Last news in Fakti

6 Януари, 2021 14:24 2 586 11

Нидерландия започна ваксинацията с две седмици закъснение

  • нидерландия-
  • коронавирус-
  • ваксинация-
  • ваксини

Властите в Нидерландия наложиха строга карантина

Нидерландия започна ваксинацията с две седмици закъснение - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Почти две седмици след повечето страни от Евросъюза Нидерландия започна днес програмата си за ваксинация срещу коронавируса. Начело в списъка са работещите в социалните домове и медиците от първа линия в болниците, предаде БНР, позовавайки се на AP.

Сана Елкадири, сестра в лечебно заведение за хора с деменция, стана първият човек в страната, инжектиран с ваксината на "Пфайзер/Бионтех". Правителството на страната бе остро критикувано за късния старт на имунизацията. Премиерът Марк Рюте каза по време на дебат в парламента вчера, че властите са били фокусирани върху подготовката за ваксиниране с лесната за използване ваксина, разработена от Оксфордския университет съвместно с фармацевтичната компания "АстраЗенека" (която обаче все още не е одобрена от регулаторния орган на ЕС), а не с тази на Пфайзер/Бионтех, която изисква съхранение при свръхниски температури.

"Самият аз съм много разочарован, че закъсняваме с две седмици от останалите страни", каза Рюте пред депутатите. В момента Нидерландия се намира в средата на 5-седмична строга карантина, наложена след резкия скок на заразяванията. През последните дни се забелязва спад в броя на инфектираните, но вчера здравните власти казаха, че карантината все още не е дала очаквания ясен ефект за намаляване на заболеваемостта от COVID-19. Близо 12 000 души в Нидерландия са починали досега по причини, свързани с COVID-19, макар че реалният брой е по-висок, защото не всички починали са били тествани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 илюминат

    2 1 Отговор
    кралица беатрис си знае работата

    Коментиран от #7

  • 2 Пръц

    4 3 Отговор
    Холандия ! нидерландия ви е у тъпите глави.Някой чел ли е Летящия нидерландец? Това име е латинско,както на Шотландия-скотланд.Останало от Римската Империя !!!

    Коментиран от #8

  • 3 Мнение

    2 4 Отговор
    Нашето закъснение е катастрофално, а темповете на ваксиниране ни гарантират 5 години ходене по мъките докато стигнем 70 на сто. То няма да се учи, няма да се работи, няма да се пътува и т.н. Я вижте какво става в Израел - до м. март 8 милиона ще ваксинират. Унгария внася руски и китайски ваксини за да ваксинира по-бързо хората. Ние си траем и чакаме...Кой да ни обясни как ще ни се отрази това забавяне и що не правим нищо?

    Коментиран от #4, #9

  • 4 Баща ти

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Тъпа овчице нищо няма да стане
  • 5 Нане

    3 0 Отговор
    Холандия така,Северна Корея онака,абе не е важно аз да съм добре,важното е на Вуте да му е зле.Пфууу...да пием по една пропаганда.Наздраве!
  • 6 Изводът, че реалният брой на починалите

    3 0 Отговор
    е по-висок е доста произволен. Може да е така, може да е и обратното. Щом не са били тествани, не може да се даде толкова еднозначно заключение.
  • 7 А?! Че кралица Беатрикс

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "илюминат":

    не предаде ли трона вече на сина си и на Максима?
  • 8 Уф, с тоя Летящ холандец...

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пръц":

    Откъде знаеш, че името на кораба е производно от това на държавата, а не от това на някоя от двете провинции, Северна или Южна Холандия? Държавата си се пише Нидерландия, отпреди да се родиш. Има материали по темата, поинтересувай се.
  • 9 Има една притча,

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    за един старец, на когото, каквото и да му се случвало, хората казвали "Това е добре" или "Това е зле". Та така и със закъснението. При положение, че не се знае точно какви ще са последиците от тези ваксинации, не можем да твърдим, дали закъснението е за добро или за зло. Ако, не дай си Боже, се окаже, че ваксинациите имат повече негативни страни от очакваното, може пък и закъснение от 2 седмици да е добре в последствие. Само времето ще покаже.

    Коментиран от #10

  • 10 Има една притча - допълнение

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Има една притча,":

    Старецът отговарял само с: "Може би."
  • 11 Аз40

    5 0 Отговор
    500 доктори от Германия, наричащи групата си "Лекари за информация" (имат уебсайт с името ärzte-für-aufklärung) заявиха публично още преди месеци, че: "Корона-паниката е пиеса. Измама. Мошеничество. Крайно време е да разберем, че сме в разгара на глобално престъпление." ... и дори организираха протести, в подписката се включиха над 12 милиона души, също няколк омилиона бяха и на протеста. Никой да не си мисли, че хората ей така не виждат, какво се случва. Много сме!