Last news in Fakti

6 Януари, 2021 14:59 1 407 10

СЗО откри новия щам на COVID от Великобритания в още 40 страни

  • световна здравна организация-
  • щам-
  • коронавирус

Няма данни обаче той да се преболедува по-тежко или пък ваксините да не му влияят

СЗО откри новия щам на COVID от Великобритания в още 40 страни - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новият щам на COVID-19, който първоначално бе засечен във Великобритания, вече е открит от Световната здравна организация в още 40 страни.

За това информира самата СЗО в свое съобщение, цитирано от БГНЕС.

Новият щам бе открит на Острова в преди коледните празници и това наложи рестриктивни мерки към пътуващите от кралството към България. За момента учените са установили, че щамът е около 70% по-силно заразен и се разпространява много бързо.

Няма данни обаче той да се преболедува по-тежко или пък ваксините да не му влияят.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А вБГ то.

    2 0 Отговор
    Има ли го
  • 2 трясъ

    3 1 Отговор
    За момента учените са установили, че щамът е около 70% по-силно заразен и се разпространява много бързо. СЪЗДАТЕЛИТЕ МУ НЕЩО СА ПИПНАЛИ ПО НЕГО,КОЕТО ГО НЯМА ВЪВ ВАКСИНИТЕ. НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА ТРЯБВА ДА СЕ РЕДУЦИРА. ТОЛКОЗ.
  • 3 Един

    3 0 Отговор
    Тва СЗО са големи "умници" - ми то е ясно: вчера е открит в Англия, днес в 40 страни, а утре в цял свят! И точно такива трябва да са , за да си "топлят" местата!!!
  • 4 Верно ли?

    1 0 Отговор
    Ако беше нов щам нямаше да се именува Ковид 19,а вече Ковид 20 или нещо подобно,бря!
  • 5 Няма такова понятие

    2 0 Отговор
    Във вирусологията "новия щам на Ковид 19".Ако е нов щам носи друго име/номерация!
  • 6 Антисоциалист

    3 1 Отговор
    Господа, този вирус, нито от новия, нито от стария "щам" досега не е изолиран.
    Следователно, всякакви приказки за по-силна заразност, за ваксини, тестове и мерки са измислици.
    Напомням някои старателно укривани факти за последиците от недопроверени ваксини:

    - масовото ваксиниране след Първата световна война причини в Европа и САЩ испанския грип. Загинаха милиони хора. В Азия и Африка, където е нямало ваксинация е нямало и испански грип;

    - първата ваксина срещу детски паралич (изобретена в САЩ) бе спряна от употреба заради установената й вредност - заразявания и често причиняване на парализа на инжектираната ръка;

    - през 70-те години на миналия век в САЩ бе отменена ваксина с носител - живачно съединение, а във Великобритания, СССР и у нас - тя бе забранена;

    - съставът на препоръчваните сега в САЩ и Европа ваксини срещу COVID-19 се пази в тайна. Вече има загинали след ваксинация - дали поради носителя или самата ваксина засега е неустановено.
  • 7 РЕАЛИСТ

    0 0 Отговор
    Това казаха по БиБиСи. Няма данни, че ваксините не влияят на новия щам. Но няма данни и за това, че ваксините защитават от новия щам.
  • 8 Гал Фон

    1 0 Отговор
    Моля, бъдете по-точни! Новият щам на COVID 20, открит във Великобритания град Солсбъри в близост до биолабораторията открила Новичок! Всичко е случайно, героите във филма са измислени, а актьорите - световното население продължава да намалява с по-бавни от очакваните темпове. Не се плашете, случайно работим по проекта 21!
  • 9 проста овца

    1 0 Отговор
    ще го открият не в 40, ами и в 400,ако трябва! имат интерес да държат хората в потрес!
  • 10 Аз40

    3 0 Отговор
    Проверете "The Great Barrington Declaration", имат уебсайт. Това са медици, има я декларацията на български език дори. Написана е още началото на октомври 2020 г.