Last news in Fakti

29 Декември, 2020 08:10 1 827 11

В пандемията: повече сексуални посегателства срещу деца

  • интернет-
  • пандемия-
  • насилие

Проучвания показват, че жените изчакват до седем инцидента, преди да прекратят връзка с насилника

В пандемията: повече сексуални посегателства срещу деца - 1
Снимка: Shutterstock

Случаите на сексуални посегателства срещу деца са зачестили в сегашната пандемия. Според данните на Европол, извършителите използват, че децата прекарват повече време в интернет, и усилено търсят пряк контакт в мрежата.

Пред германски медии директорката на Европол Катрин де Бол обясни, че от началото на пандемията извършителите на сексуални посегателства срещу деца по-интензивно търсят подобно съдържание в интернет. Тя обаче не назова конкретни числа.

“Извършителите се опитват да контактуват директно с децата, които прекарват повече време в интернет вкъщи по време на локдауна, при това често без надзор”, допълни Де Бол. По думите ѝ, има “голям ръст на подобна онлайн злоупотреба”. Представителката на Европол не скри, че ръстът на подобни престъпления буди сериозна тревога.

Германия ще наказва по-тежко насилниците

Още през септември германската министърка на правосъдието Кристине Ламбрехт предложи по-тежки наказания в случаите на сексуално насилие над деца. То ще се наказва с минимум една година затвор, а не шест месеца, както досега. Максималната присъда става от 10 на 15 години лишаване от свобода. Притежанието и разпространението на детска порнография ще се разглежда като престъпление.

Законопроектът предвижда допълнителни възможности за наказателно преследване в определени случаи: например ще бъде по-лесно да се наложи мярка за неотклонение задържане под стража в случай на тежко сексуално насилие над деца. Препятствията за подслушването на телефоните при разследванията на детска порнография също трябва да бъдат намалени. Освен това законопроектът предвижда облекчение за онлайн претърсванията.

Насилието нараства

Неправителствената организация Weißer Ring съобщава, че случаите на сексуални престъпления и на домашно насилие са нараснали сериозно през 2020-а година. Организацията подпомага и консултира жертви на насилие онлайн и по телефона. През първите десет месеца на годината броят на хората, потърсили помощ от тях в Германия, е нараснал с 10 процента. Най-голямо покачване се отбелязва във втората половина на годината. От организацията обясняват, че случаите на насилие се отчитат със закъснение в статистиката. Проучвания показват, че жените изчакват до седем инцидента, преди да прекратят връзка с насилника. Затова Weißer Ring апелират към всички жертви на насилие да се обръщат веднага към съответните организации, които предлагат помощ.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Fate

    7 0 Отговор
    Евро ценности

    Коментиран от #11

  • 2 7сфдд7дф7

    11 1 Отговор
    ДойчеВеле се загрижило за педофилията. Същото като грижата на вълка за овцете.
  • 3 Един тъп

    6 2 Отговор
    Като коментирате"деца" тия дето раждат на12- 13 години деца ли са???? Да ве ... и германци и еврогейци!!!!!
  • 4 Охо Бохо

    7 0 Отговор
    Това е "нормално" за еврогейските ценности!!! Интересното е какви са "майките" изчаквайки 7 инцидента, за да се оплачат?
  • 5 Да родиш на 12

    3 0 Отговор
    А? Как ви се струва? Някакви мерки в КАТУНА???
  • 6 Виктооор

    6 0 Отговор
    Дойчевеле на Сорос взема думата по темата за посегателствата над деца?!
    Ми той Сорос е доказан педофил. Добре че пречукаха оня дърт еврей дето го бяха задъражали. Да, оня дето доставал деца за развлечение на Сорос, Кралското семейство и пр подобни рептили.

    Коментиран от #9

  • 7 Аз40

    4 1 Отговор
    ЗОМБИТА, хората които правят "пандемията" са всичките педофили. Бил Гейтс е имал връзки с Джефри Епстийн, записан е в бележника му и той и съпругата му. Партньорите на най-големия педофил за всички времена бяха скрити от публиката и никой не знае къде са? Убиват президенти на чужди държави, но не могат да заловят главорезите от педо-мрежата? Мислете докато можете!
  • 8 Бог е велик

    3 1 Отговор
    Не участвувайте в безплодните дела на тъмнината; напротив, изобличавайте ги. Защото за онова, което нечестивците скришом вършат, срамно е и да се говори. А всичко, което се изобличава, от светлината става явно: понеже всичко, което бива явно, е светлина. Затова е казано: стани ти, който спиш, и възкръсни от мъртвите, и ще те осветли Христос.
    Послание на св. ап. Павла до Ефесяни 5:11‭-‬14
  • 9 Захлупак

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Виктооор":

    Дъртия еврей го пречукаха за да не се отвори вратата към преизподнята на хомотота и педофилите. Световният елит от сатанисти добре си джиткаше с Епщайн,докото не се разсмърдяха нещата и затова побързаха да заклупят тая клоака.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Отново

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Fate":

    пишат глупости мисирките!