Last news in Fakti

9 Януари, 2021 11:22 2 738 23

СЗО: Богатите държави да спрат да се надпреварват за ваксини!

  • ваксина-
  • коронавирус-
  • световна здравна организация

Световната имунизационна програма “Ковакс“ е сключила договори за 2 милиарда дози от ваксините срещу COVID-19, а целта е да се осигури имунизация на 20% от населението до края на годината

СЗО: Богатите държави да спрат да се надпреварват за ваксини! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Световната здравна организация (СЗО) призова богатите държави да спрат да се надпреварват за купуване на ваксини, да сключват свои сделки с производителите.

Генералният секретар на организацията Тедрос Гебрейесус заяви, че богатите нации са изкупили всички налични количества ваксини и така надуват цените им.

Той призова държавите, които са резервирали повече от необходимите дози, да ги освободят, за да може имунизацията да се извършва равномерно по света, независимо от богатството:

“В момента 42 държави имат безопасни и ефективни ваксини срещу COVID-19. От тях 36 са богати държави, а шест са със среден доход. Очевидно има проблем – бедните държави не могат все още да получат ваксина“.

Ръководената от СЗО световна имунизационна програма “Ковакс“ е сключила договори за 2 милиарда дози от ваксините срещу COVID-19, а целта е да се осигури имунизация на 20% от населението до края на годината.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 MERS

    21 3 Отговор
    Германия е купила 50 млн. ваксини напук на ЕС
    Сделките не са били обявени, когато са били сключени
  • 2 дедо Герчо

    15 1 Отговор
    ГЛОБАЛИСТИТЕ ИЗТЪРВАХА КОНТРОЛА...ХЪХЪХЪ..
  • 3 Хаха

    19 4 Отговор
    Богатите да се боцкат, ние сме държава диктатурка от третия свят, кво ни пука !
  • 4 😷😷😷

    10 1 Отговор
    "Богатите също плачат" !
  • 5 Ха така

    2 12 Отговор
    Браво! Добра работа СЗО! Иначе щеше да цари хаос, без СЗО. 🙈🙉🙊
  • 6 Мирославов

    23 2 Отговор
    Една лъжа повторена 100 пъти става истина.Вярвайте си,че някой ви иска отровите..

    Коментиран от #16, #18

  • 7 Аз40

    20 3 Отговор
    Не им мина 💉номерът💉 и сменят стратегията. 20% за година са около 4 г., което е точно по плана на Рокфелер да трае тази "пандемия" до към 2025-та. Вие просто наблюдавайте как се развива всичко в тази посока.
  • 8 $$$$

    12 2 Отговор
    СЗО е контролирана от Глобалистите-Сатанисти. Не знам защо почти всички държави й се подчиняват.
  • 9 Логик

    4 8 Отговор
    Що за глупост е да се опитваш да се пребориш с Ковид при положение че всеки все някога ще умре и че този вирус атакува и е страшен за хора над 60 години.Че ако си на 60 трябва да си благодарен на всеки ден в който си се събудил дори над 30 е така.Какъв вирус дали от вирус или от друго все тая.

    Коментиран от #10, #19

  • 10 Чичо

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Логик":

    Ти на колко си, смешко? На 10?

    Коментиран от #14

  • 11 гл шеф

    0 1 Отговор
    от. гл шеф на тайно разузнаване вписваме на всички да знаете не винете румен йорданов. не е вписвал нищо не е говорил на никой. някой говори от наше име в вчерашният ден румен него сменяме в лекари и др. несе занимавайте с румен ще берете ядове.вие искате да затриете румен но вие сами щесе затриете заловетеси тези зли хора с уредите. защото ще ви смениме и няма да знаете коисте вие от нес всичкиви[ проследяваме

    Коментиран от #17

  • 12 само да кажа

    3 1 Отговор
    големи философи сте няко диванни тролове, нали се разбрахме че ще се ваксинира които иска, тия де лежите по цял ден по диваните, не са ви нужни ваксини, но някой все пак трябва й да работи, та ние де работим ще се ваксинираме
    айде сега спете поскойно
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Логика

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо":

    На достатъчно за да преценя безнадежността на ситуацията с Ковид "борбата"
  • 15 факт

    1 0 Отговор
    те ваксините бяха за бедните , ама нещо се обърка!?
  • 16 Не си мисли, че щом ти и

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мирославов":

    още 50 души тук сте твърдо против ваксинирането с каквато и да е ваксина трябва да е същата ситуация и навсякъде по света. Просто антиваксърите сте най-кресливата част от обществото. Има държави като Израел, Бахрейн където ваксинират с бързи темпове купувайки ваксините на по-високи цени, защото могат да си ги позволят. В условията на все още съществуващ огромен дефицит това вдига цените и прави някои държави привилегировани. Навсякъде има и хора, които са против ваксинирането, но България сигурно е сред първенците в това отношение. За съжаление това до нищо добро няма да доведе...

    Коментиран от #20

  • 17 даскала

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "гл шеф":

    Написаното от теб е неясно - изглежда на преписано от гугъл-преводач ! Пълно е с граматически и синтаксис грешки . Напиши го наново , но ЯСНО с препинателни знаци и според правописните правила на БЪЛГАРСКИЯТ език .
  • 18 пророк Исай

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Мирославов":

    Цитатът ти за 100 е неточен ! Постулатът е на Гьобелс - една лъжа повторена 1000 /хиляда/ пъти , накрая става истина .
  • 19 Ти на 20 ли си, умнико

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Логик":

    Баба ми живя до 90 и си беше и с акъла и в движение до последно. Не всички са развалини на 60 години. А имам умрели познати от ковид и на 35 и на 39 години. Аман от тъпанарчета убиващи скуката си по разни форуми.
  • 20 любопитен

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "Не си мисли, че щом ти и":

    АНТИВАКСЪРИТЕ , в българският речник такава дума няма . Тя е някакъв жаргон и звучи като вакса за чепици . Значи , ваксай си „трандафорите “ с каквото желаеш и остави хората да ходят по чехли и пантофи .

    Коментиран от #21

  • 21 Явно ти харесва месеци наред

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "любопитен":

    да си по чехли и пантофи и да не мърдаш от диванчето, правейки се на много оригинален. Ако искаш и цървули сложи(и те нямат нужда от "вакса". Ама на нормалните хора им се живее и работи нормално, пътува им се и т. н. и без ваксини явно това няма скоро да се случи. И няма нищо общо с Тикви, Хунти, щабове, чалгари, президенти, трио, бесепари и т. н. това. Само форумните "умници" като теб си мислят, че има.
  • 22 Налудничаво

    2 0 Отговор
    Компрометираните вече "експерти" от СЗО още се преструват че някой им слуша наставленията. Тръмп правилно им отряза финансирането на тия мошенници.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.