2 Януари, 2021 13:57 3 952 26

Отхвърлиха иска за отмяна на вота в САЩ

  • сащ-
  • избори-
  • майк пенс

Съдия не вижда основания

Отхвърлиха иска за отмяна на вота в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американски съдия отхвърли иск за отхвърляне на резултата от изборите, съобщи FOX News.

Американският Конгрес трябва да се събере в сряда. Тогава ще бъде утвърдено гласуването на Избирателната колегия.

Конгресмен заведе иск, който да даде правото на вицепрезидента Майк Пенс да отхвърли вота. Съдия Джереми Кърнодъл отхвърли искането.

То беше заведено от републиканеца Лу Гомърт. Съдията реши, че няма да основания за подобно решение.

Предстои обжалване. Някои републиканци планират да покажат своите възражения по време на броенето на гласовете.

Това може да проточи дебата по темата.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РЪМПЕЗИ

    25 28 Отговор
    ТУТО ФИНИТО ТРЪМП...СОРИ..

    Коментиран от #15

  • 2 хо хо хо

    17 11 Отговор
    Американците започнаха войната китайците ще я довършат.
  • 3 джон

    13 17 Отговор
    другаря путин трябваше да подкрепи тръмп а не да спасява ердоган от пуча през 2016г сега ще си скубе малкото коса на главата
  • 4 xaxaxaxa

    17 18 Отговор
    Кое дело беше това? До вчера резултата беше 59 - 0
    ХАХААХАХАХАХАХА!
    Дебел, оранжев, слабоумен питекантроп!

    Коментиран от #6

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 27 Отговор
    Винаги ще гласувам за Бойко Борисов

    Коментиран от #8, #16, #17

  • 6 Няма как

    8 12 Отговор

    До коментар #4 от "xaxaxaxa":

    Да се самопомилва, а вицето му няма тези права. За това Оранжевия вдига пушилка до небесата и знае какво го чака съвсем скоро.

    Коментиран от #12

  • 7 Рамчо

    1 1 Отговор
    Откъдя накъдя, бе?
  • 8 ЛОМ

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    КОЗЛЬО, ДУЙ!
  • 9 БПФ

    22 13 Отговор
    И как точно съдът решава, че "няма основание", без да разгледа делото, без да се проведе разследване, следствие, да се изслушат страните, да се разгледат доказателства?

    Все едно аз да заведа дело срещу комшията за кражба и съдът директно да го отхвърли, защото садията направо и без да е разгледал иска, заявява "Бе няма кражба, не ме занимавайте с глупости !!!"

    Така и тук, реално в случая съдът отказва да изпълни законовите си задължения, но ги бойкотира !!! От друга страна САМИЯТ ФАКТ, че тоя т.нар. "съд" отказва да разгледа тези искове, въпреки, че много от тях бяха подадени от цели щати (21 щата в САЩ оспорват изборите), вече говори повече от достатъчно - мерзавците с тоги са напълно наясно, че едно съдебно разследване и публичен процес, ще докажат толкова категорично изборните фалшификации, че като нищо ще избухне революция !!!

    И обратно - ако наистина "нямаше основания", все някой от исковете щеше да бъде разгледан, най-малкото за да може после Тръмп да бъде сочен с пръст като човек който се опитва да открадне изборите и да манипулира съдът !!!

    Коментиран от #11, #13, #22

  • 10 БПФ

    16 5 Отговор
    ... и в съседната статия пише - ама от нашата родна действителност, как прокуратурата отхвърля иск на човек, въпреки надлежно регистрирано и доказано от полицията злоумишлено действие - вандализъм - само защото извършителят е от гнъсната раса.
    Очевидно в целия "демократичен" свят, съдебната система се е превърнала в един злокачествен тумор, който изпълнява поръчки и се гаври със законите, които би трябвало да прилага. Монтескьо и Джон Лок, като са измисляли независимостта на съдебната система, не на сил а се сетили, че една критична маса от садии и прокурори - мерзавци, могат направо да сринат безнаказано държавата?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 xaxaxaxa

    8 9 Отговор

    До коментар #6 от "Няма как":

    Трябва да има обвинение, за да има помилване. Обвиненията ще са след като оранжевата слабоумна сланина бъде изхвърлена.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ЩРЪМПЕНЗИ

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "РЪМПЕЗИ":

    Е такива лоботомии като теб се молеха на боговете си Байдън да ги спаси от Тръмп. Сега ще си сърбаш попарата, калтак.
  • 16 Оня с големия

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Винаги ще те оправям с предимство жено моя
  • 17 Оня с големия

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Атака жено моя
  • 18 макробиолог

    6 3 Отговор
    много китайци в тоя сайт,щастливи че тръмп е прецакан....свиквайте с новата реалност тогава----маска на лицето,експериментална гмо шитня в ду..пе..то и виртуална почти реалност/образование,работа,соц контакти,секс,пазаруване..../до пълна победа на рестарта....
  • 19 ххххх

    5 1 Отговор
    Това решение е очаквано като се има предвид какви корени са пуснали от демонократическата партия, но няма да има никакво значение защото каквото има да става ще стане. Скоро започват арестите.
  • 20 антисорос

    12 6 Отговор
    Тръмп в момента е единствения човек който може да спаси света и човечеството от това което се готви, а то е масово постепенно изтребление на народите и унищожение на стария начин на живот. Едно от лицата на този заговор дори е написал книга и не го крие. Хората могат да забравят и за почивки и за работа и за семейство и за образование и дори за прехрана. Готви се дори конфискация на частната собственост и забрана за обработка на земеделски земи и отглеждане на животни. Забрана за пътуване и много други

    Коментиран от #21

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Елементарно, Уотсън

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "БПФ":

    Ами виж колко отхвърлени жалби има из всички щати, където оранжевия загуби. Там има върховенство на закона. С тези си искове на практика той поставя под съмнение избирателната система на страната - нещо, което до сега никой не е правил. А той има личен интерес да забавя процесите - ще има тепърва доста проблеми със съда и данъчните. Не съм очаквал такъв интерес в Бг - заплатите ли, що ли ще се промени у нас?

    Коментиран от #23

  • 23 БПФ

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Елементарно, Уотсън":

    Ами елементарно, уотсън - казаното от мен важи с пълна сила и за отделните щати !!! При тази корупционна обвързаност между властите, наистина ли мислиш, че в щати, в които са организирани и извършени толкова масирани изборни измами, някой ще позволи на съда да се задейства?
    Защо жалбите или поне някои от тях не бяха разгледани, за да се докаже, че обвиненията на Тръмп и екипът му са необосновани?

    Хайде да не се повтарям.

    Коментиран от #24

  • 24 Имаш грешна представа

    4 2 Отговор

    До коментар #23 от "БПФ":

    Дали има или няма нарушение се решава в съда! Именно затова ти казвам че над 20 щатски съдебни решения има, че претенциите на Дончо са НЕоснователни. Не зная откъде е тази увереност, че именно амер съд система е в нарушение? Може би правиш аналогия с бг система? Уверявам те че нямат нищо общо. Оказва се че у нас много се вълнуват от тези избори - много повече от изборните карамболи у нас вече 10 години. Дано проф М. Костинбродски не си отвори устата.

    Коментиран от #26

  • 25 туйонуй

    2 2 Отговор
    И, все пак, къде са всички русофилистици дето се заканваха с Върховния Съд и със "скритите козове" на клоуна? Над 60 са загубените дела, част от които постновени от съдии назначени от клоуна. Така чем тролетариата - върщайте се към старата песен за Сорос и се надявайте, човекът да не се спомине скоро, че ще се наложи да напрагате мозъчни клетки за други теорри. А такива няма (мозъчни клетки).
  • 26 qwerty

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Имаш грешна представа":

    " че над 20 щатски съдебни решения има"

    Хахахахахахахаха!
    Да 59-60 са определено "над 20".