29 Декември, 2020 13:59 9 178 16

ЕС и Китай с невероятно споразумение

  • ес-
  • споразумение-
  • китай

Договарят се за инвестиции

ЕС и Китай с невероятно споразумение - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европейският съюз и Китай са близо до споразумение за бизнес инвестиции, съобщи ТАСС.

Споразумението може да бъде одобрено през тази седмица. Европейските компании ще получат широк достъп до китайския пазар.

Условията за конкуренция ще бъдат подобрени. Преговорите се водят от години, но напредък беше направен сега.

Европейски компании в сферата на строителството, маркетинга и въздушния транспорт ще могат да действат на китайска територия. Китай настояваше за достъп до енергийния пазар на европейските държави.

Страната ще получи достъп до малка част от европейската възобновяема енергия. Предстои споразумението да бъде разгледано и одобрено.

Европейският парламент също трябва да даде одобрение.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 47 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Арамис

    76 8 Отговор
    Да ви го преведа.Германия си осугурява пазари докато другите ес дтрани че го играят китайска булка.Един за всички всички за германия

    Коментиран от #4, #5, #15

  • 2 карамфила

    50 12 Отговор
    Браво,кравите ще пасат доволно,вече нямат козове,северен поток,южен поток,балкански поток са все проекти които ще се изграждат пред очите им.
  • 3 ТаУмВзе

    52 10 Отговор
    21 век принадлежи на Китай. Винаги са били Друга Цивилизация.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Валентин

    63 12 Отговор
    Объркан свят. На Русия дето ни е под носа санкции, а за комунягите от другия край ма света пари и технологии та да ни превземат по скоро.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 jorj

    10 49 Отговор
    Ватанките ще скачат като котка на суджук...и дотук!!!! С тези никой не иска да си има работа! След този договор ще станат още по- гладни, Велики лиги ще течат!!!! А като и затапят и двете тръби ще зависят на умряло!!! Да е жив и здрав Горби та да подпише и разпадането на руската колиба!!!! Вчера въведоха отново и официално ИЗТРЕЗВИТЕЛИТЕ, ТАКА ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ИМА ИЗТРЕЗНЯВАНЕ, МНОГО ЩЕ БОЛИ НАКРАЯ!!!!

    Коментиран от #14

  • 9 Готино

    33 1 Отговор
    А Великобритания ще носи кафетата. Тъ.панари!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Anon

    18 14 Отговор
    Тези от ЕС съвсем ще затрият Европа.
  • 12 Одобрявам

    13 2 Отговор
    Сега да вдигнат лимита за безмитни и без ДДС стоки на поне $150 и всичко, ще е наред.
  • 13 Иван

    19 5 Отговор
    А варварска Великобритания прави спораэумение с ИДИЛ и Хаят Тахрир Ал Шам в Анкара.
  • 14 Без майтап

    11 14 Отговор

    До коментар #8 от "jorj":

    Наскоро четох някъде че още по времето на СССР са постъпвали сигнали до КПСС че алкохолизма причинява загуби за над 16млрд долара на година за съветската икономика. Вследствие на не изработени часове и некачествено производство. Но такива са си били и такива ще си бъдат братушките. Навремето бях шофьор на един руснак с прекрасно семейство който има бизнес в България. Най редовно го оставях някъде и сутрин ми звънеше да ходя да го прибирам. Следобед пак ми звъни и почва да ми се извинява че е обезпокоил мен и семейството ми. Понеже знаеше че тогава имах дете на годинка. А и се бяхме разбрали че ме ангажира от 9 до 18часа. Извинява ми се ,извинява ми се и накрая вика.....Защо са ми тези бизнеси и пари ако поне два пъти в седмицата не се напия яко. Та така.....такива ще си умрат
  • 15 Точно

    15 8 Отговор

    До коментар #1 от "Арамис":

    Много правилно си го написал. Може единствено да се обърне внимание на фактите. Значи Китай щял да получи достъп до енергийния пазар на Европа (сиреч до сектор който е част от националната сигурност на всяка държава ) а в замяна Европа (разбирай германия ) до строителство и ала бала. Направо ще припадна. Германия като почне да прави ремонт на една магистрала дълга 100км отива 15 години. За това време Китай ако се хване ще направи околосветска магистрала по екватора. Какво точно ще строят там тия германци не ми става ясно.....Може би градски тоалетни. Те за друго не стават
  • 16 Бай Ганю

    1 3 Отговор
    Многофоби има тука!Статията е за Е.С. а,тези си плюет по Рашаните.