Last news in Fakti

5 Януари, 2021 07:33 3 881 27

Локдаун на Острова, забранено е излизането от дома без основателна причина

  • великобритания-
  • локдаун-
  • борис джонсън-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • мерки

Властите затвориха всички учебни заведения

Локдаун на Острова, забранено е излизането от дома без основателна причина - 1
Снимка: Shutterstock

Британският премиер Борис Джонсън обяви нови строги мерки в борбата срещу тревожното разпространяване на заразяванията с коронавируса, много подобни на първия локдаун през месец март. Всички училища, колежи и университети ще бъдат затворени до средата на февруари, предаде БНР.

Джонсън започна обръщението си към нацията с тревожната статистика със заразяванията и смъртните случаи, както и новия щам на вируса, който се разпространява 70% по-бързо. Това налага незабавни действия, ето защо премиерът обяви новите ограничения за Англия. Те включват забрана на контактите и оставане по домовете, като те могат да бъдат напускани само за пазаруване на продукти от крайна необходимост, за посещаване на болница или за физически упражнения.

Най-голямата новина е затварянето на всички учебни заведения. Това ще остане в сила до средата на февруари, когато е кратката зимна ваканция. По всяка вероятно матурите тази година няма да се проведат по приетия начин, възможно е дори те да бъдат отложени. Борис Джонсън се извини на родителите за трудностите, които ще им бъдат причинени от затварянето на училищата. Голямата разлика от първия локдаун обаче, по думите на премиера е, че е в ход масовото ваксиниране.

Джонсън изтъкна, че това е последната фаза на страданието, защото с помощта на ваксината битката ще бъде спечелена. Той допълни, че до средата на февруари ще бъде направено всичко възможно да бъдат ваксинирани четирите най-уязвими групи хора - най-възрастните, обитателите на домовете за социални грижи и персонала им, хората над 70 години и здравните работници на първа линия – което ще позволи да се вдигнат ограниченията. Джонсън призова за пореден път хората да следват инструкциите и подчерта, че оставайки по домовете си ще облекчат работата на здравеопазването и ще спасят човешки животи.

Лидерът на опозицията Киър Стармър приветства новите мерки, макар и те да са много закъснели, според него. В Шотландия от полунощ влиза в сила локдаун до края на януари. В Уелс наложеният преди Рождество локдаун остава в сила също до края на януари. Най-строги мерки са наложени и в Северна Ирландия. Всяка част на Обединеното кралство следва своя собствена политика в борбата с вируса.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Рошко

    37 8 Отговор
    Абсурда продължава овце, всеки по всяко време може и на момента да си измисли причина, честито модерно робство
  • 3 Ше се пика през балкона

    11 3 Отговор
    Или прозореца щом нема излазане

    Коментиран от #15, #24, #25

  • 4 Bobi

    7 1 Отговор
    Здравей 2021
  • 5 Гост

    30 4 Отговор
    Че те в близките 2 месеца кога са били "отворени" залостените по къщите ингилизи, че сега им забраняват излизането? Какъв е извода - залостването по къщите не помага за намаляване на броя назаразените...
  • 6 Сила

    17 3 Отговор
    "V Като вендета" беше пророчески филм!!!! Гледайте го пак!!!!
  • 7 Ефбет

    8 12 Отговор
    Човека поне казва.ме това е за последен път и вдига ограниченията а тиквата ще ни влачи до май боклука
  • 8 Фаро

    7 4 Отговор
    Ще изтрепат старците и имигрантите.Англичаните не гледат стари хора

    Коментиран от #17

  • 9 да де

    25 6 Отговор
    Видя се, че от такива мерки ефекта не е кой знае какъв. Да отначало има спад на заразените и когато се премахнат мерките броя пак се увеличава така, че това ми прилича на игра на криеница.
  • 10 Тъй де

    9 4 Отговор
    След БРЕКЗИТ, Острова ще си е все в Локдаун....
  • 11 7532

    8 2 Отговор
    Много добра маркетингова стратегия. След нея ще има вълни от желаещи да се ваксинират.
  • 12 Мери

    10 30 Отговор
    Умните държави затварят и пазят населението си ! Нещата с този вирус не са шега и трябва наистина да бъдем отговорни! Като гледам в България много неадекватни мерки и страшно много недоволни! С подигравки и неадекватно идиотско поведение няма как да се спре вируса. Погледнете в съседна Гърция какво става та всички ли са по глупави от българите?

    Коментиран от #14

  • 13 Чочко

    7 0 Отговор
    Кобрата прати Джошуа в доволен Локдаун !
  • 14 222

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Мери":

    Гърция дава по 2000 тамошни пари а тука още не са ни дали даже 24 лв за ноумври
  • 15 Оги

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ше се пика през балкона":

    Ти тоалетна нямаш ли?
  • 16 Коча

    8 1 Отговор
    Каква битка каква ваксина бе борка!? Утре излиза нов вирус пак ли локдаун пак ли ваксини ще търсим? Буквално се ОК аках те с тия мерки.
  • 17 дали

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Фаро":

    като изключим старата и мома в кралството - ха ха ха, на има няма 80-90-100 г.
  • 18 КапитализмаУмре

    5 1 Отговор
    Зaпoчвa дa нacтъпвa Нoвaтa eрa зa чoвeчecтвoтo нa глoбaлния Нeoкoмунизъм, но този път ще започне от най развитите индустриално и технологично капиталистически държави , като първo щe ce aтaкувa умa и психиката нa хoрaтa с Локдауни зa дa променят СЪЗНАНИЕТО си и сами да започнат да се отказват и зaбрaвят зa cтaритe cи капиталистическо буржoaзни традиции и нaвици със cтрeмeж към зaбoгaтявaнe и консумативно пoтрeблeниe c лукcoзнoтo рaзтoчитeлcтвo нa cтoки,пaри и вeщи и пътувания, които все повече няма да им са необходими и caми дoбрoвoлнo и съзнателно ще зaпoчнaт дa ce oгрaничaвaт и oткaзвaт oт cъврeмeннитe придoбивки нa кoнкурирaщия ce двигател на човешкото развитие с търсенето на печалби, на все по загниващ КAПИТAЛИЗЪМ , за да си сведат желанията само до най необходимото, пoдoбнo нa рaзпрocтрaнилият ce нихилизъм прeди 2000г oт рaннoтo хриcтиянcтвo, oтричaщo забогатяването и цивилизaциoния нaпрeдък и рушящo вcичкo oт пocтигнaтoтo рaзвитиe в рoбoвлaдeлcкитe oбщecтвa и причинилo мнoгoбрoйни вoйни...!!!

    Коментиран от #20

  • 19 Българче

    6 2 Отговор
    Каквото и лошо да се случи на тупата Англия , все ще е малко .
  • 20 Киргизъ

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "КапитализмаУмре":

    Хубаво звучи, но уви няма грам истина , богатите стават все по-богати, а за бедните то е ясно, и ако нямаше само за миналата година да има 50 нови милиардери и всите от .... Фармацевтичния бранш. Това което наблюдаваш е по скоро прелюдия към глобален контрол и отнемане на свободите на хората с цел да се заглушат всякакви протести било то срещу 5G радиацията от микровълни с която ни облъчват или недоволство срещу правителствата, да не се събират хората за да не сработи стадния имунитет да разделят младите от възрастните и да редуцират населението по план...безболезнено. А бонуса е белега на звяра, ваксината с наноботи която ще отваря вратите на всички които си я сложат. Ще ви командват от разстояние, всеки който я има ще бъде "свободен" да служи... Но решението колко дълго да служи на елита ще е в ръцете на господарите му.

    Коментиран от #26

  • 21 Мераклия

    3 2 Отговор
    Най-лошото от целия вирус е,че жените спряха да дават п..ка от страх да не се разболеели.

    Коментиран от #22

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Тричко може всичко

    0 0 Отговор
    Дават те, знаят, че кат за последно може да им е ама само осъзнатите знаят, че широко трябва да отварят нозете, а Ковид пъзлите тъй неклатени ще си останат.
  • 24 Разбирам, че тук има много хора без

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ше се пика през балкона":

    тоалетни или със запушени такива. Не завиждам на съседите им в блока....
  • 25 Ами отпуши си кенефа

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ше се пика през балкона":

    най-накрая. И ти и тези, които на всяка простотия са готови да сложат +.
  • 26 КапитализмаУмре

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Киргизъ":

    Е чакай де... Едно по едно... На всичко ще му дойде времето...Разбира се че винаги ще има ръководно неокомунистическо политбюро от недосегаеми милиардери...!!!
  • 27 Аз40

    3 0 Отговор
    Провежда се геноцид от най-малко 150 г. вече, а и е толкова пошло всичко, че са затъпили до безкрайност човешките маси. Истината се крие умишлено, за да няма съпротива, но тя вече расте от години. Ставаме все повече по целия свят, гледайте поредицата Vaxxed, сериите на Мики Уилис Plandemic. Информацията ще ви направи свободни, истински свободни.