Last news in Fakti

4 Януари, 2021 22:12 1 460 4

Португалия обяви своите приоритети

  • португалия-
  • председателство-
  • ес

Европейско възстановяване и автономия

Португалия обяви своите приоритети - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Португалия поставя няколко основни приоритета за своето европейско председателство. Това обяви португалският премиер Антониу Коща в материал пред EurActiv.

Португалия приема председателството от Германия. Развитието на социалния стълб на ЕС трябва да създаде солидна основа на увереност.

Търси се стратегическо укрепване на европейската автономност. ЕС трябва да е отворен за света.

Три етапа трябва да дадат израз на тези приоритети. Това са националните планове за възстановяване, социалната среща на върха и срещата ЕС – Индия.

Мотото на португалското председателство е: Време за постигане: зелено,цифрово, справедливо възстановяване. Цели се гарантиране на доверието на европейските граждани.

Европа трябва да е глобален участник в света.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Каквото повикало, такова се обадило

    5 0 Отговор
    МАКЕДИПИТЕ ЩЕ ДУХАТ ТАРАТОРА. АЛБАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЧИ ОТ РСМ И ДА ВЛЕЗНЕ САМОСТОЯТЕЛНО В ЕС. ТОВА Е ЕСТЕСТВЕНОТО РАЗВИТИЕ НА ПРОЦЕСА. МАКЕДИПИТЕ ВСЕ ОЩЕ МАЧКАТ ОБИКНОВЕНИТЕ МАКЕДОНЦИ И САМАТА РСМ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ МЕРКИ. КОГАТО СТАНАТ ГОТОВИ, ТОГАВА ЩЕ ИЮА БАЗА ЗА РАЗГОВОР С БГ.
  • 2 БДЖ

    5 2 Отговор
    Албания няма място в ЕС както и Турция!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: