Last news in Fakti

29 Декември, 2020 11:37 1 429 13

Куба намалява полетите от САЩ и други страни

  • куба-
  • хавана

Властите в Хавана планират от 10 януари да изискват отрицателен тест за коронавируса от пътниците, който да е направен до 72 часа преди пристигането

Куба намалява полетите от САЩ и други страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Куба обяви, че ще допуска по-малко полети от САЩ и други страни от 1 януари заради увеличаването на случаите на зараза с коронавируса, откакто отвори летищата си през ноември, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кубинците, живеещи в чужбина, връщащи се от визита в чужбина или от шопинг зад граница, са разпространили вируса сред техните семейства и отвъд тях, нарушавайки карантината, обяви правителството.

Мексико, Панама, Бахамите, Хаити и Доминиканската република също са в списъка със страните, от които полетите ще бъдат намалени от 1 януари. Правителството не поясни колко полета дневно ще допусне.

В периода 1 ноември - 23 декември здравните власти съобщиха за 3782 нови случая на зараза, от които 71,5 процента са били посетители или техни директни контакти.

Куба сега тества посетителите при пристигане и отново след пет дни, ако не те са отседнали в хотели. Властите планират от 10 януари да изискват отрицателен тест за коронавируса от пътниците, който да е направен до 72 часа преди пристигането.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Софийска сган

    9 0 Отговор
    В Куба се хранят с органична храна без химия и хормони.

    Коментиран от #4

  • 3 реалистъ

    15 0 Отговор
    Щом Куба, която е под носа на ФАЩ, може да си направи революция и да е независима държава толкова години, защо и ние тук, намиращи се на хиляди км. от империята на злото да не можем?

    Коментиран от #5, #7

  • 4 Че ГеБара

    2 9 Отговор

    До коментар #2 от "Софийска сган":

    АКО ВООБЩЕ ИМА С КАКВО ДА СЕ ХРАНЯТ
  • 5 защото сме прости,никога няма да нас-

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    тигнем дори и Куба .Румъния ни надмина ,след още десет години България може да стане ромска само старо поколение българи другите ще избягат.

    Коментиран от #6, #8

  • 6 СИН РОМ

    3 5 Отговор

    До коментар #5 от "защото сме прости,никога няма да нас-":

    Махай те се да си оправим държавичката
  • 7 Ами то

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "реалистъ":

    Защото за да си независим и със суверенитет се иска политиците да са МЪЖЕ и да имат нещо у главата си... да не им пука и от либералният натиск по медиите-че ще ги наричат диктатори...Абе с две думи-дупе и акъл трябват..
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе шутко майна

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мохито":

    Ида ли там......евала съм Я у Европата веке
  • 10 JEB

    1 6 Отговор
    русофилистите..имам предложение за вас..след всяко негативно изказване по отношение на нато ес и демокрацията като цяло..бан през IP..за да се почувствате като в русия или северна корея например..на другият ден предупредително писмо от прокуратурата за всяване на паника примерно

    Коментиран от #12, #13

  • 11 мухахахах

    1 5 Отговор
    според мен в куба освен евтини черни маймуни..няма нищо друго за отбелязване..също както и във венецуела
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Такива кат тебе

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "JEB":

    доста са ми се порили на паламарката