Last news in Fakti

4 Януари, 2021 09:48 1 622 7

Прага протестира срещу ограниченията с верига от бирени чаши

  • чехия-
  • коронавирус

Ресторантите в страната вече бяха затворени по време на първата вълна от епидемията през пролетта и отново останаха без работа през по-голямата част от тази есен

Прага протестира срещу ограниченията с верига от бирени чаши  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Протестиращи срещу ограниченията в чешката столица направиха верига от бирени чаши със запалени свещи в центъра на Прага днес, предаде БГНЕС.

Дългата километър верига от празни халби водеше от правителствената сграда до историческия площад „Старе место” в стария град на Прага, като чашите бяха поставени на 2 метра разстояние една от друга.

"Ние сме тук, защото сме наистина отчаяни и на края на физическите и психическите си сили", каза организаторът на протеста Иржи Янечек пред АФП. Управителят на малката пивоварна в Прага се оплака, че правителството е сринало сектора със забраната за работа на заведенията заради коронавируса. "Правителството прекали с ограниченията и започна далеч по-смъртоносна пандемия от бедност, безработица, фалиращи компании и бизнеси", каза Янечек.

Ресторантите в страната с най-високата консумация на бира в света на глава от населението вече бяха затворени по време на първата вълна от епидемията през пролетта и отново останаха без работа през по-голямата част от тази есен.

Член на ЕС С населението си от над 10 милиона души, Чешката република е регистрирала над 740 000 потвърдени случая на COVID-19 и почти 12 000 смъртни случая от избухването на пандемията през март.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    12 2 Отговор
    Прави са чехите. Ако на нас ни беха забранили ракията и ние така щяхме да сторим
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Чехите

    11 1 Отговор
    да се сърдят на себе си. Проспаха времето когато им наложиха джендър идеологията,а и сега не усещат че вече са с въжето на врата. Жалко за хубавата държава

    Коментиран от #6

  • 5 8878

    8 3 Отговор
    Братята чехи поне протестират. Значи още могат да мислят. Чехите си имат и "пражка пролет", а ние напън за 16 рпублика на СССР. Това е равносметката.
  • 6 Истински патриот

    1 2 Отговор

    До коментар #4 от "Чехите":

    Какво и е хубаво на Чехия? България е 10 пъти по-хубав, ама да ги няма ГЕРБ, БСП, ДПС и Васил Божков
  • 7 Не ги разбирам чехите!

    3 0 Отговор
    Не им пречи като вдигат цените, големите сметки за ток , наем и др. Обаче затвори им кръчмите и надават вой до небесата! Пазаруват си бири в стекове, пълнят количките догоре?! Нали пият вкъщи? Но явно в кръчмата е по- сладко!