКАТА !!
  • 40 СЗО. сачаст от голямоОПГ, напълниха Яко

    0 0 Отговор
    Сметките си!!! Защо не докажат от къде идва тази болест, Пандемия, епидемия???? Да Върви търговията на Тестове, на Ваксини!!! Лечение, никой конкретно от тях не говори на тема Лечение????