4 Януари, 2021 18:45 5 077 58

Русия отговори на Помпео с ''Отстъплението на Наполеон''

  • русия-
  • отговор-
  • майк помпео

Колоритен отговор на руското външно министерство

Русия отговори на Помпео с ''Отстъплението на Наполеон'' - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руското външно министерство направи колоритен отговор на изказване на американския държавен секретар Майк Помпео, съобщи ТАСС.

Днес Помпео говори за отношенията на американската администрация с руската държава. Според него това правителство е било най-твърдо спрямо руските действия.

Руското външно министерство отговори с публикация на картината ‘‘Отстъплението на Наполепон‘‘. Има и обръщение.

То гласи ‘‘Продължавайте така корави момчета‘‘. Американските представители не са коментирали посланието.

Помпео е висша фигура в кабинета на президента Доналд Тръмп. Той често защитава администрацията.

В началото на своя мандат Тръмп показваше желание да подобри отношенията с Русия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 42 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Stéphanie 🎲

    16 89 Отговор
    Ще ги мачка валяка ватенците 😁🥴

    Коментиран от #14, #36, #42, #45

  • 4 КОТарАК

    97 13 Отговор
    непонятно е как рухналите щати ще се противопоставят на Русия. най-много да се извъртят в положението си преди световните войни и да се изолират-80 години им бяха достатъчни за авантюрата световен лидер, в който ги вкара Хитлер със загубата на войната.вече Русия +Китай им идва много а и Европа се дистанцира..да се оправят с чернокожите най-добре/ все пак доскоро бяха робовладелска държава
  • 5 еееееее 23

    18 43 Отговор
    От Вагнер са най корави ,то е всеизвестно - ГЪК не казват , както и да ги … нали
  • 6 Гонго

    79 8 Отговор
    Русите са най-коравите,германците-най-тъпите,американците-най-наглите,а ние българите най..хмм..Абе ние сме си най..
  • 7 ponti

    42 13 Отговор
    За щастие на здраво-мислещите (а не на "комунистите"), съвсем скоро и хляба и ножа в геополитическо измерение, ще е в ръцете на Русия. Единствения плюс, който бих сложил на ББ е този, че макар и косвено и под натиск защити руските интереси в региона (част от които са и наши), като не се конфронтира с т.н. "евроатлантически партньори", от които сме изцяло зависими. Всичко останало е провал и ГРАБЕЖ!

    Коментиран от #54

  • 8 Хаха

    15 58 Отговор
    В Руското външно министерство са се събрали от умник нагоре, начело с Марийчето Захариевна.

    Коментиран от #15

  • 9 чичо Мичо

    10 2 Отговор
    КОЙ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ БЕШЕ НАЙ-ГОНЕНИЯ,ПРЕЗ ГОДИНИТЕ?НАЙ-ГОНЕНИЯ,ВИНАГИ Е НАЙ-ПРАВ !..
  • 10 Активист на БКП

    44 7 Отговор
    Могли са да публикуват и картина ,,Битката при Сталинград,,...
  • 11 Вълко Червенков

    12 66 Отговор
    Те и съветските другари се правеха на много отворени,но после им се ревеше.Рускенефа ще свърши по същата схема.Неизбежно е.
  • 12 карамфила

    28 4 Отговор

    До коментар #2 от "Behemoth":

    Подстрекателството към палеж се наказва от закона освен ако зад гърба ти стоят закона или си цензор които не може да се самоцензорира.Последовател на мухамед ли си и затова призоваваш за палене на християнски църкви,питам и отговор не чакам от теб мустафа.

    Коментиран от #21

  • 13 Рико

    10 46 Отговор
    Това са детинщини - да вадиш като аргумент .... художествено платно отпреди 200 години.

    Коментиран от #26

  • 14 Емил Боев

    54 12 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    А аз да ти кажа от първи януари във САЩ ще разглеждат всички Славяни Руси .Българи Сърби , Украйнци ,Беларуси ,като цветно малцинство .И ще бъдат приравнявани наравно със Испано говорящите със авроамериканците и със другите малцинства .Като мотивът е че Славяните са негодни за работа и са мързеливи хора .Така че тези дето ги защитаваш ти плюха във гащите соросоидни .

    Коментиран от #47

  • 15 Абе ,

    4 10 Отговор

    До коментар #8 от "Хаха":

    Марчето нема тситси ... Бе

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 зъл

    38 10 Отговор
    На въпросната картина Наполеон и войниците му вървят измръзнали с наведени глави. А на новата картина няма да има нищо. Не само заради съвременните тенденции в изкуството. Зашото два "Циркона" стигат за да няма вече нищо там...

    Коментиран от #31

  • 18 соломунчо

    12 4 Отговор
    Накрая ще оцелеят дузина китайци и К19
  • 19 карамфила

    15 3 Отговор

    До коментар #15 от "Абе ,":

    Този глупак които каза че Марчето няма сиси ритна попа и го изядоа червеите,мераклия ли си да видиш как?

    Коментиран от #33

  • 20 Емил Боев

    41 11 Отговор
    Руското външно министерство да им беше показало как Американците бягат от Червената армия във Сибир ,по време на гражданската война 1918 -1923 години .а наред със тях бягаха и Англичаните Японците и Чехите . Ама тези Американци много бързи ги лови амнезията и не ги помнят тези исторически факти ,особено че нямат спечелена воина извън САЩ .Който ги хване все ги бие и то много жестоко .

    Коментиран от #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Бородино

    41 8 Отговор
    Русия е велика страна !
    Помнете !
    Наполеончо,Гитлер, Манджурия...
  • 23 Алфа Вълкът

    9 28 Отговор

    До коментар #20 от "Емил Боев":

    Или как Рейгън нарежда на Горбачов да събори Берлинската стена. Да ти кажа и още нещо, няма да видиш руски войник да бяга от САЩ, защото няма кой да го пусне там.

    Коментиран от #27

  • 24 соломунчо

    4 36 Отговор
    Доколкото знам Наполеон е бил приятелски настроен към Русия и ги предупреждава да не нахлуват и месят враждебно в Западна Европа и тогава поема срещу тях.

    Коментиран от #38, #53

  • 25 Биби Кинг

    8 13 Отговор
    Най-великиа руски патреот за сички времена от как саштествува Россиа(1722 година) е Йосиф Висарионович Джугашвили дее!Чичо Джо,като с лйобоф го наричат Чарчил и Рузвелд! Той е разкарал от тоа свет американцкия предател Троцки и германцкиа предател Володиа Ленин!По негово време никой не се е кундил така с матушката така както сега се кундиат с неа!
  • 26 Прав си

    23 3 Отговор

    До коментар #13 от "Рико":

    могли са да изкарат някое по-скорошно фото, на оня който слага съветското знаме върху Райхстага.
  • 27 Емил Боев

    31 9 Отговор

    До коментар #23 от "Алфа Вълкът":

    Руските войници никога не бягат от битките ,те се бият до последният патрон ,за разлика от джендър американските войници .Нали си гледал как горките войничета плачеха като баби когато Иранците им плениха кораба във Персийският залив или пък когато Руският Су -27 им заглуши системите на кораба Доналд Кук .И последно преди време един Руски генерал каза че ако върховният главнокомандуващ им заповяда те на осмият час ще маршируват по улиците на Вашингтон .Так че не бъди сигурен във това което пишеш .и последно ще ти припомня и друг случай по време на Виетнамската война ,Виетнамци докараха до там Американските войници във джунглите да се убиват един други за да не умрат от глад .Ако не вярваш намери филма Апокалипсис сега и ще се увериш във това което пиша .

    Коментиран от #30, #32, #48

  • 28 Nnn

    8 27 Отговор
    Абе те много велики руснаците, ама няма битка в която да са победили Бонапардчо, даже бородино го смятат за равен мач но след това равенство сами запалват москва!
    Мислещите руснаци много добре са си изяснили войните със запада печелят когато имат сериозни западни съюзници бият шведите с използването на немски командири и немско оръжие, бият наполеон в съюз с англичани и немци и губят от турция кримската война когато нямат западна подкрепа, а турците имат! Губят руско-японската война когато не успяват да убедят америка да им помага! В ПСВ ние ги разгромяваме в Добруджа и това е краят на руската империя, а ссср само при киев губи 3-4 пъти повече пленени и убити войници отколкото немците при сталинград, досега това е най-голямата загуба във военната история на човечеството, но за нея учат само кадровите военни!

    Коментиран от #34, #51, #55

  • 29 Емил Боев

    27 4 Отговор
    А още по пресен пример наскоро гледах във ЮТУБ как американски конвой се опита да попречи на Руският конвой да си продължи пътя във Сирия .И каква стана тя три Руски вертолета прогониха на бързо Американците като застанаха ниско над тях и ги обдухваха със перките си .Направо си умрях от смях като видях как прехвалените Американци се ометоха яко дим от пътя на Руският конвой .
  • 30 Бае тодър

    7 27 Отговор

    До коментар #27 от "Емил Боев":

    Не думай бе, "руски не здаютса" А, Я ПРОЧЕТИ ГЕНЕРАЛ КОЛЕВ КОЛКО ГОВЕДА ОПУШКВА И КОЛКО ВЗИМА В ПЛЕН...... РУСКИ ИБРИКЧИО.

    Коментиран от #37

  • 31 All the Way

    4 13 Отговор

    До коментар #17 от "зъл":

    Вземи да пораснеш ,дечко - ментално . ? Циркона от анимационните ли ?

    Но дори и да ги направят някога 2 Циркона самолетоносач не могат да потопят с конвенционален заряд , а ти зачеркна цял континент . Но дори и да е ядрен заряда той ще бъде оперативно тактически -ако това ти говори нещо

    Коментиран от #35

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 зъл

    13 2 Отговор

    До коментар #31 от "All the Way":

    Неее, нямах предвид цял континент. Все пак и у най-злия има капка съвест и човечност. Говорех само например за Вашингтон и Ню Ѝорк, там някъде в центъра между най-голямото струпване на небостъргачи :)
  • 36 Да ми мачкаш тоягата

    5 1 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    с устни
  • 37 Емил Боев

    24 5 Отговор

    До коментар #30 от "Бае тодър":

    А ти прочети как след това Турски и Български пленени войници правеха безплатно пътищата във Русия .И не ми пей тази мантра за генерал колев който печели едно сражение а после губи цялата война заедно със Германците 50 десет хиляди са пленените Турци и Българи само във битките срещу Русия Намери истината за брест литовският мирен договор и ползата на България от него и как твоите началници Германците как прецакаха България тогава .

    Коментиран от #49

  • 38 Iviviv

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "соломунчо":

    Значи нищо не знаеш.

    Коментиран от #41

  • 39 Враг пред портата

    21 4 Отговор
    Всички се бият,но накрая Русия печели!
    Да го знаете!,ако не сте го чували и чели!
  • 40 Хо Ши Мин

    12 1 Отговор
    До хамериканците ! Амин !...
  • 41 соломунчо

    3 5 Отговор

    До коментар #38 от "Iviviv":

    Не съм историк , но това го знам- Наполеон изпраща послания за ненамеса на Русия срещу него.
  • 42 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Кажи кога кой ги е мачкал?????
  • 43 Суворов

    7 4 Отговор
    Руснаците са нашите по-малки братя.ние ги научихме как се организира и управлява една държава, научихме ги да се бият и още много други неща.техните успехи са и наши успехи.но те забравят ли за нас и започнат ли да ни пренебрегват ще получат тежък удар.

    Коментиран от #44

  • 44 канасюбиги Крум IYI

    8 0 Отговор

    До коментар #43 от "Суворов":

    Суворов е чуваш демек българин.
  • 45 Путин

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Ще цокаш документа скоро👻
  • 46 Пуерто

    24 2 Отговор

    До коментар #32 от "Рико":

    Я пак. Толкова ги беше страх руснаци, че си направиха гаргара с американския флот блокирал Куба.

    Коментиран от #56

  • 47 Евач

    13 1 Отговор

    До коментар #14 от "Емил Боев":

    Ха, ха, кой знае какъв афрофранцузин и плюе в гащите на Стефанка, ама тя смела мулти-култи евроатлантичка!
  • 48 Алфа Вълкът

    6 8 Отговор

    До коментар #27 от "Емил Боев":

    Да бе вярно е това за руснаците! Хвърляха се пред нацистките картечници, докато на швабите им свършиха патроните 😆😆😆😆😆. МОЖЕ СЕ СМЕЯ, АМА Е ФАКТ!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Сух

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Nnn":

    Спок пич, и сега има кой да им дава, къде забравяш Китай?
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ти нищо не знаеш

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "соломунчо":

    Войната започва защото Русия продължава търговията с Англия.А Наполеон в това време провежда търговска блокада на Европа (поне на завзетата от него част) с Англия.Руският император не се съобразява с исканията за блокада.Това не е било в руски интерес.
  • 54 Истината

    0 7 Отговор

    До коментар #7 от "ponti":

    Нещо друго ще е в ръцете на ушанките и ще има едно око!
  • 55 Хахаха

    7 0 Отговор

    До коментар #28 от "Nnn":

    От името на нито един руснак нямаш право да говориш. Камо ли от името на мислещите руснаци.
  • 56 Рико

    1 0 Отговор

    До коментар #46 от "Пуерто":

    Абе , "факти", колкото пъти напиша за този инцидент, толкова пъти го триете. Има свидетлества на участници, има протоколи от разговори ,снимки има - всичкото което съм написал е исторически вярно. Вие го триете! Който затаява истината от обществото трябва да бъде преследван от закона!
  • 57 ЪРП

    6 0 Отговор
    ХАХАХА........РУСНАЦИТЕ СА КРАТКИ, ЯСНИ И БРУТАЛНО ОТКРОВЕНИ В НАМЕЦИТЕ!!!!!
  • 58 Ombre

    0 1 Отговор
    "Американски представители, не са коментирали...."
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания