Last news in Fakti

4 Януари, 2021 12:18 1 564 24

Над 23 000 заразени в Русия за ден

  • русия-
  • москва-
  • заразени-
  • коронавирус-
  • пандемия

В Москва са регистрирани 3591 инфектирани

Над 23 000 заразени в Русия за ден - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Броят на заразените с коронавируса в Русия е нараснал за денонощие с 23 351 и е достигнал 3 260 138. Това съобщи днес оперативният щаб за борба с инфекцията, съобщи агенция ТАСС.

В Москва са регистрирани 3591 инфектирани за последното денонощие, а от началото на пандемията - 828 570. Активните случаи във федерацията за момента са 561 114. В цялата страна са регистрирани през последните 24 часа 482 смъртни случая, предизвикани от COVID-19, а общо досега - 58 988.

Оздравелите пациенти във федерацията са 21 154 за изтеклото денонощие, а общо до момента - 2 640 036, или 81 на сто от всички заразени. Репродуктивното число на вируса е спаднало до 0,92 - минимална стойност от 28 юни насам. Русия е на четвърто място в света по брой заразени от началото на пандемията - след САЩ, Индия и Бразилия. В световен мащаб броят на заразените от началото на пандемията вече е над 85 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Д-р Иванов

    3 4 Отговор
    Как само звучи: Над 23000! А бяха над 2800 и сега спадат.

    Коментиран от #4

  • 2 Марс

    10 13 Отговор
    Светът ще е забравил за вирусът, а тези ще се влачат и ще сеят още зараза. Като идеологията им сбъркана и робската психика, но държат да я насадят където могат.

    Коментиран от #11

  • 3 Malinov

    7 3 Отговор
    Може да се започна и така . Едва 23 000 заразени и то за цял ден.
  • 4 гост

    9 7 Отговор

    До коментар #1 от "Д-р Иванов":

    Как така бе другари !?? Нали другаря путин каза че рушката ваксина нямала аналог ?!?

    Коментиран от #13

  • 5 Жоро

    6 6 Отговор
    Спутника на Путника не работи май:))

    Коментиран от #14

  • 6 Русия е враг на България

    9 6 Отговор
    Руски пленници в Добруджа през 1916г. - агресори от Москва и Сибир, цяла колона, конвоирани от български войници кавалеристи.

    СЛАВЕН ЕПИЗОД ОТ УКРИТАТА ОТЕЧЕСТВЕНА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ - 1915-1918г. 🇧🇬

    Руската агресия срещу България през Първата световна война започва по море в октомври 1915г. с бомбардировка на българските пристанища Порто Лагос в Бяло море и Варна в Черно море в нарушение на международните конвенции, т.е. Русия осъществява военни престъпления на българска територия. Тази агресия продължава с коородинарана сухопътна руска атака през септември 1916г. от север в Добруджа и от юг в Македония като част от общия план на Антантата за разгрома на България. Агресорът на Балканите винаги е Русия, а не България, както лъжат казионните ''историци'' другари русофили и комунисти, фашифициращи истинската българска история.

    Руските войски НАШЕСТВЕНИЦИ са БИТИ НА ТРИ ФРОНТА :
    Добруджа в периода от 4.09.1916г. до 05.01.1917г.
    на река Серет в Румъния през цялата 1917г. от Сборната дивизия на генерал Тодор Кантарджиев
    на фронта в Македония през есента и зимата на 1916г., в Леринско и Битолско и окончателно през пролетта на 1917г. в Завоя на река Черна, станала гробница не само на френските колониални дивизии, но и на руските специални полкове и бригади.
    Общото е че на всички фронтове при разгрома на врага от Москва и Сибир са вземани руски пленници - точен брой неясен, но със сигурност са хиляди.

    На всички фронтове са пленявани и големи бойн

    Коментиран от #15

  • 7 Русия е враг на България

    6 6 Отговор
    Общото е че на всички фронтове при разгрома на врага от Москва и Сибир са вземани руски пленници - точен брой неясен, но със сигурност са хиляди.

    На всички фронтове са пленявани и големи бойни трофеи - две руски бойни знамена - в Добруджа на 23.10.1916г. от 1-ва конна дивизия на генерал Иван Колев и руски военноморски Андреевски флаг, пленен при потопяването на бойния кораб ''Лейтенант Пушчин”, нахлул в български териториални води, но унищожен от българса мина с пленен целия му екипаж, и много други в това число хиляди едници лично стрелково оръжие, оръдия от всички системи, картечници, бронирани автомобили - ''танкове'', лично военно имущесто на бягащите след разгрома им мужици и т.н.

    За Добруджа трябва да се знае, че РУСКИТЕ ВОЙСКИ АГРЕСОРИ са със сигурност над 200 000 души, вкл. от далечен Сибир, което масово се крие.
    Руският поход към Цариград и Проливите включва като цел УНИЩОЖАВАНЕ на България. Тя е реализация на УБИЙСТВЕНАТА РУСКА АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА, разобличена още от Георги Раковски през 1861г.
    Но гробокопачът на България беше бит и намира своята ужасна и заслужена смърт със своите разгромени войски навсякъде в боевете по суша, въздух и вода, а накрая и погина неговата империя на злото.

    Темата за руските военни престъпления на Балканите е една от най-забранените и остава ТАБУ и до днес за официалната ''българска'' история. Нито един ''български'' историк не говори за тях. Явно има забрана, наложена от Москва да се споменава въо
  • 8 Русия е враг на България

    7 6 Отговор
    Явно има забрана, наложена от Москва да се споменава въобще за тези престъпления СРЕЩУ МИРНИ БЪЛГАРИ В ДОБРУДЖА И МАКЕДОНИЯ, И СРЕЩУ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕРИ И ВОЙНИЦИ на фронтовете на Балканите.

    В битката в Завоя на Черна след разгрома на руските войски агресори през 1917г. ''православна '' и ''славянска'' Русия е единственият ВРАГ на България от Антантата, който приключва ИЗЦЯЛО СВОЕТО БЕЗСЛАВНО УЧАСТИЕ СРЕЩУ НАС. Това е общото между Добруджа и боевете в Македония, в частност в Завоя на река Черна.

    На 3.03.1918г. агресорът Русия, вече разпаднал се и болшевизиран подписва КАПИТУАЛЦИЯТА си пред България. Имаме реализирана и дипломатическа победа след военен разгрома на ВРАГА, призната от него самия, лично от другаря Ленин.
    Затова 9 май 1917г. - денят на разгрома на руските агерсори в Завоя на река Черна в комплект с френските и италианските войски, и британците при Дойран, е ВЕЛИК ДЕН В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ. Истинският ДЕН НА ПОБЕДАТА на България. 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
    Във фалшфицираната от другарите русофили на московска хранилка официална ''българска'' история тези събития са изцяло укрити и няма нито един ред. Няма как да има истинска история на България, докато тези фалшификации, манипуалции и лъжи не бъдат прекратени веднъж завинаги.
    ОТЕЧЕСТВЕНАТА ВОЙНА НА БЪЛГАРИЯ в 1915-1918г. трябва да бъде написана, такава каквато е била. И НЕЙНИТЕ ГЕРОИ на фронтовете в Добруджа, Македония, река Серет, по въздух и море ДА БЪДАТ ВЪЗКРЕСЕНИ от принудителната забрава, наложе

    Коментиран от #12

  • 9 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 2 Отговор
    Да погледнем към острова на нашите нови господари....Великобритания
    2 654 779 54 990 Диаграма с тенденциите за 60 дни 39 960 75 024Забелязваме 54990 вирусоносители на ден...С темпото на движение ще минат скоро на по предна от 5място позиция....Изведнъж при тях смъртноста изчезна....Вероятно е заради ....мерките и ваксината....Вие по добре знаете колко са жителите на острова,руснаците са двойно повече,комай....
  • 10 ДЪЛБОКО ПРОНИКВАЩ

    0 0 Отговор
    Пръскат ли ви СУ-шките , Ъ ??!
  • 11 Роки

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Марс":

    Ами те твоите приятели американците Не смеят да си покажат статистиката, сигурно ще ги броят до другиден, че и по-дълго,но пък я виж как ти се струват тези почти 195 Хил от предния ден, сигурно повече ще ти харесат,нали са чисти братски американски... хм трудно се описва човек като теб,жалко...
  • 12 Роки

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Русия е враг на България":

    На теб лично имам нещо да кажа - първо това, че от преди 100 и повече години геостратегически интересите са тотално променени,за това време и оборудването на войските е от съвсем различно поколение, да не говорим че и властта се е сменяла няколко пъти, все пак се радвай, че е документирано в детайли,някой си е правил труда да остане нещо за историята въобще, защото за други времена на жестокости по нашите територии ти няма как да разбереш много, защото всичко от тогава е унищожено. Но помисли и нещо друго,погледни реалността днес - без никаква война дори чезне население колкото един средно голям град за година само,все едно всяка година пада по една бомба в някой град и го ликвидира изцяло,и това под зоркия поглед на САЩ и НАТО, че погледни какво представлява Добруджа в момента, каква е частта на същинското българско население 15-20пенсионера от село!!! Това сигурно повече ти харесва,знам ли, вече няма нужда от агресия от който и да било, вече всичко е отворено, всеки да влиза да прави каквото си поиска... И какво значение въобще има днес тогавашната руска агресия? Да не би след отпора да сме станали по-силни или пък разумни? Всичко сме пропиляло, като една игра на карти, за нас губеща! А ти пак ми говори за история,пак ми цитирай неща,знам бил си отличник,наизустявал си, това ти отива,нищо повече...

    Коментиран от #16

  • 13 Ти си бил

    1 3 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    най-големия тъпанар.
  • 14 Ами в този

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Жоро":

    дух то май и краварската файзерка още по-не работи,защото там заразените са 3-4 пъти по толкова и краварите водят първенството и по смъртност и по заразени,а и съотношението заразени/излекувани е трагично.
  • 15 Нещо не си

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Русия е враг на България":

    на ясно с тези събития,защото те са в резултат на избухналата по това време революция в Русия и на тях хич не им е било да водят война с останалите участнички от ПСВ. А,я умнико напиши как завършава за България този отрязък от историята,май беше с поредната национална катастрофа и осъдена от великите сили да плаща репараций поради участието си на страната на вечно губещите,както и сега. Една битка не печели войната и това до някъде е в стила на Сун Дзъ. Това са светли откъси от голямата загуба последвала страната ни.
  • 16 Да колега

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Роки":

    харесвами сравнението точно с една игра на карти,а не цялата победа. Не само не сме станали по-силни,ами дори обратното изчезваме с темповете,че в скоро време ще ни запишат в червената книга за изчезващи видове.Жалко е че това се случва в съвремието и лошо е когато си живял и в онова време на уж "лошия социализъм",който доведе до население от 9 млн.,а сега вече под 7млн. със усиленото съдействие на новите ни задокеански господари.
  • 17 Рико

    0 3 Отговор
    "Над 320 оплаквания след поставяне на руската ваксина
    Случаите са отчетени в първите два дни от масовата имунизация в Аржентина" в РУСКО СЪЩАТА ВАКСИНА ИМ БОЦКАТ, ама оплаквания няма. Или има?

    Коментиран от #18, #19

  • 18 Рико

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Рико":

    "Аржентина получи 30 000 от руската ваксина, с която започна имунизацията на здравните работници в страната. Страничните ефекти от препарата са били докладвани в 18 от общо 24-те области."
  • 19 ами да

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Рико":

    дадеш линк някакъв, че се помъчих да намеря инфо, което да потвърждава казаното от теб, ама не намерих...

    Коментиран от #20

  • 20 Рико

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "ами да":

    Faktor.bg От там го копирах. Сега погледнах, не го виждам на първата им страница,но го свалих от там буквално преди час,два.

    Коментиран от #21

  • 21 аха ясно

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    фактор...великата медия...:)))
    Но дори да е вярно, 320 зачервявания и леко главоболие са 1%...но все тая...важното е пак лееекинко да се плювне по Русия
  • 22 Рико

    0 1 Отговор
    ЕС има сертифицирани ваксини. Който рекламира други е потенциална опаснаст за живота и здравето на хората. Такива да бъдат санкционирани от властите.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Роки

    0 0 Отговор
    Да са много е опасно направо да ползваш несертифицирани ваксина от изток, защото баба ти Урсула те чака точно теб зад първия ъгъл за да те фрасне с гоУ Е м тиган у глав Ът Ъ ,за да получиш втора доза просветление