2 Януари, 2021 08:45 3 366 18

Сенатът на САЩ преодоля ветото на Тръмп

  • сащ-
  • сенат-
  • закон

Приет е нов бюджет

Сенатът на САЩ преодоля ветото на Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Сенатът на САЩ преодоля ветото на държавния глава върху бюджета за отбрана, съобщи FOX News.

Горната камара се контролира от републиканците. Законът беше подкрепен с две трети от гласовете на народните представители,

Новият бюджет възлиза на $ 740 млрд. Законът предвижда допълнителни ограничения за руски проекти.

Те са насочени към фирми, които осигуряват услуги за модернизиране и заваряване. Доналд Тръмп се опита да спре предложението.

Той е недоволен от идеята за промяната на имената на различни обекти, както и от липсата на клауза, която да освободи социалните медии от отговорност за публикации на уебсайтове.

Очаква се законът да започне действието си. Представители на двете големи партии са постигнали предварително разбирателство.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 чичо Мичо

    19 3 Отговор
    ЧАКАМЕ ТЕАТРОТО НА 6 ЯНУАРИ..

    Коментиран от #5

  • 2 Петър

    4 13 Отговор
    Защо пише на заглавието на статията "Сенатът на САЩ", не е правилно да се напише " Сенатът на Америка"?
  • 3 Ясновидец

    9 20 Отговор
    Със което наближава фалита на русия.
  • 4 Познавач

    8 18 Отговор
    Писах вече че бившият президент Тръмп със своята смешна и клоунска политика е мразен от повечето американци защото донесе само проблеми и повече вреди на САЩ отколкото ползи, затова и бе наказан от американския народ с наказателен вот и че до последно ще се запъва да оспорва и да не признава изборите , НО и ще бъде отхвърлен от членовете на Републиканската партия заради отношението му към проблемите и вътрешната ситуация в САЩ !
    Той няма повече да се кандидатира за следващия мандат като президент и след 20 януари ще изчезне яко дим и повече няма да чуете за него, а до пролетта ще бъде и забравен...!!!

    Коментиран от #8, #13

  • 5 Театро

    7 15 Отговор

    До коментар #1 от "чичо Мичо":

    няма да има. Демокрацията победи. Да му мислят кремълските олигарси и проксито им в Банкя.
  • 6 чичо Мичо

    12 2 Отговор
    А КАКВО ОЗНАЧАВА ДЕМОКРАЦИЯ?....
  • 7 hvdhhh

    3 3 Отговор
    Без коментар за тези, които са забравили тези кадри.

  • 8 азаз

    15 9 Отговор

    До коментар #4 от "Познавач":

    Никакъв познавач не си. Освен това не разбираш от нищо. Както казват хората и на вързано куче хляб не си кадърен да дадеш. След 6 Януари Тръмп остава на власт а нищжоеството Байдън ще лежи в затвора заедно с Клинтън, Фаучи, Сорос, Гейтс и останалите подчвоеци

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хапчетата

    6 7 Отговор

    До коментар #8 от "азаз":

    хапчетата...
  • 10 Познавач

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "азаз":

    Всички соцносталгици,бивши комунисти и русофили, очакват с трепет да се случи някакво чудо на 6 януари и им се иска по стар комунистически обичай Тръмп да посегне на американската демокрация и да въведе извънредно военно положение за да задържи властта суспендирайки правата на гражданите, НО Ако след 6 Януари Тръмп остане на власт, ще е ПОЗОР....и ще има СЪД и ЗАТВОР...!!!
  • 11 Аз40

    12 4 Отговор
    Тръмп беше спрял кранчето на външната мрежа от НПО-та и затова се задействаха противниците му по цял свят чрез медиите. Не им пасва, че остави да отдъхнат колонизираните територии от корпоративния лобизъм на комплекса им по външни политики. Цялото му управление беше горе-долу мирно в сравнение с предните чудовища нападащи суверенни държави по цял свят. Сега с мумията ще избухне някаква нова война на 100%.
  • 12 ДЖОТО

    2 7 Отговор
    ДО КОМЕНТА-8!СКОРО ДА СИ ХОДИЛ ПРИ ДЖИПИТО ТИ?ИДИ И СЕ ПРЕГЛЕДАЙ-ОСНОВНО!!!
  • 13 Какъв е смисъла

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Познавач":

    Ебти президентската държава в която президентското решение не значи нищо.
  • 14 стоян георгиев

    3 5 Отговор
    плачете другари!много се радвам как любовта на путин ви накара да защиавате демокрацията!смях!тръмп заминава смятан за некомпетентен дори от съпартииците му.руската марионетка не успя да спре санкциите срещу руските проекти и да разбие нато,което е много недемократично според вас ,но уви!та плачете няма лошо!
  • 15 Бай Кольо

    6 6 Отговор
    Руският агент Тръмп си отива, сега ще видят ушанките истински санкции,мор до дупка
  • 16 Πо темата

    4 0 Отговор
    Законът включва и разпоредбата за налагане на нови много сурови санкции срещу Турция. Тридесет дни след подписването на закона президентът на САЩ е длъжен да наложи 5 от 12-те санкции на закона CAATSA срещу Турция.
  • 17 УМЕН

    5 6 Отговор
    Това означава че Тръмп ще стане президент. Винаги когато е имало подобно нарушаване на президентско вето държавният глава е бил преизбиран. Факт от политическия живот на САЩ. Оспорете го ако можете.

    Коментиран от #18

  • 18 Д. Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "УМЕН":

    Не може. Това означава да признаят, че изборите не са били демократични! Няма как да стане!